Párizsi-fasírt káposztasalátával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fasírthoz
-
75g párizsi205 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
3g zabpehely11 kcal
-
10g sárgarépa4 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
8g panko30 kcal
-
3g szőlőmagolaj22 kcal
A salátához
-
75g káposzta15 kcal
-
25g alma12 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
30g kápia paprika6 kcal
-
69g újhagyma13 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Az öntethez
-
8g majonéz44 kcal
-
8g barna cukor29 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
428
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fasírthoz
-
300g párizsi819 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
12g zabpehely45 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g panko119 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
A salátához
-
300g káposzta60 kcal
-
100g alma47 kcal
-
50g sárgarépa18 kcal
-
120g kápia paprika26 kcal
-
276g újhagyma53 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Az öntethez
-
33g majonéz177 kcal
-
30g barna cukor114 kcal
-
16g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
1711
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
A fasírthoz
-
18.2g párizsi50 kcal
-
16.7g újhagyma3 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0.7g zabpehely3 kcal
-
2.4g sárgarépa1 kcal
-
0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1.8g panko7 kcal
-
0.6g szőlőmagolaj5 kcal
A salátához
-
18.2g káposzta4 kcal
-
6.1g alma3 kcal
-
3g sárgarépa1 kcal
-
7.3g kápia paprika2 kcal
-
16.7g újhagyma3 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Az öntethez
-
2g majonéz11 kcal
-
1.8g barna cukor7 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
104
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.1 g
Zsír
-
Összesen 28.3 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1125.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 838 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 203.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 270 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 222 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 721 micro
-
β-karotin 2585 micro
-
β-crypt 124 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1097 micro
Összesen
428
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.3 g
Zsír
-
Összesen 113.3 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4500.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 492 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 161 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 3352 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 130.4 g
-
Cukor 66 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 814.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1081 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 292 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 888 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 2884 micro
-
β-karotin 10340 micro
-
β-crypt 497 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 4387 micro
Összesen
1711
kcal
- 5% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 27 mg
-
Nátrium 203 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 54 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 175 micro
-
β-karotin 626 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
104
kcal
Hozzávalók
A fasírthoz
-
30 dkg párizsi
-
3 db újhagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 db tojás
-
2 ek zabpehely
-
1 kis db sárgarépa
-
1 teáskanál füstölt pirospaprika
-
1 teáskanál koriander
-
bors ízlés szerint
-
3 ek panko
-
1 ek szőlőmagolaj
A salátához
-
30 dkg káposzta
-
10 dkg alma
-
5 dkg sárgarépa
-
1 db kápia paprika
-
3 db újhagyma
Az öntethez
-
3 ek majonéz
-
3 ek barna cukor
-
2 ek citromlé
-
2 csipet só
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
A fasírthoz
- Először a salátát készítjük el, hogy az ízek összeérjenek. Szeleteljük fel a káposztát, almát, paprikát és az újhagymát. A répát reszeljük le, forgassuk össze az egészet.
- Az öntet hozzávalóit keverjük el, és öntsük a salátára. Szintén forgassuk össze, lefóliázva rakjuk a hűtőbe legalább 2 órára.
- A fasírthoz valókat gyúrjuk össze, és osszuk el nyolc egyenlőrészre. Formázzunk pogácsákat belőle, hempergessük meg a kenyérmorzsában.
- Rakjuk kiolajozott sütőlemezre,és forrósütőbe rakva süssük meg.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x2
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 84
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 11707
- Feltöltés dátuma: 2013. március 04.
Ajánló
Főzelék feltétnek is jó.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
witch
735 recept
Egy ezer éves szakácskönyvben találtam ezt a receptet. Hát kipróbáltam, mert nem tudtam elképzelni, milyen lehet a párizsiból készült fasírt. Nem vészes. :))