r
Nosalty Logó

Mézes-mazsolás-mákos sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mézes-mazsolás-mákos sütemény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1391.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    642 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    239 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    234 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 950 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    357.4 g
  • Telített zsírsav
    152 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11128.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    5133 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    1217 mg
  • Foszfor
    3765 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    939.5 g
  • Cukor
    444 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1912 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    488 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1874 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    441 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 7607 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    519.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 355 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és elkészítünk egy kb 20x36 cm-es, magas peremű tepsit.
  2. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
  3. A töltelékhez összekavarjuk a mákot a cukorral és a tejjel.
  4. Hozzáadjuk a mazsolát, mézet, ízlés szerinti mennyiségű fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd felfőzzük.
  5. A mákot levesszük a tűzről. A tojásfehérjét habbá verjük és a langyos töltelékhez keverjük.
  6. A tésztához langyos tejben feloldjuk a tk cukrot és felfuttatjuk az élesztőt benne.
  7. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a porcukorral és elmorzsoljuk benne a vajat.
  8. Hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgát és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  9. Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd 3 részre osztjuk és kinyújtjuk az első lapot.
  10. Belehelyezzük a tepsibe, megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a máktöltelék felét.
  11. Erre ismét tészta következik, majd lekvár és a maradék mák.
  12. A harmadik lappal befedjük.
  13. A tetejét megkenjük tojással és megszurkáljuk.
  14. Az előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsül.
  15. Az elkészült süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x36
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14618
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a mákos süteményeket. Ezt mindenkinek ajánlom, mert nagyon mutatós, finom és sokáig eláll.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...