Zabpelyhes túrógombóc 2.
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
459
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
917
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.3 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1732.7 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 263 mg
-
Vas 253 mg
-
Magnézium 65 mg
-
Foszfor 503 mg
-
Nátrium 276 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.3 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 177.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 59 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 150 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 96 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 167 micro
Összesen
459
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.5 g
Zsír
-
Összesen 32.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3465.4 g
-
Cink 654 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 526 mg
-
Vas 505 mg
-
Magnézium 129 mg
-
Foszfor 1006 mg
-
Nátrium 552 mg
-
Réz 25 mg
-
Mangán 22 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.7 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 354.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 43 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 103 micro
-
Kolin: 192 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 333 micro
Összesen
917
kcal
- 12% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 624.4 g
-
Cink 118 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 95 mg
-
Vas 91 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 181 mg
-
Nátrium 99 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 11 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 54 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 60 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A túrót villával összetörjük, beletesszük a zabpelyhet és beleütjük a tojást. Sózzuk és jól kidolgozzuk a masszát.
- Legalább egy órát pihentetjük, én előző este kikevertem, másnap főztem meg.
- A zsemlemorzsát olaj nélkül serpenyőben megpirítjuk.
- A masszából vizes kézzel kicsi gombócokat formázunk, nekem 12 db lett.
- Lobogó sós vízbe tesszük, és 2 percig főzzük őket.
- Óvatosan szűrőkanállal kiemeljük és zsemlemorzsába forgatjuk a kis gombócokat.
- Ez a gombóc kicsit lágyabb, mint a hagyományos változat, ezért főzés közben ne kevergessük feleslegesen a főzővízben, és a kiemelésnél, zsemlemorzsába forgatásnál is finoman bánjunk velük.
- Tányérra szedjük, és steviával édesített joghurttal kínáljuk.
- Receptkönyvben: 290
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 23
- Össznézettség: 28279
- Feltöltés dátuma: 2010. december 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Sajnos, most nem volt teljes kiőrlésű kenyerem, így nem tudtam belőle kenyérmorzsát készíteni. Ha abba sikerül beleforgatnom a gombócokat, akkor még reformabb változatot tudtam volna készíteni. Sebaj, így is nagyon jó lett, csak ajánlani tudom mindenkinek.