r
Nosalty Logó

Meggyes-mascarponés torta

NS
Meggyes-mascarponés torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Meggyréteg

Mascarponekrém

Díszítés

551
Kalória
11.5g
Fehérje
53.2g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
107.5g
Víz
97g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
34.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Meggyréteg

Mascarponekrém

Díszítés

Összesen 551 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Meggyréteg

Mascarponekrém

Díszítés

Összesen 3306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Piskóta

Meggyréteg

Mascarponekrém

Díszítés

Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.2 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    107.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 551 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    200.7 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    582 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1540.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    319 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    644.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    703 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3586 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 3306 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 230 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Elkészítjük a piskótát. Kivajazzuk és kilisztezzük a tortaformát (22 cm). A tojásokat különválasztjuk. A tojásfehérjékből és a vízből lágy habot készítünk, majd kanalanként adagolva hozzárakjuk a cukrot és kemény habot verünk.
  2. Ezután robotgéppel hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot, valamint a vaníliaaromát.
  3. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  4. 170 fokra előmelegítjük a sütőt, és 20-25 perc alatt megsütjük a piskótát (tűpróba!).

Meggyréteg

  1. A meggyréteghez kimagozzuk a meggyeket.
  2. Teflon lábasban összeforraljuk a cukorral és a fahéjjal.
  3. Ha már felforrt, hozzáadjuk a búzadarát, és 3-4 percig főzzük, sűrű lekvárszerű szószt készítünk.

Mascarponekrém

  1. Hideg vízbe áztatjuk a lapzselatint.
  2. A mascarponekrémhez mély falú edénybe rakjuk a mascarponét, a tejszínt, valamint a cukrot és a bourbon vaníliát.
  3. Ráreszeljük a citromhéját, és kifacsarjuk kb. a felének a levét. Robotgéppel összedolgozzuk. Akkor jó, ha a tejszínhabnál keményebb krémet kapunk.
  4. Ezután kinyomkodjuk a zselatint, és kis edényben 4 ek vízzel a tűzhelyen feloldjuk (nem forraljuk).
  5. Hozzáöntjük a krémhez, összekeverjük. (A zselatin csomagolásán a hideg krémekre vonatkozó leírást kövessük!)

Díszítés

  1. Elkezdjük rétegezni. A piskóta tetejére rakjuk a meggyszószt, szépen egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  2. Ezután ráhalmozzuk a mascarponekrémet.
  3. Tetszés szerint díszítsük fel a tortánkat. Én 10 dkg magozott meggyel és pirított mogyoróval díszítettem.
  4. Jól hűtsük be (ha lehet álljon egy éjszakát), és ezután tálaljuk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Most, hogy itt van a meggyszezon, igyekszem minél többféle desszertet elkészíteni ebből a finom, édesen fanyar gyümölcsből (a torta egyébként az év bármely időszakában akár meggybefőttből is elkészíthető). Kezdőnek és haladónak egyaránt jó szívvel ajánlom ezt az ízletes, gyorsan elkészíthető tortát. Én a változatosság kedvéért ezúttal teljes kiőrlésű lisztből készítettem a piskótát, ami ebben a tortában (is) meglepően jól működik.

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...