r
Nosalty Logó

Rokokótorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
jeles.lilla
Rokokótorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tortalap

Csokoládés vajkrém

Párizsikrém

Összesen 316 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tortalap

Csokoládés vajkrém

Párizsikrém

Összesen 3779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tortalap

Csokoládés vajkrém

Párizsikrém

Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    238 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 316 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    323.8 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3549.7 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    679 mg
  • Foszfor
    1678 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2956 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    201 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    817 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2861 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1140 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1284 micro
Összesen 3779 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tortalap

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájukhoz hozzáadjuk az eritrit-stevia keverék 1/3-át, és habosra keverjük vele.
  2. A fehérjéket elkezdjük habbá verni, hozzáadjuk a maradék eritrit-stevia keverék felét, majd a vége felé a maradék eritrit-stevia keveréket.
  3. Egy fakanálnyi tojásfehérjehabbal fellazítjuk a sárgákat, és óvatosan elkeverjük benne a maradék fehérjehabot és az átszitált kakaóporos lisztet.
  4. 12 szeletes tortaformába öntjük, és 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Csokoládés vajkrém

  1. A csokis vajkrémhez a pudingport kevés vízzel csomómentesre keverjük, a többi vizet a eritrit-stevia keverékkel feltesszük forrni.
  2. A pudingporos keverékkel besűrűsítjük, és forrásig keverjük.
  3. Ha kihűlt, géppel csomómentesítjük, a laktózmentes margarin hozzáadásával kihabosítjuk, és a kakaóporral ízesítjük.

Párizsikrém

  1. A másik krémhez a laktózmentes tejszínt az eritrit-stevia keverékkel és a laktózmentes vaj ¼-ed részével feltesszük főni.
  2. Hozzáadjuk az átszitált kakaóport, és forrásig tovább főzzük. Ha kihűlt, géppel csomómentesítjük, és a maradék laktózmentes vajjal kihabosítjuk.
  3. A rokokókrém ennek a két krémnek az 50-50 %-os keveréke.
  4. A kihűlt piskótakarikát 2 vagy 3 részre vágjuk, betöltjük a krémmel. A szélét és a tetejét is körbekenjük. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 3077
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
jeles.lilla 15 recept

A torta készítésénél eritrit-stevia keveréket használtam, ami a kristálycukor édességének a négyszerese! Ezt belekalkuláltam a mennyiség megadásánál. 

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...