r
Nosalty Logó

Ördöglángos ahogy kulcsarpisti készíti

kulcsarpisti
Ördöglángos ahogy kulcsarpisti készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tócsnihoz

Raguhoz

Salátához

Dresszinghez

1019
Kalória
47.9g
Fehérje
71.6g
Szénhidrát
60.8g
Zsír
598.3g
Víz
244.5g
Koleszterin
9.3g
Élelmi rost
11.5g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tócsnihoz

Raguhoz

Salátához

Dresszinghez

Összesen 1019 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tócsnihoz

Raguhoz

Salátához

Dresszinghez

Összesen 10190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tócsnihoz

Raguhoz

Salátához

Dresszinghez

Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    244 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2350.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    1312 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    598.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    136 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    575 micro
  • β-karotin
    2236 micro
  • β-crypt
    195 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    699 micro
Összesen 1019 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    479.1 g

Zsír

  • Összesen
    607.7 g
  • Telített zsírsav
    143 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    277 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    144 g
  • Koleszterin
    2445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23503.7 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    659 mg
  • Kálcium
    1804 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    1287 mg
  • Foszfor
    6487 mg
  • Nátrium
    13119 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    716.4 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

Víz

  • Összesen
    5983 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2804 micro
  • B6 vitamin:
    18 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    131 mg
  • C vitamin:
    1358 mg
  • D vitamin:
    948 micro
  • K vitamin:
    356 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    12 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    100 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1170 micro
  • Kolin:
    1988 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    5752 micro
  • β-karotin
    22359 micro
  • β-crypt
    1946 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    6991 micro
Összesen 10190 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    56 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

Tócsnihoz

  1. Elkészítjük a salátát. Egész egyszerűen mindent julienre (vékony gyufaszál vastagságúra) vágunk. A paradicsomot apró kockára daraboljuk. Kissé sózzuk, picit borsozzuk. Ez valójában egy kevert saláta. A szószt, ami szintén tetszés szerint változtatható, szintén elkészítjük, hogy az ízek összeérjenek a hűtőben. De nem keverjük össze a salátával.
  2. Ezután elkészítjük a ragunkat. Először is a hagymát aprítjuk, sózzuk, zsiradékban dinszteljük, miközben a paradicsomot és a paprikát szintén összevágjuk, és hozzáadjuk a hagymához. Fűszerezzük, majd kevés vízzel felöntjük.
  3. Továbbá felcsíkozzuk, azaz tokányra vágjuk a húsokat. Először a sertést tesszük az alaphoz, majd mikor olyan félfövésben van, hozzáadjuk a pulykát, és készre főzzük. Bátran használjuk a csípős paprikát, de azért ne essünk túlzásba. Bár az is biztos, hogy ez nem egy gyermekbarát étel.
  4. Elkészítjük a tócsninkat, amit én csak krumplimackónak hívok. A krumplit megpucoljuk, és lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, liszttel és tojással keverjük. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy jól könnyen dolgozható masszát kapjunk. Amit palacsintasütőben palacsinta méretben kisütünk.
  5. Kitálaljuk a pokoltüzét. A forró krumplimackót a tányérra helyezzük, és a közepére halmozzuk a forró ragut, amit körberakunk a hideg salátával, és a salit most locsoljuk meg a dresszinggel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 15 p

Valamikor kb. 20 éve váratlanul érkeztek hozzánk vendégek. Volt a hűtőben sertés- és pulykapörkölt is, de külön-külön nem lett volna elég mindenkinek. De mivel éppen mackót készítettem magamnak, jött a mentő ötlet. Összeborítottam a pöriket, ráfűszereztem, kis csípős ízzel,megvadítottam, mivel szeretik a tüzes ízeket. Az egészet a mackóra tálaltam. Összecsaptam egy kis salátát tejfölös szósszal. Azóta már találkoztam vele más néven, mint ördöglángos, de ezt a nevet akkor ragasztották rá a többiek: pokoltüze. Nem mondanám, hogy én találtam ki, mert nem ez a lényeg, hanem az, hogy pokolian finom összeállítás. Mindig ezt kell készítenem, mikor jönnek a cimborák.

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...