r
Nosalty Logó

Meggyes-túrós szelet Patakiné Ibolyától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Meggyes-túrós szelet Patakiné Ibolyától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

meggyes töltelék

túrós töltelék

díszítés

Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

meggyes töltelék

túrós töltelék

díszítés

Összesen 7423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír

tészta

meggyes töltelék

túrós töltelék

díszítés

Összesen 271 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.3 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    271 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 619 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.2 g

Zsír

  • Összesen
    405.2 g
  • Telített zsírsav
    178 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5967.3 g
  • Cink
    1305 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    936 mg
  • Vas
    1009 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1873 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    804.2 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    178 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3257 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1594 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    320 micro
Összesen 7423 kcal
  • 6% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.3 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    22 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

tészta

meggyes töltelék

túrós töltelék

díszítés

Elkészítés

tészta

  1. A tészta hozzávalóit, 300 g lisztet, 200 g cukrot, 1 db tojást és 200 g margarint összeállítjuk, majd becsomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
  2. Míg a tészta pihen, elkésztetjük a tölteléket. A befőtteket lecsepegtetjük, és a levét felfogjuk. A levet felforraljuk a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd a fűszereket kivesszük.
  3. Az étkezési keményítőt elkeverjük egy kevés meggylével, majd hozzáadjuk a többihez, és besűrűsítjük. A meggyet belekeverjük, és hűlni hagyjuk.
  4. A túrót alaposan kikeverjük a a cukorral, citromlével és a citrom héjával.
  5. A zselatint feloldjuk fél dl vízben, majd óvatosan a túróhoz adjuk. Ízlés szerint likőrrel dúsítjuk.
  6. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral, majd a többit hozzáadjuk a túróhoz.
  7. A sütőt előmelegíteni 200°C-ra.
  8. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd jól belisztezett táblán kinyújtjuk egy 38x48 cm-es nagyságú téglalappá. Kizsírozzuk a tepsit, és belesimítjuk a tésztaalapot, majd több helyen is megszurkáljuk egy villával. Kb. 20 percig sütjük.
  9. Ha megsült a tészta, kihűtjük, és megkenjük a meggyes töltelékkel, a szélén szabadon hagyunk 1 cm-es sávot. Erre simítjuk a túrós tölteléket, majd pár órára hűtőbe tesszük, puhulnia kell a tésztának, mivel linzeralap a tészta.
  10. Mikor kikerül a hűtőből, a dekorációhoz a megmaradt, kevés tejszínt felverjük, és egy nyomózsákba töltjük, és habrózsákat nyomunk a süti tetejére, a csokit megolvasztjuk, és a süti tetejére csorgatjuk, 1-1 szem meggyet teszünk a tejszínrózsákra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 38x48
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6065
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először karácsonyra készítettem ezt a finom és mutatós süteményt. Nagy sikernek örvendett, mikor végre meg lehetett kóstolni. Azóta családom egyik kedvence lett a süti. Már jó párszor elkészítettem, mindig sikert arat. Kicsit költséges és munkaigényes, de ha már az ember több alkalommal elkészíti, egyszerű.

Hozzávalók

tészta

meggyes töltelék

túrós töltelék

díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...