Füstölt libakolbász házilag
- 23% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
833g libahús1342 kcal
-
3 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
3g só0 kcal
- 23% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
10000g libahús16100 kcal
-
12g fűszerpaprika34 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
33g só0 kcal
- 23% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
99.4g libahús160 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g porcukor0 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.3g só0 kcal
- 23% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 189.8 g
Zsír
-
Összesen 59.5 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 700 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4894.5 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 140 mg
-
Kálcium 113 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 202 mg
-
Foszfor 2604 mg
-
Nátrium 1792 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 569.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 60 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 36 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 259 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 100 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 62 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 190 micro
- 23% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2277.2 g
Zsír
-
Összesen 714.6 g
-
Telített zsírsav 279 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 185 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 91 g
-
Koleszterin 8400 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 58733.4 g
-
Cink 235 mg
-
Szelén 1682 mg
-
Kálcium 1350 mg
-
Vas 260 mg
-
Magnézium 2424 mg
-
Foszfor 31250 mg
-
Nátrium 21500 mg
-
Réz 31 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 6836.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1496 micro
-
B6 vitamin: 64 mg
-
B12 Vitamin: 49 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 723 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 38 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 429 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3106 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 1200 micro
-
α-karotin 71 micro
-
β-karotin 3140 micro
-
β-crypt 742 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2275 micro
- 23% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.6 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 584.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 311 mg
-
Nátrium 214 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 15 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 31 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 23 micro
Hozzávalók
-
3 ek fűszerpaprika
-
1 teáskanál porcukor
-
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés
- A libát gondosan megtisztítom a toktól, majd bőrével, hájával együtt feldarabolom, és kicsontozom. (Az összegyűlt csontokat forrásban lévő vízbe dobva 5 percig főzöm, majd lecsöpögtetve a mélyhűtőbe teszem, mert leveshez felhasználható.)
- Az összes libahúst, bőrt és zsírt kétszer átdarálom, majd a fűszerekkel alaposan összegyúrom.
- Egy éjjelen át hűvös helyen pihentetem, majd másnap újra összegyúrom.
- Kolbásztöltővel betöltöm az átmosott és felhasználásig langyos vízben tartott sertésbélbe. 15-15 centiméterenként egyet-egyet csavarok a betöltött kolbászon, és páronként elvágom.
- Az ily módon készített páros kolbászokat egy rúdra felakasztom, és néhány órán keresztül szellőztetem.
- Ezután hideg, gyenge füstön addig füstöltetem, amíg szép piros nem lesz.
- A füstölt kolbászt nedvszívó papírba csomagolva hűvös helyen akár több hónapig is eláll.
- Receptkönyvben: 50
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 25
- Össznézettség: 15068
- Feltöltés dátuma: 2010. november 26.
Ajánló
"Ki Márton napján libaételt nem eszik, hozzá jóféle idei újbort nem iszik, biz nagy lészen annak az új esztendőben baja, mer' nem lészen asztalán étele, és nem lészen hordójában bora, s annak álla bíz felkopik, torka szomjan marad, együk hát a Márton napi libamadarakat…” Borajánlat: Márton napi újborok („Juhász” primőr rozé, „Vylyan” Bogyólé újbor)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Jó urunk, Márton, hadd vigadjunk egy kicsit; Tiszteletedre és az akaratod szerint, Legyen bor kupáinkban, sok lúd az asztalon Sütött, főzött ludak, de egy egész halom. A középkorban Márton napja az egyik legnépszerűbb ünnep volt, a népszokások egészen a 20. század közepéig éltek, napjainkban pedig a Márton-napi libafogyasztás éli reneszánszát. Amennyiben követni kívánjuk a hagyományokat, úgy 11 hó 11-én, 11 óra 11 perckor tálaljuk a frissensültet!