r
Nosalty Logó

Mogyorókrémes-mascarponés répatorta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mogyorókrémes-mascarponés répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítésnek

Összesen 906 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítésnek

Összesen 5433 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítésnek

Összesen 295 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    82.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1045.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    308 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    1032 micro
  • β-karotin
    2465 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 906 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.5 g

Zsír

  • Összesen
    494.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    123 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6271.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1479 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    2736 mg
  • Nátrium
    1453 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.5 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    557.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1851 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    64 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    728 mg
  • Retinol - A vitamin:
    357 micro
  • α-karotin
    6192 micro
  • β-karotin
    14788 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1594 micro
Összesen 5433 kcal
  • 11% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    337 micro
  • β-karotin
    805 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítésnek

  • 5 dkg dió (vagy marcipánrépácskák)

Elkészítés

A tésztához

  1. A száraz hozzávalókat egy tálba összekeverjük, azaz a liszteket, a xilitet, a diót, sütőport és a reszelt répát.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kis cukorral kemény habbá verjük.
  3. A sárgákat kikeverjük az édesítővel, a reszelt citrom héjával és levével, fél narancs reszelt héjával és az olajjal vagy olvasztott (de már nem meleg) vajjal.
  4. A száraz hozzávalókat összekeverjük a tojásos masszával, majd hozzáadjuk a joghurtot is.
  5. Ha jól összekevertük, óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot úgy, hogy ne törjön össze, és mehet a sütőbe. Tűpróba!
  6. Addig elkészítjük a krémet.Az összes hozzávalótegy tálba tesszük és jól összedolgozzuk, hogy szép sima krémet kapjunk. Ha kész, mehet a hűtőbe, amíg a tészta készen nem lesz, és ki nem hűl.
  7. Ha kihűlt a tészta kettévágjuk, ésa krém felével megtöltjük. A másik felét szépen elosztjuk az oldalán és tetején, majd szépen kidíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4845
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt itthon egy adag mascarponém és házi mogyorókrémem. Ehhez szerettem volna valami nem édes sütit... és így jött a ötlet. Az alapanyagoknak használt liszteket házilag készítem. Darált mandulából lesz a mandulaliszt és a darált kókuszreszelékből a kókuszliszt, csak még kicsit jobban össze kell darálni őket. Nagyon hasznos, finom, egészséges, érdemes otthon kipróbálni. A mogyorókrém elkészítését innen a Nosalty oldalról vettem. Simán a pörkölt-sós mogyorót addig daráljuk, amíg krémes állagú nem lesz. Nem kell hozzá SEMMI! Tökéletesen elég a mogyoró olajtartalma a krémszerű állag eléréséhez. A sütit fogyokúrázók, candidások és paleolit diétát használók is fogyaszthatják. Én 24-es tortaformába készítettem, és olyan 3 cm magas lett a süti.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítésnek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...