r
Nosalty Logó

Navahó taco

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Dacota
Navahó taco
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A lángoshoz

A húshoz

A feltéthez

896
Kalória
31.9g
Fehérje
65.6g
Szénhidrátok
56.2g
Zsír
115.7g
Víz
57.9g
Koleszterin
6.6g
Rost
5.4g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A lángoshoz

A húshoz

A feltéthez

Összesen 896 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A lángoshoz

A húshoz

A feltéthez

Összesen 3573 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A lángoshoz

A húshoz

A feltéthez

Összesen 292 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1586.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    785 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    115.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5548 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 896 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.5 g

Zsír

  • Összesen
    224.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6345.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    1055 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    368 mg
  • Foszfor
    1540 mg
  • Nátrium
    3138 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    462.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    368 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    526 micro
  • Kolin:
    360 mg
  • Retinol - A vitamin:
    264 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    1201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22193 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 3573 kcal
  • 12% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    521.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    258 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    38 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1824 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 292 kcal

Elkészítés

A lángoshoz

  1. A lisztet, sót, sütőport egy tálba tesszük, elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tejet, jól elkeverjük, tésztát gyúrunk belőle. Ha összeállt, letakarjuk, és fél órát pihentetjük.
  3. Ha ez letelt, pingponglabdányi darabokat szaggatunk belőle, kézzel kihúzkodjuk, és a forró olajban pár perc alatt kisütjük.

A húshoz

  1. Amíg a tészta pihent, elkészítettük a ragut.
  2. Egy kanál olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ha üvegesedig, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát és a római köményt, 1-2 percig együtt pirítjuk őket.
  3. Mehet utána a darált hús és a babérlevél: 5-8 percig pirítgatjuk, amíg szép aranybarna lesz. Hozzáadjuk a paradicsomot, és öntünk rá egy fél dl vizet (ajánlatos a konzervet kilötykölni vele, így nem vész kárba semmi).
  4. 10 percig főzzük, sózzuk, borsozzuk. 5 perc után hozzáadjuk a megfőtt babot (vagy konzervet). Ha kész, elzárjuk alatt a gázt.

A feltéthez

  1. Amíg a hús fő, felkockázzuk a paradicsomot, apróra vágjuk a koriandert, felcsíkozzuk a jégsalátát, lereszeljük a sajtot.
  2. Így egyszerre leszünk kész mindennel. A laposkenyérre tesszük a húsos krémet, majd ízlés szerint mindenki megszórhatja salátával, sajttal, paradicsommal és korianderrel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 10 perc

Irgalmatlanul laktató amerikai különlegesség: navahó laposkenyér (ami majdnem lángos) tex-mex feltéttel. Csak nagyétkűeknek, de nekik sok szeretettel. További sztori a blogon.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Ropogós tócsnigofri

A tócsnit több módszerrel is ropogósra süthetjük: serpenyőben, tepsiben, de akár gofrisütőben is készülhet. Így extrán roppanós lesz a külseje, plusz izgalmas formát is kap. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!