Franciadrazsé

Apró gömbökből álló színes cukorka, amely a cukrászati dekorációban játszik szerepet. Nevét a francia 'drazsé' szóból kapta, amely a drazsírozásra, a gyártási eljárásra utal. A franciadrazsé drazsírozására franciaport használnak. Magyar drazséféleség a Dunakavics, amely a szocialista édesipar egyik sztárja volt.
Bármikor.
Száraz, hűvös helyen.
fehérjetartalom
0 g
zsírtartalom
8 g
szénhidráttartalom
78 g
víztartalom
0 g
fehérje
0 g
Zsír
telített zsírsav
8 g
ásványi anyagok
szénhidrát
vitaminok
A kutatási eredmények szerint a párunk illata csökkentheti a stresszre adott reakciót, és a szorongást is.
Németh OrsiA veszélyes, nem élelmiszeripari termékek uniós gyorsriasztási rendszerében kozmetikai termékekre és játékokra érkezett a legtöbb bejelentés tavaly, a magyar riasztásokban is a kozmetikumok vezetik a listát.
Németh OrsiJó ötlet rendszeresen fogyasztani olyan ételeket, mint a csípős paprikás gulyás, a pikáns arrabbiata vagy éppen olyan nassolnivalókat, mint a jalapeno poppers? Nézzük!
Szabó AnnaMindenki ujjongással fogadta, hogy visszatér a retro Traubisoda, azonban pár nap alatt eltűnt a boltok polcairól. Most kiderült, mi áll a dolog hátterében.
A húsvéti sonka főzése: vásárlási tippek, főzési tapasztalatok, klasszikus köretek. Nem csak kezdőknek! Idén főzzük együtt a húsvéti sonkát!
Tündérinek tűnik, hasonlít a kamillára és a százszorszépre, pici virágaival vonzza a méheket, darazsakat, de ha csoportosan nő, rendkívül invazív és kártékony lehet kertünkben.
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...
Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!