Sólet gerslivel Marcsiséf konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sólethez
-
200g libahús322 kcal
-
50g libamell186 kcal
-
75g fejtett bab250 kcal
-
25g gersli88 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
3 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
50g kenyér137 kcal
-
23g lilahagyma8 kcal
Összesen
1149
kcal
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sólethez
-
800g libahús1288 kcal
-
200g libamell742 kcal
-
300g fejtett bab999 kcal
-
100g gersli352 kcal
-
440g tojás554 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
11 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
200g kenyér548 kcal
-
90g lilahagyma33 kcal
Összesen
4597
kcal
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
A sólethez
-
34.6g libahús56 kcal
-
8.7g libamell32 kcal
-
13g fejtett bab43 kcal
-
4.3g gersli15 kcal
-
19g tojás24 kcal
-
7.4g vöröshagyma3 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
A tálaláshoz
-
8.7g kenyér24 kcal
-
3.9g lilahagyma1 kcal
Összesen
198
kcal
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 91.8 g
Zsír
-
Összesen 43.7 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 568 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2654.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 354 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 1301 mg
-
Nátrium 602 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 95.6 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 317.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 212 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 461 micro
-
Kolin: 357 mg
-
Retinol - A vitamin: 187 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 266 micro
-
β-crypt 71 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 741 micro
Összesen
1149
kcal
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 367.2 g
Zsír
-
Összesen 174.7 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 27 g
-
Koleszterin 2272 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10617.2 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 418 mg
-
Kálcium 1417 mg
-
Vas 75 mg
-
Magnézium 1038 mg
-
Foszfor 5202 mg
-
Nátrium 2408 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 10 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 382.4 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 75 mg
VÍZ
-
Összesen 1269.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 849 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 86 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 6 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 60 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1842 micro
-
Kolin: 1429 mg
-
Retinol - A vitamin: 750 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 1064 micro
-
β-crypt 282 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2964 micro
Összesen
4597
kcal
- 17% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 7.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 459.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 225 mg
-
Nátrium 104 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 128 micro
Összesen
198
kcal
Hozzávalók
A sólethez
-
10 dkg gersli
-
8 db tojás
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
2 db babérlevél
-
1 csipet köménymag
-
só ízlés szerint
A tálaláshoz
-
1 közepes fej lilahagyma
Elkészítés
A sólethez
- A babot előző nap este alaposan megmossuk, majd a libamellel együtt beáztatjuk.
- Másnap a libaszárny tőről a háj darabokat levágjuk és kisütjük. Az így nyert evőkanálnyi libazsírban az apróra összevágott vöröshagymát megdinszteljük, beletesszük a pirospaprikát, összekeverjük. A beáztatott babot levével együtt beleöntjük, ha kevés a babon a lé, felöntjük vízzel, hogy ellepje. Ekkor kerül bele a megmosott gersli.
- Ezután jönnek a fűszerek (babérlevél, egész kömény, őrölt bors, fokhagyma). A babot kb. ½ órát főzzük, majd beletesszük a libahúst és a négy darabra vágott füstölt libamellet. Ha szükséges, öntünk még rá vizet, hogy ellepje.
- Fedő alatt ¾ készre főzzük.
- A sütőt 200fokra előmelegítjük és a sóletet betesszük sülni, többször megkeverjük (ha szükséges sózzuk), a felesleges levét hagyjuk lesülni.
- Közben a tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és a sóleten tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 23 alkalommal
- Receptkönyvben: 82
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 29499
- Feltöltés dátuma: 2012. február 14.
Ajánló
Friss kenyérrel és apróra vágott lilahagymával tálaljuk!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
A menekült zsidók új hazájukban nosztalgiáztak ilyen étellel. Le a kalappal előtte, nagyon finom.