Stevia

Stevia

Leírás

(Stevia Rebaudiana Bertoni, sztévia, sztevia) A növény Paraguay-ban őshonos, ahol a benszülött indiánok már több évszázada használják a stevia levelét teák édesítésére, étvágy csillapítására, bőrbetegségek kezelésére, vágásos sérülések esetén (elősegíti a sebhely begyógyulását, különösebb forradási heg nélkül). Természetes édesítőszer: levelei harmincszor édesebbek a cukornál, de a kivonatai akár háromszázszor is édesebbek lehetnek. Pozitív tulajdonsága, hogy fogszuvasodást nem okoz. Kalóriatartalma nulla, így fogyókúrázók és elhízásra hajlamosak is nyugodtan fogyaszthatják. Az intenzív édes ízt biztosító a növényben lévő steviol glycoside - ami az aszpartammal ellentétben, főzés, sütés, pH-érték változás esetében sem bomlik le.

Mikor vegyem

Szárított levél illtve örlemény, kivonat, por, oldat, tabletta formájában vásárolható meg egész éven át.

hogyan tároljam

Száraz, hűvös helyen.

100g Stevia

fehérjetartalom

0 g

zsírtartalom

0 g

szénhidráttartalom

0 g

víztartalom

0 g

gramm stevia?

Top ásványi anyagok

Top vitaminok


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0 g

Zsír

ásványi anyagok

szénhidrát

vitaminok

Címlapról ajánljuk

Így sül a hajtovány, az elfeledett vajdasági vajas tekercs

Ha csak egyetlen sós vendégvárót készítetek, akkor ezek az aranybarna hajtoványok legyenek azok, amiből egyből két ízesítést megmutatunk! A kelesztést leszámítva gyors és könnyen elkészíthető receptről van szó, a frissen kisült sós tekercsek pedig annyira ellenállhatatlanok, hogy érdemes egyből dupla adaggal sütni!

Rosanics Petra

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...