Panettone Zsuzsamama konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tang zonghoz
-
33g víz0 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
Kalácshoz
-
2g rumaroma0 kcal
-
8g mandula49 kcal
-
25 kcal
-
27 kcal
-
17g mazsola50 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
6 kcal
-
43 kcal
-
0g só0 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
33g tej19 kcal
-
37g margarin263 kcal
-
17g tojássárgája54 kcal
-
4 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
49 kcal
Tetejére
-
8g porcukor32 kcal
Összesen
1114
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tang zonghoz
-
200g víz0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
Kalácshoz
-
10g rumaroma0 kcal
-
50g mandula295 kcal
-
50g sótlan pisztácia152 kcal
-
161 kcal
-
100g mazsola299 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
258 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g tej112 kcal
-
220g margarin1577 kcal
-
100g tojássárgája322 kcal
-
25g friss élesztő26 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
50g mandulapehely295 kcal
Tetejére
-
50g porcukor194 kcal
Összesen
6691
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
Tang zonghoz
-
10g víz0 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
Kalácshoz
-
0.5g rumaroma0 kcal
-
2.5g mandula15 kcal
-
2.5g sótlan pisztácia8 kcal
-
2.5g kandírozott ananász8 kcal
-
5g mazsola15 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
13 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
10g tej6 kcal
-
11g margarin79 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
1.2g friss élesztő1 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
2.5g mandulapehely15 kcal
Tetejére
-
2.5g porcukor10 kcal
Összesen
336
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 19.5 g
Zsír
-
Összesen 46.6 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 181 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 638.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 137 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 307 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 158.2 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 70.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 365 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 167 mg
-
Retinol - A vitamin: 343 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 248 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 254 micro
Összesen
1114
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 117.1 g
Zsír
-
Összesen 279.5 g
-
Telített zsírsav 52 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 138 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 76 g
-
Koleszterin 1085 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3829.7 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 270 mg
-
Kálcium 825 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 495 mg
-
Foszfor 1844 mg
-
Nátrium 357 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 949.5 g
-
Cukor 447 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 424.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2188 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 47 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 214 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 569 micro
-
Kolin: 1003 mg
-
Retinol - A vitamin: 2061 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 1488 micro
-
β-crypt 42 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1526 micro
Összesen
6691
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 14 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 191.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 18 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 109 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
336
kcal
Hozzávalók
Tang zonghoz
-
10 dkg finomliszt
Kalácshoz
-
10 ml rumaroma
-
5 dkg sótlan pisztácia
-
5 dkg kandírozott ananász
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag vaníliás cukor
-
8 dkg kandírozott narancshéj
-
2 csipet só
-
20 dkg cukor
-
2 dl tej
-
22 dkg margarin
-
5 db tojássárgája
-
2.5 dkg friss élesztő
-
50 dkg finomliszt
Tetejére
-
5 dkg porcukor
Elkészítés
Tang zonghoz
- Először 2 dl langyos vízben elkeverünk 10 dkg lisztet, és felmelegítjük kb. 65 fokra. Lehűtjük, majd az élesztőt a tejjel és cukorral hozzákeverjük, és így kelesztjük 15 percig. A többi lisztet a tojásokkal, a cukorral, a citrushéjakkal és a kovásszal, sóval a robotgép táljába tesszük, és bedagasztjuk, majd a vajat/margarint megolvasztva hozzáadagoljuk.
- 1 órát meleg helyen kelesztjük.
- Amíg a tészta kel, addig a mazsolát megmossuk, és a rumban megáztatjuk. A mandulát és pisztáciát késsel apróra vagdaljuk. A kandírozott narancsot és citromot apró kockára vágjuk.
- A tésztát lisztes deszkán kicsit kinyújtjuk, majd a rumból kivett mazsolát összekeverjük a többi hozzávalóval, és a tésztába dolgozzuk addig, míg szép sima lesz és nem ragad. Egy tortaformát, aminek az alja kivehető, magasan körbebélelünk zsírpapírral, hogy a tészta keléskor ki ne folyjon a formából. (Sajnos nálunk nincsen ehhez való forma. Olaszországban sok helyen erre alkalmas cserépedényben sütik a panettonét, vagy magas formákban.)
- A tésztát a bélelt formába tesszük, keresztbe bevágjuk, majd lekenjük tejjel, és megszórjuk mandulapehellyel. 50 fokos sütőben triplájára kelesztjük. Előmelegített sütőben 150-160 fokon, alsó-felső sütéssel 50 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórjuk, kiemeljük a formából, és mint a tortát, úgy szeleteljük fel. 2 hétig is eláll hűvös helyen letakarva.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 12
- Össznézettség: 5342
- Feltöltés dátuma: 2014. január 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Zsuzsamama56
321 recept
A régi technológiával nehéz lett volna elkészíteni, hiszen érlelni kellett volna a kovászt, de így is csodásan puha, könnyű maradt, még a 15. napon is. Thang-zonggal készítettem.