Paradicsomos sertésragu polentával
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A raguhoz
-
133g sertéscomb243 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
27g sárgarépa10 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
33g alaplé2 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
14 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
61g újhagyma12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
5g olívaolaj47 kcal
A polentához
-
133g víz0 kcal
-
67g tej37 kcal
-
42g kukoricadara151 kcal
-
5g vaj33 kcal
-
25g kecskesajt91 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
684
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A raguhoz
-
800g sertéscomb1456 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
200g alaplé14 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
100g sűrített paradicsom82 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
368g újhagyma71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
A polentához
-
800g víz0 kcal
-
400g tej224 kcal
-
250g kukoricadara905 kcal
-
28g vaj201 kcal
-
150g kecskesajt546 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
4105
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
A raguhoz
-
19.7g sertéscomb36 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.9g sárgarépa1 kcal
-
4.4g fehérrépa3 kcal
-
4.9g alaplé0 kcal
-
9.9g paradicsom2 kcal
-
2.5g sűrített paradicsom2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
9.1g újhagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
A polentához
-
19.7g víz0 kcal
-
9.9g tej6 kcal
-
6.2g kukoricadara22 kcal
-
0.7g vaj5 kcal
-
3.7g kecskesajt13 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
Összesen
101
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40.7 g
Zsír
-
Összesen 34 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 114 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1371.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 239 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 123 mg
-
Foszfor 563 mg
-
Nátrium 401 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 415.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 402 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 30 micro
-
K vitamin: 97 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 124 mg
-
Retinol - A vitamin: 138 micro
-
α-karotin 924 micro
-
β-karotin 2703 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 6510 micro
-
Lut-zea 1127 micro
Összesen
684
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 244.4 g
Zsír
-
Összesen 204.2 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 683 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8227.7 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 214 mg
-
Kálcium 1434 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 740 mg
-
Foszfor 3379 mg
-
Nátrium 2406 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 318.2 g
-
Cukor 67 mg
-
Élelmi rost 47 mg
VÍZ
-
Összesen 2494.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2413 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 167 mg
-
D vitamin: 177 micro
-
K vitamin: 580 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 441 micro
-
Kolin: 742 mg
-
Retinol - A vitamin: 829 micro
-
α-karotin 5542 micro
-
β-karotin 16220 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 39057 micro
-
Lut-zea 6762 micro
Összesen
4105
kcal
- 8% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 202.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 83 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 137 micro
-
β-karotin 400 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 963 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
101
kcal
Hozzávalók
A raguhoz
-
80 dkg sertéscomb
-
2 közepes fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
2 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
4 db paradicsom
-
10 dkg sűrített paradicsom
-
3 db babérlevél
-
4 db újhagyma
-
só ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
A polentához
-
8 dl víz
-
4 dl tej
-
250 g kukoricadara
-
2 ek vaj
-
15 dkg kecskesajt
-
szerecsendió ízlés szerint
-
kakukkfű ízlés szerint
Elkészítés
A raguhoz
- Ragu:
- Vágjuk kockákra a húst, aprítsuk fel a vöröshagymát, fokhagymát, tisztítsuk meg és karikázzuk fel a répákat.
- A paradicsomokat forrázzuk le, hűtsük vissza és húzzuk le a bőrt róluk.
- Olivaolajon pirítsuk meg a hagymát, utána dobjuk rá a húst, amit pirítsunk fehéredésig.
- Mehet rá a karikákra vágott répa és a fokhagyma.
- 1-2 percre rá öntsük fel a húsleves alaplével. (Nekem nem volt itthon készen, így ezt 2 dl forró vízben feloldott tyúkhúsleves kockával helyettesítettem.)
- Hagyjuk, hogy rottyanjon egyet és tegyük bele aparadicsomokat ésa paradicsompürét.
- Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval.
- Alacsony lángon hagyjuk, hogy rotyogjon, amíg a hús megpuhul.
- A vége előtt 2-3 perccel dobjuk bele a felkarikázott újhagymát. Az újhagyma zöldjét aprítsuk fel, a tálaláskor szórjuk majd meg vele az ételt.
- Polenta:
- Egy lábasban forraljuk fel a vizet és a tejet.
- Rakjunk bele egy kis szerecsendiót és egy kávés, vagy teáskanálnyi kakukkfüvet (amennyire szeretjük... ha kihagyjuk, akkor sincs tragédia).
- Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a kukoricadarát.
- Na itt kezdődik a testedzés... Szépen lassan besűrűsödik az egész. Folyamatosan kevernünk kell kb. 20 percen keresztül, különben leég. Minél sűrűbb, annál nehezebben keverjük majd. Az 5. percnél feltesszük majd magunknak a kérdést, hogy nem lett-e volna egyszerűbb tésztával. A 10. percnél már nem érezzük a karunkat, de sebaj, fáj helyette már a vállunk. A 15. és a 20. perc között, amikor már hátunkba sugárzik a fájdalom eldöntjük, hogy soha többet nem kezdünk neki. A 20. percben keverjük hozzá a kecskesajtot és 2 ek vajat.
- Húzzuk le a tűzről, töröljük meg a homlokunkat, bontsunk egy sört, megérdemeljük.
- Öntsük ki egy kiolajozott tepsibe úgy, hogy kb, 1 centi magas legyen a massza.
- Tegyük sütőbe pár percre, hogy egy picit megsüljön az alja.
- Vegyük ki, és vágjunk belőle formákat, amiket pici olajon, grillserpenyőben süssünk meg. Mindkét oldalának elég 2-3 perc (ha másnapra marad még, akkor sütőben, vagy serpenyőben újra tudjuk melegíteni).
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3747
- Feltöltés dátuma: 2012. március 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Egy rádió reggeli műsorában hallottam a receptet. Alapvetően nem vagyok az olaszos ízek nagy rajongója, de ez nagyon ízlett. Sosem készítettem még polentát, nem is ettem eddig még hasonlót sem. Miközben készítettem, a fél világot megátkoztam, ha lett volna rajtam kívül valaki a lakásban, biztosan összeveszek vele. A végeredmény viszont kárpótolt, az egyik legfinomabb köret, amit valaha ettem.