adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 23% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.2 g
Zsír
-
Összesen 44.6 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 525 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2862.8 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 105 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 150 mg
-
Foszfor 1950 mg
-
Nátrium 544 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 426.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 75 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 194 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
1006
kcal
- 23% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1137.5 g
Zsír
-
Összesen 356.5 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 93 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 45 g
-
Koleszterin 4200 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 22902 g
-
Cink 117 mg
-
Szelén 840 mg
-
Kálcium 650 mg
-
Vas 129 mg
-
Magnézium 1200 mg
-
Foszfor 15600 mg
-
Nátrium 4350 mg
-
Réz 15 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 3415 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 600 micro
-
B6 vitamin: 32 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 360 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 19 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 214 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1550 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 600 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
8050
kcal
- 23% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 84 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 458 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 312 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
161
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A konyhakész libát egy tepsibe helyezzük, mellével felfelé. A belsőségeket, ha van, kivesszük.
- A liba combjait alumínium fóliával betakarjuk.
- 180 Celsius fokra előmelegített sütőben 3 órán át sütjük.
- Az első óra után meglocsoljuk a kisült zsírjával, majd utána minden fél órában.
- A libasütés utolsó fél órájában egy másik tepsit veszünk elő, és abba helyezzük át a libát, most már a hátával felfelé.
- Ha nincs második tepsink, akkor az első tepsiből kivesszük a libát, egy nagy tálra helyezzük. A tepsiből kiöntjük a libazsírt, és a libát visszatesszük hátával felfelé. (Az értékes nedűt, a libazsírt, egy lekváros üvegbe szűrjük, és hagyjuk kihűlni. Hűtőben tároljuk.)
- A liba combjairól levesszük az alumínium fóliát. További fél órán át sütjük.
- A sütőből kivéve alufóliával betakarjuk, és fél órán át pihentetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 180 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 19
- 7 napos nézettség: 319
- Össznézettség: 95849
- Feltöltés dátuma: 2016. január 04.
Ajánló
Házi gyümölcsborral, szilvalekvárral ízletes.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A liba egyszerűen sütve, mindenféle töltelék nélkül is nagyon finom. Míg a liba sül, ínyenc köretek készítésére van bőven időnk. Párolt almás vöröskáposztával vagy szilvamártással, esetleg savanyú káposztával. Vadrizzsel, sült almával is tálalják.