r
Nosalty Logó

Mogyorós-csokoládés emeletes torta Iluskától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Mogyorós-csokoládés emeletes torta Iluskától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

piskóta alsólap

piskóta felsőlap

mogyorós krém

csokoládékrém

díszítéshez

Összesen 1532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

piskóta alsólap

piskóta felsőlap

mogyorós krém

csokoládékrém

díszítéshez

Összesen 10720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír

piskóta alsólap

piskóta felsőlap

mogyorós krém

csokoládékrém

díszítéshez

Összesen 350 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1590.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    660 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    346 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 1532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    182.3 g

Zsír

  • Összesen
    673.4 g
  • Telített zsírsav
    226 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    213 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    104 g
  • Koleszterin
    2200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11135.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    2834 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    675 mg
  • Foszfor
    4621 mg
  • Nátrium
    2611 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1025.6 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    673.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2425 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    522 micro
  • Kolin:
    1498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    397 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2304 micro
Összesen 10720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

piskóta alsólap

piskóta felsőlap

mogyorós krém

csokoládékrém

díszítéshez

Elkészítés

piskóta alsólap

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. Ha kihűlt 3 lapba vágjuk, és megtöltjük a világos krémmel, a külsejét is áthúzzuk. Keveset elteszünk a díszítéshez.
  4. Miután kész az alsó lap megtöltése, utána rátesszük a felsőt, és azt is összeállítjuk. Hideg helyre tesszük. Kedvünk szerint szeleteljük. Jó étvágyat!!

piskóta felsőlap

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporral elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 3 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt kb. 20 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után 190 fokra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
  3. Ha teljesen kihűlt, 3 lapba vágjuk, és megkenjük a csokoládés krémmel, a külsejét is. Pár kanállal elteszünk a díszítéshez.

mogyorós krém

  1. A fehér táblákat összetördeljük, és a vajjal, vízgőz fölött összemelegítjük.
  2. A mascarponét elkeverjük a porcukorral, vanília kivonattal, darált mogyoróval és a capuccinó porral, amit a vajas fehér csokoládéval elegyítünk. (Lehet gépi mixerrel is.) A díszítéshez plusz teszünk kakaóport.

csokoládékrém

  1. Kézi mixerrel kikeverjük a tejet, a főzés nélküli pudingporral. Majd a mascarponéhoz keverjük.
  2. A puha vajat kikeverjük a kakaóporral, vaníliás cukorral, és szintén elegyítjük. Erre kerül majd a mandulapehely, és köré a csokoládés drazsé.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20-25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1898
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 24.

Ajánló

Én margarint használtam. A tortalapokat  megfordítottam, és ami alul volt, az került felülre, ez lett a szebbik oldala, és így töltöttem, díszítettem. Ha a krémek több cukrot igényelnének, akkor kóstolás után tegyen mindenki kedvére, nekem így volt jó...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányomnak készítettem születésnapjára. A jól kidolgozott piskóta és a krémek meghozták a várt dicséretet. Megérte a fáradozás, hisz mindenki jót ehetett a tortámból... egy jó napot tudhatok ismét magam mögött... :-)))))

Hozzávalók

piskóta alsólap

piskóta felsőlap

mogyorós krém

csokoládékrém

díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...