Pácolt vaddisznó raguja
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
Pácolás
-
200g vaddisznóhús244 kcal
-
43g sárgarépa16 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g majoranna1 kcal
-
2g rozmaring2 kcal
-
188g száraz vörösbor154 kcal
-
13g sherry41 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
3g szőlőmagolaj22 kcal
-
125g marha alaplé0 kcal
-
38g rukkola9 kcal
-
75g gránátalma35 kcal
-
200g parázskrumpli123 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
Elkészítés
Köret
Összesen
767
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
Pácolás
-
800g vaddisznóhús976 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
24g fokhagyma32 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
4g só0 kcal
-
1g majoranna3 kcal
-
7g rozmaring9 kcal
-
750g száraz vörösbor615 kcal
-
50g sherry164 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g szőlőmagolaj88 kcal
-
500g marha alaplé0 kcal
-
150g rukkola38 kcal
-
300g gránátalma139 kcal
-
800g parázskrumpli493 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
Elkészítés
Köret
Összesen
3072
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
Pácolás
-
21g vaddisznóhús26 kcal
-
4.5g sárgarépa2 kcal
-
4.7g vöröshagyma2 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.2g rozmaring0 kcal
-
19.7g száraz vörösbor16 kcal
-
1.3g sherry4 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0.4g vaj3 kcal
-
0.3g szőlőmagolaj2 kcal
-
13.1g marha alaplé0 kcal
-
3.9g rukkola1 kcal
-
7.9g gránátalma4 kcal
-
21g parázskrumpli13 kcal
-
0g balzsamecet0 kcal
-
0.4g olívaolaj4 kcal
Elkészítés
Köret
Összesen
82
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.7 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1127.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 154 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 74 mg
-
Foszfor 419 mg
-
Nátrium 450 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.5 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 583.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 49 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 60 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 97 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 1315 micro
-
β-karotin 3691 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1453 micro
Összesen
767
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 203 g
Zsír
-
Összesen 76.9 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4510.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 617 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 298 mg
-
Foszfor 1676 mg
-
Nátrium 1800 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 246.1 g
-
Cukor 56 mg
-
Élelmi rost 33 mg
VÍZ
-
Összesen 2335.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1638 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 196 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 242 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 42 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 388 micro
-
Kolin: 153 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 5261 micro
-
β-karotin 14766 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 5814 micro
Összesen
3072
kcal
- 7% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 118.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 47 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 61.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 138 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
Pácolás
-
800 g vaddisznóhús
-
1 nagy db sárgarépa
-
2 közepes db vöröshagyma
-
8 gerezd fokhagyma
-
1 kávéskanál só
-
1 kk majoranna
-
1 szál rozmaring
-
7.5 dl száraz vörösbor
-
0.5 dl sherry
-
2 púpozott ek finomliszt
-
1 ek vaj
-
1 ek szőlőmagolaj
-
5 dl marha alaplé
-
150 g rukkola
-
1 db gránátalma
-
800 g parázskrumpli
-
2 teáskanál balzsamecet
-
2 ek olívaolaj
Elkészítés
Köret
Elkészítés
Pácolás
- A húst átmossuk, kisebb darabokra vágjuk, és egy nagyobb tárolódobozba tesszük.
- A sárga- és fehérrépát megpucoljuk, és kb. 10 cm-es csíkokra vágjuk, majd a húsdarabok közé helyezzük.
- A hagymát megpucoljuk, és kisebb cikkekre vágjuk, majd 5 db fokhagymagerezddel együtt szintén a húsdarabok közé helyezzük. Beleszórjuk a fekete borsszemeket, sót és majorannát, valamint belehelyezzük a rozmaring szálat.
- Felöntjük a jó minőségű száraz vörösborral és a sherry-vel.
- 48 órát hűvös helyen hagyjuk állni.
Elkészítés
- A húsdarabokat kivesszük a pácléből, egy konyhapapíron egyenként leitatjuk róluk a nedvességet, és sima lisztbe forgatjuk.
- Egy serpenyőben szőlőmagolajat és vajat melegítünk. Amikor kellően forró lett az olaj-vaj keverék, a húsdarabokat belehelyezzük, és minden oldalukra szép barna kérget sütünk. Amikor ezzel megvagyunk, felöntjük alaplével, és egy kevés páclevet adunk hozzá. Ha felfőtt, lassú tűzön 2 és fél órán át, fedő alatt puhára főzzük.
Köret
- A krumplit megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk. 5 percet sós vízben főzzük, majd egy kiolajozott serpenyőbe tesszük, és megsütjük. Amikor a krumpli majdnem kész van, beleszórunk 3 félbevágott fokhagymagerezdet, és készre sütjük.
- Közben megpucoljuk a gránátalmát, és összekeverjük a rukkolával. Ízlés szerint borsozzuk, valamint balzsamecettel és olívaolajjal ízesítjük.
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 30
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 3846
- Feltöltés dátuma: 2016. január 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Vaddisznóhúst kaptunk egyik vadász barátunktól. Addig még nem főztem vadhúst. Utánaolvastam több helyen is, majd összeállítottam ezt a receptet, amit azóta párszor megfőztem, és mindig sikert aratott. Megéri kipróbálni.