r
Nosalty Logó

Meggyes torta Angie konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Meggyes torta Angie konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A 1. krémhez

A 2. krémhez

A díszítéshez

Összesen 1104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A 1. krémhez

A 2. krémhez

A díszítéshez

Összesen 5525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A 1. krémhez

A 2. krémhez

A díszítéshez

Összesen 200 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 1104 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    801 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6481.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1824 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    2620 mg
  • Nátrium
    1527 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    746.8 g
  • Cukor
    428 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    991.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    701 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1624 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    953 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 5525 kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A 1. krémhez

A 2. krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a liszt-kakaó-sütőpor keveréket. A tésztát olajjal kikent, liszttel meghintett tepsibe öntjük, és megsütjük.
  2. A megykompótot leszűrjük, a levét egy lábasba öntjük, az étkezési keményítőt elkeverjük egy kevés meggylével, majd megfőzzük a krémet, belekverjük a cukrot és a meggyet.
  3. A meggyes joghurtot egy tálba öntjük, hozzákeverjük a rumot, a citromlevét és a cukrot.
  4. A zselatint elkészítjük az utasítás szerint, a tejszínhab port az ásványvízzel habosra verjük, közben hozzáöntjük a megolvasztott zselatint, majd hozzáöntjük a joghurtos keveréket, és hidegre tesszük egy kis időre.
  5. A tésztára rákenjük a meggyes krémet, majd a joghurtos krémet, tegyünk fére egy keveset a díszítéshez.
  6. A megmaradt joghurtos krémbe keverjük bele az ételfestéket (pirosat használtam, de rózsaszín színt kaptam), díszítsük a tortát, és szórjuk meg a tetejét reszelt étcsokival.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2445
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Anyukám 50-dik születésnapjára készítettem ezt a tortát, egy könyvben találtam a receptet. Mivel nagyon szereti a meggyet, így gondoltam, ez tökéletes és nagyon finom is.

Hozzávalók

A tésztához

A 1. krémhez

A 2. krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...