r
Nosalty Logó

Panettone Zsuzsamama konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsuzsamama56
Panettone Zsuzsamama konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tang zonghoz

Kalácshoz

Tetejére

Összesen 1114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tang zonghoz

Kalácshoz

Tetejére

Összesen 6691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Tang zonghoz

Kalácshoz

Tetejére

Összesen 336 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    638.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    307 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 1114 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    279.5 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    138 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3829.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    825 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    495 mg
  • Foszfor
    1844 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    949.5 g
  • Cukor
    447 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    424.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2188 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    214 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    1003 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2061 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1488 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1526 micro
Összesen 6691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Tang zonghoz

Kalácshoz

Tetejére

Elkészítés

Tang zonghoz

  1. Először 2 dl langyos vízben elkeverünk 10 dkg lisztet, és felmelegítjük kb. 65 fokra. Lehűtjük, majd az élesztőt a tejjel és cukorral hozzákeverjük, és így kelesztjük 15 percig. A többi lisztet a tojásokkal, a cukorral, a citrushéjakkal és a kovásszal, sóval a robotgép táljába tesszük, és bedagasztjuk, majd a vajat/margarint megolvasztva hozzáadagoljuk.
  2. 1 órát meleg helyen kelesztjük.
  3. Amíg a tészta kel, addig a mazsolát megmossuk, és a rumban megáztatjuk. A mandulát és pisztáciát késsel apróra vagdaljuk. A kandírozott narancsot és citromot apró kockára vágjuk.
  4. A tésztát lisztes deszkán kicsit kinyújtjuk, majd a rumból kivett mazsolát összekeverjük a többi hozzávalóval, és a tésztába dolgozzuk addig, míg szép sima lesz és nem ragad. Egy tortaformát, aminek az alja kivehető, magasan körbebélelünk zsírpapírral, hogy a tészta keléskor ki ne folyjon a formából. (Sajnos nálunk nincsen ehhez való forma. Olaszországban sok helyen erre alkalmas cserépedényben sütik a panettonét, vagy magas formákban.)
  5. A tésztát a bélelt formába tesszük, keresztbe bevágjuk, majd lekenjük tejjel, és megszórjuk mandulapehellyel. 50 fokos sütőben triplájára kelesztjük. Előmelegített sütőben 150-160 fokon, alsó-felső sütéssel 50 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Porcukorral megszórjuk, kiemeljük a formából, és mint a tortát, úgy szeleteljük fel. 2 hétig is eláll hűvös helyen letakarva.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 5342
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Panettone Zsuzsamama konyhájából
Zsuzsamama56 321 recept

A régi technológiával nehéz lett volna elkészíteni, hiszen érlelni kellett volna a kovászt, de így is csodásan puha, könnyű maradt, még a 15. napon is. Thang-zonggal készítettem.

Hozzávalók

Tang zonghoz

Kalácshoz

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...