r
Nosalty Logó

Nyuszi piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Nyuszi piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 667 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 273 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 667 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    252.2 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6643.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    1884 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2448 mg
  • Nátrium
    1757 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    651.3 g
  • Cukor
    314 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    298.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    915 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1378 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 5330 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjéből verjünk kemény habot 1 ek cukorral.
  2. A sárgáját is, 150 g cukorral fehéredésig keverjük habverővel.
  3. Majd ehhez adjuk hozzá a vanília aromát, tejet, olajat, sütőport, szódabikarbónát, és folyamatosan a lisztet. Homogénné keverjük, végül a habot is beleforgatjuk.
  4. A csokit felkockázzuk, és egy kisebb üveg tálkában 350 W-on, 2 percig melegítsük a mikróban.
  5. Majd két ek tejet is 1,5 percig melegítsük a mikróban, és öntsük a meleg csokira, kavarjuk meg, és már meg is olvadt a csoki, és oda sem égettük. :)
  6. Kenjünk ki egy tepsit vajjal és liszttel, és öntsük bele a massza felét.
  7. A csokiból egy kisvilla és egy kés segítségével kisebb darabokat egyenletesen szaggassunk bele, majd öntsük rá a maradék masszát is, és ezt is pöttyözzük a maradék csokival.
  8. 1 órát sül a süti, 15 percig nagylángon (nem kell előmelegíteni a sütőt), és 45 percig kisebb fokozaton.
  9. Közben elkészítjük a krémeket. 50-50 g margarint felhabosítunk 1-1 ek cukorral két külön tálba.
  10. Majd 4 dl tejben megfőzzük a pudingot 4 ek cukorral (ha egy kis tejbe összekeverjük a hozzávalókat, és közben felrakjuk a többi tejet melegedni hamarabb kész van). Kevergessük, le ne égjen.
  11. Ha kész és egy kicsit hűlt, a két tálba öntjük a margarinhoz, felezve. Összekeverjük, és az egyikhez adjuk a kókuszreszeléket, a másikhoz a kávélikőrt. (Ha gyerekbarát verziót készítünk, helyettesíthetjük kakaóporral, vagy fahéjjal.)
  12. A világos, kókuszos krémből 3 evőkanálnyit átteszünk egy kisebb tálkába, és egy kupak császárkörte aromával (vagy piros ételfestékkel) elkeverjük, ebből lesz a nyuszi pofija és füle.
  13. Ha kész a piskóta (tűpróba), akkor elővágjuk a nyuszi testrészeit (egy oszlop a lábainak és a farkának, majd felkockázzuk, egy nagy téglalap a testének, egy közepes téglalap a fejének, és két kisebb téglalap a füleinek, pont kijön a tésztából). Majd mindegyiket megfelezzük, és megtöltjük a kávés pudinggal.
  14. Majd összeállítjuk a nyuszit. Középre kerül a teste, bekenjük a tetejét vékonyan a kókuszos krémmel. A fejét a teste elé helyezzük, szintén bemázoljuk a krémmel. A füleket elég csak az oldalukon, a vágási felületen bekenni, és a fej mögé helyezzük a testére, egy kis krémmel odaragasztva. A lábak tetejét is bekenjük, végül egy kis kockát is több oldalról, amit a farkaként a testére illesztjünk. Végül a nyuszi pofijára két kör alakban a pirosas krémből egy kisvilla segítségével felnyomunk, s a fülek közepére is juttatunk a masszából. Szemeket, orrot, szájat francia drazséval készítjük, belenyomjuk a krémbe. A nyuszit megszórhatjuk még kókuszreszelékkel, hogy igazán bundás legyen. :)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2171
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Ajánló

Húsvétra, szülinapra vagy bármilyen vidám összejövetelre! :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bevallom a kedvenc plüss állatom adta az ihletet, amit 3 éves korom óta őrizgetek. No meg a Húsvét is itt volt. Szerencsére megúsztam a túlzott kölni felhőt, cserébe ez a kis jószág várta a locsolókat! :) A süti készítéséről képeket itt találtok.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek