r
Nosalty Logó

Mexikói tüzes húsgombócok

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Auringonkukka
Mexikói tüzes húsgombócok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgombóchoz

A mexikói salátához

A tüzes mártáshoz

Összesen 1939 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgombóchoz

A mexikói salátához

A tüzes mártáshoz

Összesen 3877 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A húsgombóchoz

A mexikói salátához

A tüzes mártáshoz

Összesen 158 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    131.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7117.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    4235 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.2 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    743.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    495 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    210 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1070 micro
  • Kolin:
    530 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    42 micro
  • β-karotin
    4683 micro
  • β-crypt
    628 micro
  • Likopin
    24124 micro
  • Lut-zea
    1815 micro
Összesen 1939 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.1 g

Zsír

  • Összesen
    120.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14234.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    1012 mg
  • Foszfor
    3723 mg
  • Nátrium
    8470 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cukor
    129 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    1486.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    990 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    421 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    505 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2140 micro
  • Kolin:
    1060 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    9366 micro
  • β-crypt
    1257 micro
  • Likopin
    48248 micro
  • Lut-zea
    3630 micro
Összesen 3877 kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    583.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    61 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    384 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    1978 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A mexikói salátához

A tüzes mártáshoz

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A darált húst összedolgozzuk az apróra vágott chilivel, a zúzott fokhagymával, a tojással, a zsemlemorzsával és a fűszerekkel. Fél órára félretesszük.
  2. A fűszerezett húsból olajos kézzel kis gombócokat formálunk, majd rátekerjük a füstölt bacont, amit fogvájóval rögzítünk. A baconos gombócokat tűzálló tálba helyezzük, és tetetejüket előmelegített sütőben pirosra sütjük.
  3. Amíg sül a hús, elkészítjük a salátát és a mártást.
  4. A lilahagymát és a kaliforniai paprikát jó apróra szeleteljük, és a többi hozzávalóval együtt salátástálba tesszük.
  5. A chilipaprikát, a metélőhagymát és a rozmaringot szintén nagyon apróra vágjuk, és a fűszerekkel együtt a ketchuphoz adjuk, jól elkeverjük.
  6. A húsgombócokat a salátával együtt tálaljuk, a mártást külön tálkában szervírozzuk!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 219
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13160
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mexikói tüzes húsgombócok
Auringonkukka 61 recept

A receptet kedvenc szakácskönyvemből, az "Egymillió menü"-ből lestem.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A mexikói salátához

A tüzes mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...