r
Nosalty Logó

Mindent bele kuglóf

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a-édrienn
Mindent bele kuglóf
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

A mogyorós töltelékhez

A szilvás töltelékhez

A sárgabarackos töltelékhez

Összesen 1091 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

A mogyorós töltelékhez

A szilvás töltelékhez

A sárgabarackos töltelékhez

Összesen 6555 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

A mogyorós töltelékhez

A szilvás töltelékhez

A sárgabarackos töltelékhez

Összesen 312 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1251.9 g
  • Cink
    58 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.1 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 1091 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.8 g

Zsír

  • Összesen
    256 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    889 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7511.2 g
  • Cink
    346 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    2614 mg
  • Vas
    278 mg
  • Magnézium
    757 mg
  • Foszfor
    2645 mg
  • Nátrium
    587 mg
  • Réz
    18 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    930.6 g
  • Cukor
    388 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1244 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    34 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    152 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    650 mg
  • Retinol - A vitamin:
    953 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    3479 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 6555 kcal
  • 9% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    124 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

A mogyorós töltelékhez

A szilvás töltelékhez

A sárgabarackos töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Tálba öntjük a lisztet, a közepébe mélyedést nyomunk, ebbe morzsoljuk az élesztőt, egy kevés cukrot, elkeverjük egy kevés langyos tejjel, majd letakarva meleg helyen kb. 20 percig kelesztjük.
  2. A tészta többi hozzávalóját is hozzáadjuk, és jól átgyúrjuk a tésztát, majd ismét kelesztjük 30-40 percig, míg a duplája nem lesz.
  3. Közben a töltelékeket elkészítjük, és hagyjuk állni egy kicsit.
  4. Ha megkelt a tésztánk, lisztezett deszkán kinyújtjuk és hat oszlopra, majd öt sorra osztjuk, és éles késsel elvágjuk. Hatosával megtöltjük ugyanazzal a töltelékkel, gombócokat formázunk belőle, és felváltva elhelyezzük a zsiradékkal kikent kuglófformában.
  5. 50 fokra felmelegített sütőben annyi ideig kelesztjük a tésztát, hogy feljöjjön a perem magassága alá 2 cm-rel. Ha ez megtörtént, akkor a sütő hőfokát emeljük 200 fokra és megsütjük.
  6. Kiborítjuk a kuglófformából, és még melegen beszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 15907
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a-édrienn 87 recept

Előfordul, hogy sütéskor néha ebből-abból marad ki egy kevés töltelék, de nem szeretném eldobálni, így ilyenkor készítem el ezt a kuglófot. Természetesen a töltelékeket bárhogyan lehet variálni. Az a lényeg, hogy mi található éppen otthon. Szerintem a legnehezebb a kuglófot sütni!

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A túrós töltelékhez

A mogyorós töltelékhez

A szilvás töltelékhez

A sárgabarackos töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...