r
Nosalty Logó

Milánói raguval töltött rántott palacsinta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rara
Milánói raguval töltött rántott palacsinta
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Palacsintatésztához

Milánói raguhoz

Panírhoz

1662
Kalória
76.9g
Fehérje
217.2g
Szénhidrátok
48.6g
Zsír
287.8g
Víz
398.8g
Koleszterin
9.6g
Rost
19.6g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Palacsintatésztához

Milánói raguhoz

Panírhoz

Összesen 1662 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Palacsintatésztához

Milánói raguhoz

Panírhoz

Összesen 6638 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Palacsintatésztához

Milánói raguhoz

Panírhoz

Összesen 188 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.9 g

Zsír

  • Összesen
    48.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    399 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4651.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    497 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    763 mg
  • Nátrium
    3103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    287.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    11778 micro
  • Lut-zea
    679 micro
Összesen 1662 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.8 g

Zsír

  • Összesen
    194.2 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18607.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    566 mg
  • Kálcium
    1987 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    3051 mg
  • Nátrium
    12412 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    868.7 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

Víz

  • Összesen
    1151.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    698 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    56 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    324 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    1467 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1316 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    47113 micro
  • Lut-zea
    2718 micro
Összesen 6638 kcal
  • 12% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    352 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1338 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

Palacsintatésztához

  1. A tejet, a tojásokat és az olajat egy keverő tálba tesszük, és habverő segítségével összekeverjük.
  2. A lisztet, szódabikarbónát és a fűszereket összekeverjük, majd óvatosan a tejes-tojásos egyveleghez keverjük.
  3. Csomómentes masszát készítünk, majd a szokásos módon palacsintát sütünk.

Milánói raguhoz

  1. A darált húst kevés olajon fehéredésig pároljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Hozzáadjuk az előzőleg megtisztított, szeletelt gombát, majd tovább pároljuk. Ha szükségesnek látjuk, adhatunk hozzá egy kevés vizet is, de csak óvatosan, mert a gomba önmagában is ereszt nedvességet.
  3. Ha a gombát félkészre pároltuk, hozzáadjuk a paradicsomszószt, a további fűszereket és a ketchupot. Készre főzzük.
  4. A ragut kihűtjük, mielőtt a palacsintatésztába töltenénk. Fontos, mert ha forrón töltjük bele, a tészta is lágyabb lesz, valamint a ragu is folyósabb.
  5. Megtöltjük a palacsintákat (átlagosnál több töltelékkel), feltekerjük, majd mind két végét felhajtjuk, és egy hústűvel vagy fogpiszkálóval rögzítjük. Ez azért fontos, hogy panírozás és sütés közben ne csurogjon ki a töltelék.

Panírhoz

  1. A szokásos módon panírozzuk. Liszt-tojás-zsemlemorzsa. Majd bő, forró olajban aranybarnára sütjük, ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: rántott ételek
  • Sütés ideje: 5 perc

Valami újat, nem szokványosat szerettem volna készíteni. Úgy gondolom sikerült. A párom először ódzkodott tőle, de mikor megkóstolta, pozitívan értékelte. :) Ajánlom azoknak, akik szeretik a nem mindennapi ételeket, ízeket. Én kukoricás rizzsel tálaltam.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sárközi Ákos nem tétlenkedik: újabb projektek vannak kilátásban

Sárközi Ákos újabb és újabb projektekbe vág bele, és van, ami még számára is teljes újdonság. A Konyhafőnök után rengeteg szeretetet kapott az emberektől, ez is segített átvészelni neki ezt az időszakot. Az NLC készített interjút vele, lássuk, hogy érzi most magát a bőrében a sztárséf!

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!