r
Nosalty Logó

Navahó taco

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Navahó taco
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A lángoshoz

A húshoz

A feltéthez

Összesen 896 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A lángoshoz

A húshoz

A feltéthez

Összesen 3573 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A lángoshoz

A húshoz

A feltéthez

Összesen 292 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5548 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 896 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    224.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6345.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    3138 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22193 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 3573 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1824 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 292 kcal

Hozzávalók

A lángoshoz

A húshoz

A feltéthez

Elkészítés

A lángoshoz

  1. A lisztet, sót, sütőport egy tálba tesszük, elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejet, jól elkeverjük, tésztát gyúrunk belőle. Ha összeállt, letakarjuk, és fél órát pihentetjük.
  3. Ha ez letelt, pingponglabdányi darabokat szaggatunk belőle, kézzel kihúzkodjuk, és a forró olajban pár perc alatt kisütjük.

A húshoz

  1. Amíg a tészta pihent, elkészítettük a ragut.
  2. Egy kanál olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha üvegesedig, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a római köményt, 1-2 percig együtt pirítjuk őket.
  3. Mehet utána a darált hús és a babérlevél: 5-8 percig pirítgatjuk, amíg szép aranybarna lesz. Hozzáadjuk a paradicsomot, és öntünk rá egy fél dl vizet (ajánlatos a konzervet kilötykölni vele, így nem vész kárba semmi).
  4. 10 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk. 5 perc után hozzáadjuk a megfőtt babot (vagy konzervet). Ha kész, elzárjuk alatt a gázt.

A feltéthez

  1. Amíg a hús fő, felkockázzuk a paradicsomot, apróra vágjuk a koriandert, felcsíkozzuk a jégsalátát, lereszeljük a sajtot.
  2. Így egyszerre leszünk kész mindennel. A laposkenyérre tesszük a húsos krémet, majd ízlés szerint mindenki megszórhatja salátával, sajttal, paradicsommal és korianderrel.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7541
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 21.

Ajánló

Gyakorlatilag semmit nem kell szentírásnak venni, amint mondtam. A húsos raguból bármit kihagyhatunk vagy hozzátehetünk, sok helyen kukoricával is dúsítják. A díszítésben is legyetek kreatívak: mehet rá avokádó, jalapeno, tejföl, guacamole, vagy bármi, ami szerintetek passzolna hozzá. Nekem ebből az adagból 4 tenyérnyi lángos lett - de nagyon laktat, 2 bőven elég belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Irgalmatlanul laktató amerikai különlegesség: navahó laposkenyér (ami majdnem lángos) tex-mex feltéttel. Csak nagyétkűeknek, de nekik sok szeretettel. További sztori a blogon.

Hozzávalók

A lángoshoz

A húshoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...