r
Nosalty Logó

Nyuszi piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nyuszi piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 667 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 667 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    252.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6643.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1884 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2448 mg
  • Nátrium
    1757 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    651.3 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1378 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 5330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjéből verjünk kemény habot 1 ek cukorral.
  2. A sárgáját is, 150 g cukorral fehéredésig keverjük habverővel.
  3. Majd ehhez adjuk hozzá a vanília aromát, tejet, olajat, sütőport, szódabikarbónát, és folyamatosan a lisztet. Homogénné keverjük, végül a habot is beleforgatjuk.
  4. A csokit felkockázzuk, és egy kisebb üveg tálkában 350 W-on, 2 percig melegítsük a mikróban.
  5. Majd két ek tejet is 1,5 percig melegítsük a mikróban, és öntsük a meleg csokira, kavarjuk meg, és már meg is olvadt a csoki, és oda sem égettük. :)
  6. Kenjünk ki egy tepsit vajjal és liszttel, és öntsük bele a massza felét.
  7. A csokiból egy kisvilla és egy kés segítségével kisebb darabokat egyenletesen szaggassunk bele, majd öntsük rá a maradék masszát is, és ezt is pöttyözzük a maradék csokival.
  8. 1 órát sül a süti, 15 percig nagylángon (nem kell előmelegíteni a sütőt), és 45 percig kisebb fokozaton.
  9. Közben elkészítjük a krémeket. 50-50 g margarint felhabosítunk 1-1 ek cukorral két külön tálba.
  10. Majd 4 dl tejben megfőzzük a pudingot 4 ek cukorral (ha egy kis tejbe összekeverjük a hozzávalókat, és közben felrakjuk a többi tejet melegedni hamarabb kész van). Kevergessük, le ne égjen.
  11. Ha kész és egy kicsit hűlt, a két tálba öntjük a margarinhoz, felezve. Összekeverjük, és az egyikhez adjuk a kókuszreszeléket, a másikhoz a kávélikőrt. (Ha gyerekbarát verziót készítünk, helyettesíthetjük kakaóporral, vagy fahéjjal.)
  12. A világos, kókuszos krémből 3 evőkanálnyit átteszünk egy kisebb tálkába, és egy kupak császárkörte aromával (vagy piros ételfestékkel) elkeverjük, ebből lesz a nyuszi pofija és füle.
  13. Ha kész a piskóta (tűpróba), akkor elővágjuk a nyuszi testrészeit (egy oszlop a lábainak és a farkának, majd felkockázzuk, egy nagy téglalap a testének, egy közepes téglalap a fejének, és két kisebb téglalap a füleinek, pont kijön a tésztából). Majd mindegyiket megfelezzük, és megtöltjük a kávés pudinggal.
  14. Majd összeállítjuk a nyuszit. Középre kerül a teste, bekenjük a tetejét vékonyan a kókuszos krémmel. A fejét a teste elé helyezzük, szintén bemázoljuk a krémmel. A füleket elég csak az oldalukon, a vágási felületen bekenni, és a fej mögé helyezzük a testére, egy kis krémmel odaragasztva. A lábak tetejét is bekenjük, végül egy kis kockát is több oldalról, amit a farkaként a testére illesztjünk. Végül a nyuszi pofijára két kör alakban a pirosas krémből egy kisvilla segítségével felnyomunk, s a fülek közepére is juttatunk a masszából. Szemeket, orrot, szájat francia drazséval készítjük, belenyomjuk a krémbe. A nyuszit megszórhatjuk még kókuszreszelékkel, hogy igazán bundás legyen. :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2171
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Ajánló

Húsvétra, szülinapra vagy bármilyen vidám összejövetelre! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bevallom a kedvenc plüss állatom adta az ihletet, amit 3 éves korom óta őrizgetek. No meg a Húsvét is itt volt. Szerencsére megúsztam a túlzott kölni felhőt, cserébe ez a kis jószág várta a locsolókat! :) A süti készítéséről képeket itt találtok.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...