r
Nosalty Logó

Oreo torta kávés piskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Oreo torta kávés piskótával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat, díszítés

Összesen 1718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat, díszítés

Összesen 10299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Piskóta

Krém

Bevonat, díszítés

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    117.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    368 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    459 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.7 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    152 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    478 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    469 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    242 micro
Összesen 1718 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.9 g

Zsír

  • Összesen
    706.4 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    2207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8419.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1856 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    845 mg
  • Foszfor
    2746 mg
  • Nátrium
    2756 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    880.2 g
  • Cukor
    570 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    911.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    438 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    1130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2813 micro
  • α-karotin
    37 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1450 micro
Összesen 10299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat, díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. Összeforgatjuk a lisztet a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával és a sóval.
  2. Egy robotgép segítségével habosra verjük a tojásokat a cukorral, vaníliával, majd hozzáadjuk a tejfölt, kávét és az olajat. Végül beledolgozzuk a lisztes keveréket is.
  3. Ezután egy 26 cm-es tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd belesimítjuk a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 30-35 perc alatt. (Tűpróba!)
  4. A kész piskótát egy sütőpapírra borítjuk úgy, hogy a teteje legyen alul, így hagyjuk kihűlni, ezáltal a kissé domború teteje is szép sima lesz.
  5. Ha teljesen kihűlt, kettévágjuk, a kész torta teteje a sima, alsó lap lesz, ezután a tetején lévő lapot egy állítható tortaformába tesszük.

Krém

  1. 2,5 dl tejet felforrósítunk, közben simára keverjük a tojások sárgáját a cukorral, vaníliával, étkezési keményítővel és 1 dl tejjel. A meleg tejet kis adagokban a tojásos keverékhez adjuk folyamatos keverés mellet. Ezután kis lángon továbbra is keverve sűrűre főzzük. Hűlni hagyjuk.
  2. Közben a zselatint beáztatjuk 5 evőkanál hideg vízbe, majd kis lángon felolvasztjuk.
  3. A teljesen kihűlt, főzött krémet habosra keverjük a mascarponéval, beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, a zselatinhoz keverünk 4 evőkanál krémet, majd egy habverő segítségével a krémhez keverjük.

Bevonat, díszítés

  1. A krém harmadát az alsó tésztalapra kenjük, elosztjuk rajta a negyedelt keksz felét, majd újra a krém harmada és a maradék keksz jön, végül a maradék krém, ezt a sima tetejű piskótával beborítjuk, kicsit rányomjuk. Ezután hidegre tesszük pár órára, én egy éjszakára szoktam, így az ízek is jól összeérnek.
  2. A csokoládét az olajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk, ezzel vonjuk be a torta tetejét, ha teljesen megdermedt, habrózsákkal és a maradék oreo keksszel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 27166
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Oreo torta kávés piskótával
Katharosz 499 recept

Kicsit macerás az elkészítése, de megéri a fáradozást, ez a nagyon finom, dekoratív torta. Forrás: net

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Bevonat, díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...