r
Nosalty Logó

Narancsos pezsgős torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos pezsgős torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

mintázó massza

kakaós piskóta tészta

csokoládémousse

pezsgős mousse

narancszselé

Összesen 720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

mintázó massza

kakaós piskóta tészta

csokoládémousse

pezsgős mousse

narancszselé

Összesen 5769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

mintázó massza

kakaós piskóta tészta

csokoládémousse

pezsgős mousse

narancszselé

Összesen 226 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    263 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    732.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 720 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    123.3 g

Zsír

  • Összesen
    343.1 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5858.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1820 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    496 mg
  • Foszfor
    2271 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562.5 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1097.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1929 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    324 mg
  • D vitamin:
    412 micro
  • K vitamin:
    58 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    1454 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1834 micro
  • α-karotin
    93 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    711 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2677 micro
Összesen 5769 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

mintázó massza

kakaós piskóta tészta

csokoládémousse

pezsgős mousse

narancszselé

Elkészítés

mintázó massza

  1. Először a mintás piskótát készítjük el, érdemes egy nappal is előre dolgozni (csak azután letakarni a piskótát, hogy ne száradjon ki!). Mintázó massza: A tojásfehérjét a porcukorral egy kézi robotgép segítségével habosra keverjük.
  2. Hozzádolgozzuk a lisztet, végül pedig az olvasztott vajat.
  3. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a díszítősablont ráhelyezzük. Spatulával átkenjük rajta a mintázó masszát, majd óvatosan leemeljük a sablont. Érdemes lemérni előtte a tortaformánkat. Hagyjunk helyet mintázatlan piskótának is, egy korong kerül a torta aljára.
  4. A tepsit hűtőbe helyezzük, míg készül a piskótatészta.

kakaós piskóta tészta

  1. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojássárgákat. Végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabhoz a kakaópor, liszt és sütőpor elegyét. A piskótánál a legfontosabb, hogy míg a többi hozzávalóval összekeverjük, végig egy irányban keverjük a tojásfehérje habot, különben összetörik.
  2. A piskótatésztát szűk 1 cm vastagon elterítjük a mintázott sütőpapíron, és 175°C-ra melegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. A piskótáról még MELEGEN lehúzzuk a sütőpapírt (előtte természetesen megfordítjuk), előbújik a mintás piskótalapunk.
  3. Kiszabjuk, és belehelyezzük a 18 cm kapcsos tortaformába vagy egy desszertgyűrűbe, jobb híján egy műanyag zsíros vödörbe, aminek az alját sniccerrel levágjuk (én ezt használtam). Az aljára korongot szabunk.

csokoládémousse

  1. A tojássárgákat a cukorral egy kézi habverő segítségével habosra verjük, majd ehhez hozzáadjuk a tejet, és lassú tűzön, folyamatos kavargatás mellett sűrűre főzzük.
  2. Közben a zselatinport áztassuk kevés hideg vízbe pár percre, majd mikor már sűrűsödni kezd, öntsük a meleg tojásos masszához (ha zselatinlapunk van: pár percre hideg vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és a tojásos masszában feloldjuk).
  3. Az apróra tört csokoládét a forró tojásos masszához adjuk. Egy-két percet várunk, hogy a csokoládé olvadni kezdjen és addig kavarjuk, amíg felolvad, és egynemű masszát kapunk. Ha nem akar felolvadni teljesen, állítsuk vízfürdőbe kicsit!
  4. A habtejszínt kemény habbá verjük. A habot óvatosan a csokis-tojásos masszához forgatjuk. (Az étcsoki nekem hamar kezdett megszilárdulni, így azt ismét vízfürdő fölé lehet tenni.)
  5. Beleöntjük az előkészített torta formába a mousse-t, és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

pezsgős mousse

  1. Ami a piskótából maradt, porrá morzsoljuk, és narancslekvárral elkeverjük. Ez jöhet a csokimousse fölé.
  2. Egy lábasban kikeverjük a tojássárgákat a vaníliarúd kikapart magjaival és a narancs lereszelt héjával, majd hozzákeverjük a tejet. A tojásos tejet lassú tűzön, folyamatos keverés mellett besűrítjük.
  3. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és feloldjuk a tejes krémben az előzőleg jéghideg vízbe áztatott és kicsavart zselatinlapokat, vagy belekeverjük a zselatinport. Majd beledobjuk a feldarabolt fehér csokoládét is, és egyneművé keverjük.
  4. Ekkor belekeverjük a pezsgőt is.
  5. A habtejszínt habbá verjük, majd a csokis masszához forgatjuk. Egy kicsit hűtjük, hagyjuk szilárdulni.
  6. Míg szilárdul, egy narancsot félszeletekre vágunk, és óvatosan a mintás piskóta fölé helyezzük, a forma oldalára simítva.
  7. Ha már nem folyós a mousse, finoman belekanalazzuk a tortaformába. Vigyázzunk, hogy ne folyjon a mintás piskóta elé vagy a narancsok elé. Hűtőbe helyezzük ismét a tortát.

narancszselé

  1. A narancsok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A narancshéjat és narancslevet egy lábasban kicsit beforraljuk. Hozzákeverünk kevés cukrot (ízlés szerint), majd óvatosan a zselatint a narancsléhez adagoljuk.
  2. Várunk, hogy egy kicsit hűljön, majd a hűtőből elővéve az utolsó rétegre öntjük. Újra hűtőbe helyezzük a süteményt egy egész éjszakára.
  3. Kandírozott narancshéj szeletekkel díszíthetjük a torta tetejét
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6746
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem igazi téli édesség. A pezsgő és narancs nagyon passzol, a mintás piskótát (joconde) maminti art sablonnal készítettem. Felszelve szépen látszanak a piskóta mögött a rétegek. A mousse recepteket praliné paradicsom két receptjéből vettem, és nagyon beváltak. Érdemes keskeny és magas tortaformát választani, akkor mutat szépen a narancs szeletekkel. Ehhez én egy 16 cm átmérőjű, egyenes falú zsíros vödröt használtam: az alját levágva kiváló desszertgyűrű vagy tortaforma. Egy éjszakát állni kell hagyni.

Hozzávalók

mintázó massza

kakaós piskóta tészta

csokoládémousse

pezsgős mousse

narancszselé

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...