Mogyorókrémes-mascarponés répatorta
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 37% Zsír
A tésztához
-
34 kcal
-
8g mandulaliszt24 kcal
-
10g kókuszliszt26 kcal
-
13g dió87 kcal
-
17g stevia0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
37g tojás46 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
29g joghurt18 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
33g sárgarépa12 kcal
-
14g citrom2 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
4g mogyoróvaj24 kcal
A krémhez
-
83g mascarpone337 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
-
8g narancslé4 kcal
-
0g stevia0 kcal
-
8g mogyoróvaj48 kcal
-
0g vanília0 kcal
A díszítésnek
-
8g dió55 kcal
Összesen
906
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 37% Zsír
A tésztához
-
50g zabpehelyliszt202 kcal
-
50g mandulaliszt142 kcal
-
60g kókuszliszt155 kcal
-
80g dió523 kcal
-
100g stevia0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
175g joghurt107 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
200g sárgarépa73 kcal
-
85g citrom13 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
24g mogyoróvaj144 kcal
A krémhez
-
500g mascarpone2020 kcal
-
3g narancshéj3 kcal
-
50g narancslé24 kcal
-
0g stevia0 kcal
-
48g mogyoróvaj287 kcal
-
0g vanília0 kcal
A díszítésnek
-
50g dió327 kcal
Összesen
5433
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 37% Zsír
A tésztához
-
2.7g zabpehelyliszt11 kcal
-
2.7g mandulaliszt8 kcal
-
3.3g kókuszliszt8 kcal
-
4.4g dió28 kcal
-
5.4g stevia0 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
12g tojás15 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
9.5g joghurt6 kcal
-
6.9g napraforgó olaj61 kcal
-
10.9g sárgarépa4 kcal
-
4.6g citrom1 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
1.3g mogyoróvaj8 kcal
A krémhez
-
27.2g mascarpone110 kcal
-
0.2g narancshéj0 kcal
-
2.7g narancslé1 kcal
-
0g stevia0 kcal
-
2.6g mogyoróvaj16 kcal
-
0g vanília0 kcal
A díszítésnek
-
2.7g dió18 kcal
Összesen
295
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.4 g
Zsír
-
Összesen 82.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 124 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1045.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 247 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 80 mg
-
Foszfor 456 mg
-
Nátrium 242 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 92.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 308 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 60 micro
-
Kolin: 121 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 1032 micro
-
β-karotin 2465 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 266 micro
Összesen
906
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 140.5 g
Zsír
-
Összesen 494.4 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 123 g
-
Koleszterin 743 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6271.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 1479 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 479 mg
-
Foszfor 2736 mg
-
Nátrium 1453 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.5 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 557.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1851 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 64 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 162 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 728 mg
-
Retinol - A vitamin: 357 micro
-
α-karotin 6192 micro
-
β-karotin 14788 micro
-
β-crypt 100 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 1594 micro
Összesen
5433
kcal
- 11% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 37% Zsír
- 42% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.6 g
Zsír
-
Összesen 26.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 341.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 149 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 30.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 337 micro
-
β-karotin 805 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 87 micro
Összesen
295
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 g zabpehelyliszt
-
50 g mandulaliszt
-
60 g kókuszliszt
-
1 csomag sütőpor
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
2 kávéskanál fahéj
A krémhez
-
500 g mascarpone
-
0.5 dl narancslé
A díszítésnek
Elkészítés
A tésztához
- A száraz hozzávalókat egy tálba összekeverjük, azaz a liszteket, a xilitet, a diót, sütőport és a reszelt répát.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kis cukorral kemény habbá verjük.
- A sárgákat kikeverjük az édesítővel, a reszelt citrom héjával és levével, fél narancs reszelt héjával és az olajjal vagy olvasztott (de már nem meleg) vajjal.
- A száraz hozzávalókat összekeverjük a tojásos masszával, majd hozzáadjuk a joghurtot is.
- Ha jól összekevertük, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot úgy, hogy ne törjön össze, és mehet a sütőbe. Tűpróba!
- Addig elkészítjük a krémet.Az összes hozzávalótegy tálba tesszük és jól összedolgozzuk, hogy szép sima krémet kapjunk. Ha kész, mehet a hűtőbe, amíg a tészta készen nem lesz, és ki nem hűl.
- Ha kihűlt a tészta kettévágjuk, ésa krém felével megtöltjük. A másik felét szépen elosztjuk az oldalán és tetején, majd szépen kidíszítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 29
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4845
- Feltöltés dátuma: 2012. március 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Volt itthon egy adag mascarponém és házi mogyorókrémem. Ehhez szerettem volna valami nem édes sütit... és így jött a ötlet. Az alapanyagoknak használt liszteket házilag készítem. Darált mandulából lesz a mandulaliszt és a darált kókuszreszelékből a kókuszliszt, csak még kicsit jobban össze kell darálni őket. Nagyon hasznos, finom, egészséges, érdemes otthon kipróbálni. A mogyorókrém elkészítését innen a Nosalty oldalról vettem. Simán a pörkölt-sós mogyorót addig daráljuk, amíg krémes állagú nem lesz. Nem kell hozzá SEMMI! Tökéletesen elég a mogyoró olajtartalma a krémszerű állag eléréséhez. A sütit fogyokúrázók, candidások és paleolit diétát használók is fogyaszthatják. Én 24-es tortaformába készítettem, és olyan 3 cm magas lett a süti.