r
Nosalty Logó

Libaleves libamájas szalvétagombóccal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Libaleves libamájas szalvétagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A szalvétagombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 584 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A szalvétagombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 3494 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A leveshez

A szalvétagombóchoz

A tálaláshoz

Összesen 52 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1562.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    239 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    880.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2252 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    464 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1579 micro
  • α-karotin
    2072 micro
  • β-karotin
    7032 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2975 micro
Összesen 584 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    207 g

Zsír

  • Összesen
    147.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    1246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9376.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1433 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    3115 mg
  • Nátrium
    3847 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    5282.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13512 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    57 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    481 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2786 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1885 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9477 micro
  • α-karotin
    12430 micro
  • β-karotin
    42192 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    17847 micro
Összesen 3494 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    145 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    647 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 52 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A szalvétagombóchoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A libamellet először egy serpenyőben süssük le a beirdalt bőrös felén, hogy a plusz zsiradék távozzon belőle, aztán a másik oldalán is pirítsuk meg egy cseppet, hogy a rostok bezáródjanak. Az aprólékot is átpiríthatjuk száraz vagy minimálisan zsírozott serpenyőben, sokkal erőteljesebb íze lesz tőle a levesnek.
  2. Lecsepegtetve tegyük a húst egy nagy fazék vízbe. Dobjuk mellé egy nagy fej hagymát, ha szép egészséges a héja, mosás után maradhat, jó színt ad a levesnek. Menjen mellé egy nagyobb paprika, mosva csumázva. 10-15 szem bors, só, egy vastag szelet gyömbér, egy csokor petrezselyem, nálam most a karalábé zöldje is szép volt, így belekerült, és egy kis kurkuma. így főzzük fél-háromnegyed órát, közepes lángon, ne forrjon erősen, inkább csak gyöngyözzön.
  3. Utána bedobhatjuk a tisztított, darabolt zöldségeket, ezekkel addig főzzük, ameddig megpuhul benne minden.

A szalvétagombóchoz

  1. A kenyeret (100 g netto, héj nélkül) kockázzuk és serpenyőben megpirítjuk.
  2. Egy tálba öntjük a lisztet, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a langyos vizet. Én libalevest használtam.
  3. Ha picit felfutott az élesztő, hozzáütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, belekockázzuk a libamájat, ami lehet sült vagy friss is. Hozzáöntjük a pirított kenyérkockákat és összekeverjük az egészet. Legyen lágy tészta.
  4. Két adag folpackot tépünk, a közepüket megkenjük libazsírral, ide felezzük a tésztát. Majd felcsavarjuk hurkába úgy, hogy a folpackok végét megkötjük. A pulton hagyjuk, hogy belül megkeljen a tészta.
  5. Ekkor forróvízbe dobjuk őket és vastagságtól függően 5-10 perc alatt megfőzzük. Azonnal is fogyaszthatjuk, vagy folpackban hagyva hűtőbe is tehetjük, forróvízben másnap visszamelegíthetjük.

A tálaláshoz

  1. A szalvétagombócokat szeleteljük, esetleg le is piríthatjuk.
  2. A tányérokba teszünk egy pár szelet májas gombócot és libahúst, valamint zöldségeket, amiből én most készítettem külön dekorált darabokat is.
  3. Óvatosan felöntjük forró levessel a tányért, szórunk rá petrezselymet és azonnal tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 51
  • Össznézettség: 4815
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebbe a Márton-napi libalevesbe lúdgégetészta helyett libamájas szalvétagombóc került, nem rossz csere, ugye?

Hozzávalók

A leveshez

A szalvétagombóchoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...