r
Nosalty Logó

Pácolt vaddisznó raguja

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pácolt vaddisznó raguja
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pácolás

Elkészítés

Köret

Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pácolás

Elkészítés

Köret

Összesen 3072 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Pácolás

Elkészítés

Köret

Összesen 82 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    583.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1315 micro
  • β-karotin
    3691 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1453 micro
Összesen 767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203 g

Zsír

  • Összesen
    76.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4510.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    1676 mg
  • Nátrium
    1800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    2335.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1638 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    196 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14766 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5814 micro
Összesen 3072 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    118.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Pácolás

Elkészítés

Köret

Elkészítés

Pácolás

  1. A húst átmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és egy nagyobb tárolódobozba tesszük.
  2. A sárga- és fehérrépát megpucoljuk, és kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk, majd a húsdarabok közé helyezzük.
  3. A hagymát megpucoljuk, és kisebb cikkekre vágjuk, majd 5 db fokhagymagerezddel együtt szintén a húsdarabok közé helyezzük. Beleszórjuk a fekete borsszemeket, sót és majorannát, valamint belehelyezzük a rozmaring szálat.
  4. Felöntjük a jó minőségű száraz vörösborral és a sherry-vel.
  5. 48 órát hűvös helyen hagyjuk állni.

Elkészítés

  1. A húsdarabokat kivesszük a pácléből, egy konyhapapíron egyenként leitatjuk róluk a nedvességet, és sima lisztbe forgatjuk.
  2. Egy serpenyőben szőlőmagolajat és vajat melegítünk. Amikor kellően forró lett az olaj-vaj keverék, a húsdarabokat belehelyezzük, és minden oldalukra szép barna kérget sütünk. Amikor ezzel megvagyunk, felöntjük alaplével, és egy kevés páclevet adunk hozzá. Ha felfőtt, lassú tűzön 2 és fél órán át, fedő alatt puhára főzzük.

Köret

  1. A krumplit megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk. 5 percet sós vízben főzzük, majd egy kiolajozott serpenyőbe tesszük, és megsütjük. Amikor a krumpli majdnem kész van, beleszórunk 3 félbevágott fokhagymagerezdet, és készre sütjük.
  2. Közben megpucoljuk a gránátalmát, és összekeverjük a rukkolával. Ízlés szerint borsozzuk, valamint balzsamecettel és olívaolajjal ízesítjük.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3814
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vaddisznóhúst kaptunk egyik vadász barátunktól. Addig még nem főztem vadhúst. Utánaolvastam több helyen is, majd összeállítottam ezt a receptet, amit azóta párszor megfőztem, és mindig sikert aratott. Megéri kipróbálni.

Hozzávalók

Pácolás

Elkészítés

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...