Mogyorós-csokoládés emeletes torta Iluskától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
piskóta alsólap
-
47g tojás59 kcal
-
29g cukor111 kcal
-
21g víz0 kcal
-
18g napraforgó olaj161 kcal
-
53g finomliszt192 kcal
-
3g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
piskóta felsőlap
-
24g tojás30 kcal
-
21g cukor83 kcal
-
11g víz0 kcal
-
81 kcal
-
21g finomliszt78 kcal
-
7 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
mogyorós krém
-
29g fehér csokoládé154 kcal
-
29g vaj205 kcal
-
0 kcal
-
7g földimogyoró41 kcal
-
14g mascarpone58 kcal
-
4g porcukor15 kcal
-
0 kcal
-
7 kcal
csokoládékrém
-
6g pudingpor24 kcal
-
43g tej24 kcal
-
21g mascarpone87 kcal
-
6 kcal
-
3 kcal
-
7g vaj51 kcal
díszítéshez
-
42 kcal
-
12 kcal
Összesen
1532
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
piskóta alsólap
-
330g tojás415 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
150g víz0 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
370g finomliszt1347 kcal
-
18g sütőpor9 kcal
-
0 kcal
piskóta felsőlap
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
75g víz0 kcal
-
64g napraforgó olaj564 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
46 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0 kcal
mogyorós krém
-
200g fehér csokoládé1078 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
10g cappuccino por0 kcal
-
50g földimogyoró284 kcal
-
100g mascarpone404 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
0 kcal
-
46 kcal
csokoládékrém
-
45g pudingpor171 kcal
-
300g tej168 kcal
-
150g mascarpone606 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
23 kcal
-
50g vaj359 kcal
díszítéshez
-
50g mandulapehely295 kcal
-
19g franciadrazsé87 kcal
Összesen
10720
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
piskóta alsólap
-
10.8g tojás14 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
4.9g víz0 kcal
-
4.2g napraforgó olaj37 kcal
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
piskóta felsőlap
-
5.4g tojás7 kcal
-
4.9g cukor19 kcal
-
2.4g víz0 kcal
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
-
4.9g finomliszt18 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
mogyorós krém
-
6.5g fehér csokoládé35 kcal
-
6.5g vaj47 kcal
-
0.3g cappuccino por0 kcal
-
1.6g földimogyoró9 kcal
-
3.3g mascarpone13 kcal
-
0.9g porcukor4 kcal
-
0.2g vanília kivonat0 kcal
-
0.7g cukrozatlan kakaópor1 kcal
csokoládékrém
-
1.5g pudingpor6 kcal
-
9.8g tej5 kcal
-
4.9g mascarpone20 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
1.6g vaj12 kcal
díszítéshez
-
1.6g mandulapehely10 kcal
-
0.6g franciadrazsé3 kcal
Összesen
350
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 26 g
Zsír
-
Összesen 96.2 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 30 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 314 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1590.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 405 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 660 mg
-
Nátrium 373 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.5 g
-
Cukor 75 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 96.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 346 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 75 micro
-
Kolin: 214 mg
-
Retinol - A vitamin: 342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 329 micro
Összesen
1532
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 182.3 g
Zsír
-
Összesen 673.4 g
-
Telített zsírsav 226 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 213 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 104 g
-
Koleszterin 2200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11135.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 337 mg
-
Kálcium 2834 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 675 mg
-
Foszfor 4621 mg
-
Nátrium 2611 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1025.6 g
-
Cukor 526 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 673.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2425 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 107 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 357 micro
-
K vitamin: 50 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 522 micro
-
Kolin: 1498 mg
-
Retinol - A vitamin: 2392 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 397 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2304 micro
Összesen
10720
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 21.9 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 49 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
350
kcal
Hozzávalók
piskóta alsólap
-
6 db tojás
-
20 dkg cukor
-
1.5 dl víz
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
37 dkg finomliszt
-
1.5 csomag sütőpor
-
2 késhegynyi szódabikarbóna
piskóta felsőlap
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
0.8 dl víz
-
0.8 dl napraforgó olaj
-
15 dkg finomliszt
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 tk sütőpor
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
mogyorós krém
-
20 dkg fehér csokoládé
-
20 dkg vaj
-
2 ek cappuccino por
-
5 dkg földimogyoró
-
10 dkg mascarpone
-
4 ek porcukor
-
2 kávéskanál vanília kivonat
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
csokoládékrém
-
1 tasak pudingpor
-
3 dl tej
-
15 dkg mascarpone
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
5 dkg vaj
díszítéshez
-
5 dkg mandulapehely
-
1 ek franciadrazsé
Elkészítés
piskóta alsólap
- A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
- Ha kihűlt 3 lapba vágjuk, és megtöltjük a világos krémmel, a külsejét is áthúzzuk. Keveset elteszünk a díszítéshez.
- Miután kész az alsó lap megtöltése, utána rátesszük a felsőt, és azt is összeállítjuk. Hideg helyre tesszük. Kedvünk szerint szeleteljük. Jó étvágyat!!
piskóta felsőlap
- A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt kb. 20 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
- Ha teljesen kihűlt, 3 lapba vágjuk, és megkenjük a csokoládés krémmel, a külsejét is. Pár kanállal elteszünk a díszítéshez.
mogyorós krém
- A fehér táblákat összetördeljük, és a vajjal, vízgőz fölött összemelegítjük.
- A mascarponét elkeverjük a porcukorral, vanília kivonattal, darált mogyoróval és a capuccinó porral, amit a vajas fehér csokoládéval elegyítünk. (Lehet gépi mixerrel is.) A díszítéshez plusz teszünk kakaóport.
csokoládékrém
- Kézi mixerrel kikeverjük a tejet, a főzés nélküli pudingporral. Majd a mascarponéhoz keverjük.
- A puha vajat kikeverjük a kakaóporral, vaníliás cukorral, és szintén elegyítjük. Erre kerül majd a mandulapehely, és köré a csokoládés drazsé.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20-25
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1896
- Feltöltés dátuma: 2016. január 24.
Ajánló
Én margarint használtam. A tortalapokat megfordítottam, és ami alul volt, az került felülre, ez lett a szebbik oldala, és így töltöttem, díszítettem. Ha a krémek több cukrot igényelnének, akkor kóstolás után tegyen mindenki kedvére, nekem így volt jó...
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Iluska
1103 recept
Lányomnak készítettem születésnapjára. A jól kidolgozott piskóta és a krémek meghozták a várt dicséretet. Megérte a fáradozás, hisz mindenki jót ehetett a tortámból... egy jó napot tudhatok ismét magam mögött... :-)))))