Gombás-olívás töltött vadliba
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
267g libahús429 kcal
-
17g füstölt szalonna109 kcal
-
83g csiperkegomba18 kcal
-
8g olajbogyó10 kcal
-
3g ringli7 kcal
-
13g vaj96 kcal
-
5g olívaolaj44 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
9g zsemle25 kcal
-
33g tej19 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
2g leveskocka6 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g só0 kcal
-
83g víz0 kcal
Összesen
785
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
1600g libahús2576 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
500g csiperkegomba107 kcal
-
50g olajbogyó58 kcal
-
20g ringli42 kcal
-
80g vaj574 kcal
-
30g olívaolaj265 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
54g zsemle147 kcal
-
200g tej112 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
10g leveskocka33 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
500g víz0 kcal
Összesen
4695
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
-
47.7g libahús77 kcal
-
20 kcal
-
14.9g csiperkegomba3 kcal
-
1.5g olajbogyó2 kcal
-
0.6g ringli1 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
2.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.3g petrezselyem0 kcal
-
1.6g zsemle4 kcal
-
6g tej3 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
-
0.3g leveskocka1 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.9g víz0 kcal
Összesen
139
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.6 g
Zsír
-
Összesen 50.4 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 301 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2020.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 61 mg
-
Kálcium 131 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 85 mg
-
Foszfor 962 mg
-
Nátrium 764 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 385.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 170 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 33 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 128 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 121 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 417 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 507 micro
Összesen
785
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 411.8 g
Zsír
-
Összesen 302.4 g
-
Telített zsírsav 122 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 111 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 31 g
-
Koleszterin 1803 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12125.3 g
-
Cink 43 mg
-
Szelén 364 mg
-
Kálcium 789 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 511 mg
-
Foszfor 5774 mg
-
Nátrium 4583 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 67.4 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 2315.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1020 micro
-
B6 vitamin: 11 mg
-
B12 Vitamin: 10 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 200 mg
-
D vitamin: 87 micro
-
K vitamin: 767 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 97 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 728 micro
-
Kolin: 286 mg
-
Retinol - A vitamin: 812 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2501 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3043 micro
Összesen
4695
kcal
- 13% Fehérje
- 2% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 361.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 137 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 69 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 30 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
139
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg füstölt szalonna
-
5 dkg olajbogyó
-
2 dkg ringli
-
8 dkg vaj
-
30 g olívaolaj
-
1 db zsemle
-
2 dl tej
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- Először a töltelékkel kezdünk. Ehhez megtisztítjuk a gombát és a hagymát. A gombát is és a hagymát is apróra vágjuk. Egy lábosba teszünk 1 dkg olajat, és megpároljuk rajta a hagymát, majd rátesszük a szeletelt gombát, és elfőzzük a levét. Közben egy kevés fekete borssal megszórjuk. Sót nem teszünk hozzá, mert a ringli és az olajbogyó sós. Közben fél liter vízben a leveskockát is megfőzzük. Mindent kihűtünk.
- A zsemlét feldaraboljuk és beáztatjuk a tejbe. A vadlibát megtisztítjuk kívül-belül. Sózzuk, borsozzuk kívül-belül. Az olajbogyót és a ringlit felaprítjuk, és a gombához tesszük. Hozzáadjuk a tojást, az alaposan kicsavart zsemlét. Ha a libában benne van a mája, akkor azt lekaparjuk, és a töltelékhez tesszük, ha nincs benne, akkor 1,5 zsemlét áztassunk be és tegyünk a töltelékbe. A fokhagymát megtisztítjuk, és a töltelékhez reszeljük, a leöblített és felaprított petrezselymet szintén. Hozzáadunk 2 dkg puha vajat, és borsozzuk ízlés szerint. Alaposan összedolgozzuk.
- A vadliba hasüregébe betöltjük a tölteléket. Összetűzzük a bőrt.
- Egy mélyebb tepsibe tesszük. A vadliba mellét és combját befedjük a szalonnaszeletekkel.
- 2 dkg olajat és 6 dkg vajat felforrósítunk, és meglocsoljuk vele a vadlibát. Aláöntjük a marhahúslevest.
- 180 fokon 2-2,5 óra alatt gyakran locsolgatva megsütjük ropogósra.
- A megsült vadlibát tálra tesszük. Leszűrjük a tepsi tartalmát, és beforraljuk mártásnak. A fél citromnak kicsavarjuk a levét, és a mártáshoz adjuk.
- A vadlibát pirított krumplival vagy rizzsel, savanyúval vagy befőttel tálaljuk, és a mártást kínáljuk még mellé.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 32x37
- Sütés ideje: 140 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 7
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 4119
- Feltöltés dátuma: 2015. január 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Zoli öcsém volt vadászni, és kaptam tőle egy vadlibát. Ezt a receptet a neten találtam, és tetszett, így ezt választottam. Sütőben sült krumplival és vöröskáposztával tálaltam. Az általam felhasznált hozzávalókból, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 234 kalória van. A költséget csak saccolni tudom, mivel a vadlibát ajándékba kaptam.