Kekszes zöld süti
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 28% Zsír
A barna tésztához
-
100g háztartási keksz419 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
24g tej13 kcal
-
8 kcal
-
27 kcal
-
0g só0 kcal
-
8g rumaroma0 kcal
A zöld tészta
-
100g háztartási keksz419 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
24g tej13 kcal
-
8 kcal
-
0g só0 kcal
-
15g mandulaaroma0 kcal
A tetejére
-
10g margarin72 kcal
-
30g tortabevonó164 kcal
A tálaláshoz
-
17 kcal
-
6g tejszínhab15 kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 28% Zsír
A barna tésztához
-
500g háztartási keksz2095 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
120g tej67 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
137 kcal
-
2g só0 kcal
-
38g rumaroma0 kcal
A zöld tészta
-
500g háztartási keksz2095 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
120g tej67 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
2g só0 kcal
-
76g mandulaaroma0 kcal
A tetejére
-
50g margarin359 kcal
-
150g tortabevonó819 kcal
A tálaláshoz
-
19g franciadrazsé87 kcal
-
30g tejszínhab77 kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 28% Zsír
A barna tésztához
-
20.1g háztartási keksz84 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
10.1g margarin72 kcal
-
4.8g tej3 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
2.4g cukrozatlan kakaópor6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.5g rumaroma0 kcal
A zöld tészta
-
20.1g háztartási keksz84 kcal
-
6g porcukor23 kcal
-
10.1g margarin72 kcal
-
4.8g tej3 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
3.1g mandulaaroma0 kcal
A tetejére
-
2g margarin14 kcal
-
6g tortabevonó33 kcal
A tálaláshoz
-
0.8g franciadrazsé3 kcal
-
1.2g tejszínhab3 kcal
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 23.6 g
Zsír
-
Összesen 114.6 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 47 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1322.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 97 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 108 mg
-
Foszfor 161 mg
-
Nátrium 947 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 255.7 g
-
Cukor 119 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 22.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 913 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 105 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 856 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 681 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 118.1 g
Zsír
-
Összesen 573 g
-
Telített zsírsav 154 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 233 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 136 g
-
Koleszterin 35 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6614.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 485 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 538 mg
-
Foszfor 804 mg
-
Nátrium 4736 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1278.4 g
-
Cukor 594 mg
-
Élelmi rost 63 mg
VÍZ
-
Összesen 112.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4564 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 51 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 526 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 4279 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 3407 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
- 6% Fehérje
- 61% Szénhidrát
- 28% Zsír
- 6% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 23 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 266 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 190 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 4.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 184 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 21 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 172 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3 micro
Hozzávalók
A barna tésztához
-
50 dkg háztartási keksz
-
15 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
-
12 ek tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 kk só
-
38 ml rumaroma
A zöld tészta
-
15 dkg porcukor
-
25 dkg margarin
-
12 ek tej
-
1 csomag vaníliás cukor
-
0.5 kk só
-
76 ml mandulaaroma
A tetejére
-
15 dkg tortabevonó
A tálaláshoz
-
1 ek franciadrazsé
-
2 ek tejszínhab
Elkészítés
A barna tésztához
- Egy tálat előveszünk, beletesszük a barna tészta hozzávalóit, és kézzel jó alaposan összedolgozzuk. A tejet a legvégén tegyük bele. Amint a tejtől kezd összeállni, egy kész, egységes masszát kapunk (a tejet fokozatosan adjuk hozzá!).
- Egy másik tálba a zöld tészta alapanyagait tesszük bele, és kézzel alaposan összedolgozzuk, a legvégén fokozatosan hozzáadva a tejet, és ha egyben álló, de formázható masszát kapunk, készen van.
- Egy fazékban vizet forralunk, egy kis tálban, gőz fölött megolvasztjuk a margarint, beletörjük az ét tortabevonó kockáit, a víz alatt levesszük a lángot. Ügyeljünk, hogy a tálka ne érjen a vízbe. Állandó keverés mellett felolvasztjuk a csokit, a margarinnal elkeverve.
- Egy hosszúkás téglalap alakú jénait sütőpapírral kibélelünk, beleterítjük a barna tésztát, egyenletesen elsimítjuk benne, erre kerül a zöld tészta, ezt is elegyengetjük, és a langyosra kihűlt csokimázt is ráöntjük a tetejére, ügyelve, hogy mindenhová jusson.
- Körülbelül 3 órára hűtőbe tesszük, mert így áll össze, és szépen szeletelhető lesz, ráadásul a csokimáz megdermed a tetején .
- Ha letelt az idő, kivesszük, és éles késsel felszeleteljük, kocka- vagy téglalap alakúra. Mandulaszeletekkel, színes drazséval, tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 119
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 18938
- Feltöltés dátuma: 2012. március 05.
Ajánló
A tejet az eredeti receptben tésztánként 7 kanállal ajánlották, de ezzel nem állt össze a tészta, nekem az itt leírt mennyiség kellett. Ezért lassan adagolva próbáljuk a tészta állagát a tejjel beállítani. ( Akinek a 7-tel sikerül, akkor annyival ügyesen megoldotta, nekem nem állt össze formázható masszává.) A tetejére tett csokimáz a leírás szerint 1,5 dl habtejszínnel és felolvasztott ét tortabevonóval készül, de nekem nem volt tejszínem itthon, és a jól bevált margarin-ét tortabevonó módszerrel sikerült elkészítenem. Mivel a süti eléggé édes és laktató, egyszerre ne együnk belőle túl sokat, sőt, a tejszínhabot sem ajánlom annyira ehhez, bár páran szeretik, ha halmozzuk az élvezetet (ilyen a férjem, szerinte nincs édesség tejszínhab nélkül ), de akkor azzal már végképp nagyon édes és laktató desszertet kapunk. Na és ott van még a drazsé is..:-) A süti alapjában véve nem túl drágának mondható, hisz lehet akciókat is kifogni, és akkor a kocka margarin, ét tortabevonó már nem is annyira drága. Viszont a leghúzósabb kiadás a sütinél nekem, a dekoráció : a csokidrazsé volt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Még tavaly láttam meg egy olcsó sütő-főző újságban ezt a receptet. És milyen jól tettem, hogy ott nézegetek, erre már több példa is volt. :-)) Mivel akkor egy nagy családi esemény volt nálunk, elég sok sütit készítettem már, ezt a sütit ugyan nem kell sütni, de úgy gondoltam, nem fér bele a megenni valók közé, már sok lesz. Most leporoltam az újságokat (az emlékeimet), és a receptek közt válogatva, hogy melyik az, ami nálunk szóba jöhet, megláttam a zöld színt, és bár alapvetően nemigen rajongok érte, már annyira várom a tavaszt, hogy azt mondtam: most már jöhet, elkészítem. Tálalni színes drazséval tálaltam, mintha apró kis színes tavaszi virágok lennének. Ha tudjuk, akkor készítsük el, amikor a család nincs otthon, ugyanis a süti összeéréséhez és a szeletelés minőségéhez tényleg kell a hűtőben pihenni a sütinek. Ha a család ezt kiszimatolja, akkor nem lesz pihenés, csak megevés...-.ami azért később nagyobb élvezetet nyújt majd.:-)) Téglalap alakú jénaiba készítettem el, de lehet természetesen a hagyományos kerekbe is, csak ott vastagabb lesz a tészta. Ki kell próbálni, kísérletezni. Nagyon finomra sikerült, a sütivel megleptem a családot.