r
Nosalty Logó

Fokhagymás libasült zöldpaprika ágyon

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
apecs
Fokhagymás libasült zöldpaprika ágyon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 861 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3447 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2434.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    459.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 861 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    464.7 g

Zsír

  • Összesen
    143.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1680 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9738.7 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    351 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    541 mg
  • Foszfor
    6471 mg
  • Nátrium
    1772 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1837.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    15 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    441 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    88 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 3447 kcal
  • 19% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előzőleg lesózott liba húst megfelelő méretű tepsibe helyezzük, felöntjük vízzel kb. félig lepje el, majd rátesszük a karikára vágott zöldpaprikát, a megtisztított gerezdekre szedett fokhagymát, alufóliával lefedjük, és 180 celsius fokos sütőbe tesszük.
  2. 45 perc múlva kivesszük, a húsokat megfordítjuk, ezáltal a paprika és a fokhagyma a hús mellé kerül. Ételízesítővel megszórjuk, visszatesszük az alufóliát, majd berakjuk a sütőbe.
  3. 45 perc múlva kivesszük, megfordítjuk, megszórjuk ételízesítővel, és alufólia nélkül addig sütjük, amíg a víz elpárolog és a hús megpirul, ez kb. még 30-40 perc.
  4. A sült zöldpaprikát és fokhagymát tálaljuk a hús mellé. Krumplipürét ajánlok hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30x4
  • Sütés ideje: 125 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9001
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha jól sikerül elkészíteni, akkor az eredmény egy nagyon ízletes, omlós, viszonylag könnyű étel. Azoknak ajánlom, akik szeretik az ízletes finom sülteket, viszont meg akarják kímélni a gyomrukat több fej hagymától, nem ritkán 5-6 féle fűszertől, zsírtól, olajtól.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...