r
Nosalty Logó

Kekszes zöld süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Kekszes zöld süti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A barna tésztához

A zöld tészta

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 2125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A barna tésztához

A zöld tészta

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 10629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A barna tésztához

A zöld tészta

A tetejére

A tálaláshoz

Összesen 427 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.6 g

Zsír

  • Összesen
    114.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1322.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    947 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.7 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    913 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    105 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    856 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 2125 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    573 g
  • Telített zsírsav
    154 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    233 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    136 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6614.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    485 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    538 mg
  • Foszfor
    804 mg
  • Nátrium
    4736 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1278.4 g
  • Cukor
    594 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    112.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4564 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    526 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4279 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    3407 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 10629 kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 6% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    4.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 427 kcal

Hozzávalók

A barna tésztához

A zöld tészta

A tetejére

A tálaláshoz

Elkészítés

A barna tésztához

  1. Egy tálat előveszünk, beletesszük a barna tészta hozzávalóit, és kézzel jó alaposan összedolgozzuk. A tejet a legvégén tegyük bele. Amint a tejtől kezd összeállni, egy kész, egységes masszát kapunk (a tejet fokozatosan adjuk hozzá!).
  2. Egy másik tálba a zöld tészta alapanyagait tesszük bele, és kézzel alaposan összedolgozzuk, a legvégén fokozatosan hozzáadva a tejet, és ha egyben álló, de formázható masszát kapunk, készen van.
  3. Egy fazékban vizet forralunk, egy kis tálban, gőz fölött megolvasztjuk a margarint, beletörjük az ét tortabevonó kockáit, a víz alatt levesszük a lángot. Ügyeljünk, hogy a tálka ne érjen a vízbe. Állandó keverés mellett felolvasztjuk a csokit, a margarinnal elkeverve.
  4. Egy hosszúkás téglalap alakú jénait sütőpapírral kibélelünk, beleterítjük a barna tésztát, egyenletesen elsimítjuk benne, erre kerül a zöld tészta, ezt is elegyengetjük, és a langyosra kihűlt csokimázt is ráöntjük a tetejére, ügyelve, hogy mindenhová jusson.
  5. Körülbelül 3 órára hűtőbe tesszük, mert így áll össze, és szépen szeletelhető lesz, ráadásul a csokimáz megdermed a tetején .
  6. Ha letelt az idő, kivesszük, és éles késsel felszeleteljük, kocka- vagy téglalap alakúra. Mandulaszeletekkel, színes drazséval, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 119
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18938
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 05.

Ajánló

A tejet az eredeti receptben tésztánként 7 kanállal ajánlották, de ezzel nem állt össze a tészta, nekem az itt leírt mennyiség kellett. Ezért lassan adagolva próbáljuk a tészta állagát a tejjel beállítani. ( Akinek a 7-tel sikerül, akkor annyival ügyesen megoldotta, nekem nem állt össze formázható masszává.) A tetejére tett csokimáz a leírás szerint 1,5 dl habtejszínnel és felolvasztott ét tortabevonóval készül, de nekem nem volt tejszínem itthon, és a jól bevált margarin-ét tortabevonó módszerrel sikerült elkészítenem. Mivel a süti eléggé édes és laktató, egyszerre ne együnk belőle túl sokat, sőt, a tejszínhabot sem ajánlom annyira ehhez, bár páran szeretik, ha halmozzuk az élvezetet (ilyen a férjem, szerinte nincs édesség tejszínhab nélkül ), de akkor azzal már végképp nagyon édes és laktató desszertet kapunk. Na és ott van még a drazsé is..:-) A süti alapjában véve nem túl drágának mondható, hisz lehet akciókat is kifogni, és akkor a kocka margarin, ét tortabevonó már nem is annyira drága. Viszont a leghúzósabb kiadás a sütinél nekem, a dekoráció : a csokidrazsé volt!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kekszes zöld süti
Éva-Anyóca 350 recept

Még tavaly láttam meg egy olcsó sütő-főző újságban ezt a receptet. És milyen jól tettem, hogy ott nézegetek, erre már több példa is volt. :-)) Mivel akkor egy nagy családi esemény volt nálunk, elég sok sütit készítettem már,  ezt a sütit ugyan nem kell sütni, de úgy gondoltam, nem fér bele a megenni valók közé, már sok lesz. Most leporoltam az újságokat (az emlékeimet), és a receptek közt válogatva, hogy melyik az, ami nálunk szóba jöhet, megláttam a zöld színt, és bár alapvetően nemigen rajongok érte, már annyira várom a tavaszt, hogy azt mondtam: most már jöhet, elkészítem. Tálalni színes drazséval tálaltam, mintha apró kis színes tavaszi virágok lennének. Ha tudjuk, akkor készítsük el, amikor a család nincs otthon, ugyanis a süti összeéréséhez és a szeletelés minőségéhez tényleg kell a hűtőben pihenni a sütinek. Ha a család ezt kiszimatolja, akkor nem lesz pihenés, csak megevés...-.ami azért később nagyobb élvezetet nyújt majd.:-)) Téglalap alakú jénaiba készítettem el, de lehet természetesen a hagyományos kerekbe is, csak ott vastagabb lesz a tészta. Ki kell próbálni, kísérletezni. Nagyon finomra sikerült, a sütivel megleptem a családot.

Hozzávalók

A barna tésztához

A zöld tészta

A tetejére

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...