Libahús

A liba, a kacsához hasonlóan, ízanyagban gazdag, magas zsírtartalmú és a barna húsú szárnyasok közé tartozik. Európa-szerte hagyományos karácsonyi sült. Sütése során a zsíranyag nagy része kisül. Hagyományos körete a burgonya és a párolt vörös káposzta. Kevesebb hízott libamájat állítanak elő, mint kacsamájat, ennek oka, hogy a libák hizlalása több feladatot jelent: míg a kacsákat elegendő naponta kétszer tömni, a libákat háromszor-négyszer is etetni kell. Egyrészt ezért is drágább a libamáj, másrészt sokan úgy vélik, hogy textúrája krémesebb, íze pedig kifinomultabb.
Bármikor.
A friss libahúst két-három nap hűtőszekrényben tárolás után ajánlatos elkészíteni.
fehérjetartalom
22.75 g
zsírtartalom
84005.54 g
szénhidráttartalom
0 g
víztartalom
68.3 g
Foszfor
312 mg
Nátrium
87 mg
Magnézium
24 mg
Kalcium
13 mg
B6 vitamin
0.64 g
C vitamin
7.2 mg
Niacin - B3 vitamin
4.278 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.973 mg
fehérje
22.75 g
Zsír
telített zsírsav
2.79 g
egyszeresen telített zsírsav
1.85 g
többszörösen telített zsírsav
0.9 g
koleszterin
84 g
ásványi anyagok
Kalcium
13 mg
Vas
2.57 mg
Magnézium
24 mg
Foszfor
312 mg
Nátrium
87 mg
Cink
2.34 mg
Réz
0.306 mg
Mangán
0.024 mg
Szelén
16.8 µg
szénhidrát
víz
68.3 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.129 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.377 mg
Niacin - B3 vitamin
4.278 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
1.973 mg
Folát
31 µg
Retinol
12 µg
B12 vitamin
0.49 µg
A vitamin
12 µg
C vitamin
7.2 mg
B6 vitamin
0.64 g
Lássuk, hogyan élnek és étkeznek a francia nők, akik valahogy sosem híznak meg. Vajon mi a magyarázat?
NosaltyKülönleges, tavaszias fogásokat készítünk húsvét előtt, természetesen húsmentesen, hiszen nagypéntek van.
NosaltyA cég több hazai beszállítót is megkeresett azzal a kéréssel, hogy mérsékeljék az általuk szállított termékek átadási árait.
NosaltyÁtlagos hétköznapi reggeleken csak pár tojást kell megfőznünk, azonban amikor eljön a húsvét, gyakran ipari mennyiségek kerülnek az asztalra. Nézzük, mi változik ilyen estben a tojásfőzésnél.
A pogácsa most desszertet helyettesít, és nyugodtan készítsünk a töpörtyűsből két tepsit, húsvétra is jó lesz! Elé céklalevest és színes rizottót kínálunk.
A húsvéti sonka főzése: vásárlási tippek, főzési tapasztalatok, klasszikus köretek. Nem csak kezdőknek! Idén főzzük együtt a húsvéti sonkát!
Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...
Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!
A méteres kalács vagy méteres sütemény a húsvéti klasszikusok közé sorolható, amivel lehet sokan nem is találkoztak még. Aki viszont ismeri, annak biztosan közel áll a szívéhez. ...
Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!