Ördöglángos ahogy kulcsarpisti készíti
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
kulcsarpisti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tócsnihoz
-
300g burgonya173 kcal
-
33g tojás42 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
26g napraforgó olaj225 kcal
Raguhoz
-
34g vöröshagyma12 kcal
-
20g paradicsom4 kcal
-
20g zöldpaprika3 kcal
-
1g fokhagyma2 kcal
-
2 kcal
-
1 kcal
-
100g sertéslapocka236 kcal
-
100g pulykacomb120 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Salátához
-
17g lilahagyma6 kcal
-
8 kcal
-
32g pritaminpaprika7 kcal
-
40g kígyóuborka6 kcal
-
40g jégsaláta5 kcal
-
17g sárgarépa6 kcal
-
2g olívaolaj21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Dresszinghez
Összesen
1019
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tócsnihoz
-
3000g burgonya1733 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
255g napraforgó olaj2254 kcal
Raguhoz
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g zöldpaprika33 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
23 kcal
-
12 kcal
-
1000g sertéslapocka2360 kcal
-
1000g pulykacomb1195 kcal
-
12g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Salátához
-
170g lilahagyma62 kcal
-
75 kcal
-
320g pritaminpaprika68 kcal
-
400g kígyóuborka58 kcal
-
400g jégsaláta53 kcal
-
170g sárgarépa62 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Dresszinghez
Összesen
10190
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
Tócsnihoz
-
32.9g burgonya19 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
2.2g finomliszt8 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.8g napraforgó olaj25 kcal
Raguhoz
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
2.2g paradicsom0 kcal
-
2.2g zöldpaprika0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0.6g hegyes erős paprika0 kcal
-
11g sertéslapocka26 kcal
-
11g pulykacomb13 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Salátához
-
1.9g lilahagyma1 kcal
-
1 kcal
-
3.5g pritaminpaprika1 kcal
-
4.4g kígyóuborka1 kcal
-
4.4g jégsaláta1 kcal
-
1.9g sárgarépa1 kcal
-
0.3g olívaolaj2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Dresszinghez
Összesen
112
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 47.9 g
Zsír
-
Összesen 60.8 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 244 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2350.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 66 mg
-
Kálcium 180 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 649 mg
-
Nátrium 1312 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.6 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 598.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 280 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 136 mg
-
D vitamin: 95 micro
-
K vitamin: 36 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 117 micro
-
Kolin: 199 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 575 micro
-
β-karotin 2236 micro
-
β-crypt 195 micro
-
Likopin 515 micro
-
Lut-zea 699 micro
Összesen
1019
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 479.1 g
Zsír
-
Összesen 607.7 g
-
Telített zsírsav 143 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 277 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 144 g
-
Koleszterin 2445 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23503.7 g
-
Cink 72 mg
-
Szelén 659 mg
-
Kálcium 1804 mg
-
Vas 61 mg
-
Magnézium 1287 mg
-
Foszfor 6487 mg
-
Nátrium 13119 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 716.4 g
-
Cukor 115 mg
-
Élelmi rost 93 mg
VÍZ
-
Összesen 5983 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2804 micro
-
B6 vitamin: 18 mg
-
B12 Vitamin: 15 micro
-
E vitamin: 131 mg
-
C vitamin: 1358 mg
-
D vitamin: 948 micro
-
K vitamin: 356 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 12 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 8 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 100 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1170 micro
-
Kolin: 1988 mg
-
Retinol - A vitamin: 628 micro
-
α-karotin 5752 micro
-
β-karotin 22359 micro
-
β-crypt 1946 micro
-
Likopin 5148 micro
-
Lut-zea 6991 micro
Összesen
10190
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.3 g
Zsír
-
Összesen 6.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 27 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 144 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.9 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 63 micro
-
β-karotin 245 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 56 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Tócsnihoz
-
3 kg burgonya
-
6 db tojás
-
20 dkg finomliszt
-
2 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
Raguhoz
-
2 nagy db vöröshagyma
-
2 közepes db paradicsom
-
2 közepes db zöldpaprika
-
4 gerezd fokhagyma
-
2 ek fűszerpaprika
-
1 közepes db hegyes erős paprika
-
1 kg sertéslapocka
-
1 kg pulykacomb
-
2 teáskanál só
-
bors ízlés szerint
Salátához
-
1 nagy db lilahagyma
-
2 db pritaminpaprika
-
1 közepes db kígyóuborka
-
1 közepes fej jégsaláta
-
1 nagy db sárgarépa
-
3 ek olívaolaj
-
1 kk só
-
bors ízlés szerint
Dresszinghez
Elkészítés
Tócsnihoz
- Elkészítjük a salátát. Egész egyszerűen mindent julienre (vékony gyufaszál vastagságúra) vágunk. A paradicsomot apró kockára daraboljuk. Kissé sózzuk, picit borsozzuk. Ez valójában egy kevert saláta. A szószt, ami szintén tetszés szerint változtatható, szintén elkészítjük, hogy az ízek összeérjenek a hűtőben. De nem keverjük össze a salátával.
- Ezután elkészítjük a ragunkat. Először is a hagymát aprítjuk, sózzuk, zsiradékban dinszteljük, miközben a paradicsomot és a paprikát szintén összevágjuk, és hozzáadjuk a hagymához. Fűszerezzük, majd kevés vízzel felöntjük.
- Továbbá felcsíkozzuk, azaz tokányra vágjuk a húsokat. Először a sertést tesszük az alaphoz, majd mikor olyan félfövésben van, hozzáadjuk a pulykát, és készre főzzük. Bátran használjuk a csípős paprikát, de azért ne essünk túlzásba. Bár az is biztos, hogy ez nem egy gyermekbarát étel.
- Elkészítjük a tócsninkat, amit én csak krumplimackónak hívok. A krumplit megpucoljuk, és lereszeljük, sózzuk, borsozzuk, liszttel és tojással keverjük. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy jól könnyen dolgozható masszát kapjunk. Amit palacsintasütőben palacsinta méretben kisütünk.
- Kitálaljuk a pokoltüzét. A forró krumplimackót a tányérra helyezzük, és a közepére halmozzuk a forró ragut, amit körberakunk a hideg salátával, és a salit most locsoljuk meg a dresszinggel.
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 60 alkalommal
- Receptkönyvben: 61
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8140
- Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
kulcsarpisti
7 recept
Valamikor kb. 20 éve váratlanul érkeztek hozzánk vendégek. Volt a hűtőben sertés- és pulykapörkölt is, de külön-külön nem lett volna elég mindenkinek. De mivel éppen mackót készítettem magamnak, jött a mentő ötlet. Összeborítottam a pöriket, ráfűszereztem, kis csípős ízzel,megvadítottam, mivel szeretik a tüzes ízeket. Az egészet a mackóra tálaltam. Összecsaptam egy kis salátát tejfölös szósszal. Azóta már találkoztam vele más néven, mint ördöglángos, de ezt a nevet akkor ragasztották rá a többiek: pokoltüze. Nem mondanám, hogy én találtam ki, mert nem ez a lényeg, hanem az, hogy pokolian finom összeállítás. Mindig ezt kell készítenem, mikor jönnek a cimborák.