Nyúlcomb vadasan
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
labopetra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Vadas nyúlcomb
-
250g nyúlcomb340 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
-
0g só0 kcal
-
35 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
1g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
75g víz0 kcal
Zsemlegombóc
-
41g zsemle111 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
25g víz0 kcal
Összesen
879
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Vadas nyúlcomb
-
1000g nyúlcomb1360 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
0g só0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g mustár12 kcal
-
5g ecet1 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
300g víz0 kcal
Zsemlegombóc
-
162g zsemle442 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
100g víz0 kcal
Összesen
3516
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
Vadas nyúlcomb
-
36.8g nyúlcomb50 kcal
-
6.3g vöröshagyma2 kcal
-
5.9g sárgarépa2 kcal
-
3.3g fehérrépa2 kcal
-
5.9g zeller2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
7.4g tejföl15 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
0.2g ecet0 kcal
-
0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
11.1g víz0 kcal
Zsemlegombóc
-
6g zsemle16 kcal
-
7.4g finomliszt27 kcal
-
4.1g tojás5 kcal
-
0g só0 kcal
-
3.7g víz0 kcal
Összesen
128
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 65.2 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1740.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 227 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 803 mg
-
Nátrium 488 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 76.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 475.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 398 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 18 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 2965 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 259 micro
Összesen
879
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 260.8 g
Zsír
-
Összesen 133.6 g
-
Telített zsírsav 45 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1048 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6962.9 g
-
Cink 22 mg
-
Szelén 411 mg
-
Kálcium 908 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 424 mg
-
Foszfor 3212 mg
-
Nátrium 1950 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 306 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1903.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1593 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 73 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 85 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 411 micro
-
Kolin: 416 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 11860 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 1034 micro
Összesen
3516
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.6 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 256.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 118 mg
-
Nátrium 72 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 437 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
128
kcal
Hozzávalók
Vadas nyúlcomb
-
1 kg nyúlcomb
-
1 nagy db vöröshagyma
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis db zeller
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 dl tejföl
-
1 evőkanál finomliszt
-
só ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
-
bors ízlés szerint
-
2 ek mustár
-
1 ek ecet
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 db babérlevél
-
3 dl víz
Zsemlegombóc
-
20 dkg finomliszt
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
1 dl víz
Elkészítés
Vadas nyúlcomb
- A húst letisztítjuk, megmossuk. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.
- A hagymát megpirítjuk az olajon, rátesszük a húst, megszórjuk pirospaprikával, majd felöntjük vízzel. Elkezdjük főzni, hozzáadjuk a zöldségeket, sót, borsot, babérlevelet. Lassú tűzön főzzük 2-3 óráig, attól függően, milyen a hús.
- Közben elkészítjük a zsemlegombócot: a lisztet elkeverjük a sóval, tojással, pirított zsemlekockákkal és annyi vízzel, amennyit felvesz. Jól kidolgozzuk, majd lobogó, sós vízben gombócokat főzünk belőle.
- Amikor a hús megfőtt, kivesszük a levéből és besűrítjük a mártást: hozzáadunk 1 ek lisztet, mustárt, ecetet, tejfölt és összeturmixoljuk, vagy botmixerrel pépesítjük. Utólag még ízesíthetjük kedvünk szerint.
- A húst visszahelyezzük a mártásba, összeforraljuk, és a zsemlegombóccal tálaljuk.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6975
- Feltöltés dátuma: 2014. április 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
labopetra
65 recept
Ritkán készítek nyulat, nehezen szánom rá magam. Ennek az elkészítési módnak viszont az az előnye, hogy a már nem fiatal állat húsa is omlós lesz a hosszú főzési idő miatt.