Márton napi liba ribizlilekváros dinsztelt káposztával
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Smaragd konyha
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
A libához
-
500g libahús805 kcal
-
2g sertészsír20 kcal
-
6g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
20g tej11 kcal
-
20g fehérbor16 kcal
A káposztához
-
150g vöröskáposzta37 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
38 kcal
-
9g vöröshagyma3 kcal
-
1g só0 kcal
-
10g fehérbor8 kcal
-
30g víz0 kcal
-
6g ribizlidzsem17 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
0 kcal
Összesen
982
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
A libához
-
5000g libahús8050 kcal
-
23g sertészsír203 kcal
-
55g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
21g rozmaring28 kcal
-
200g tej112 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
A káposztához
-
1500g vöröskáposzta372 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g só0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
300g víz0 kcal
-
60g ribizlidzsem167 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
0 kcal
Összesen
9825
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
A libához
-
65.3g libahús105 kcal
-
0.3g sertészsír3 kcal
-
0.7g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
2.6g tej1 kcal
-
2.6g fehérbor2 kcal
A káposztához
-
19.6g vöröskáposzta5 kcal
-
0.8g cukor3 kcal
-
0.6g napraforgó olaj5 kcal
-
1.2g vöröshagyma0 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
1.3g fehérbor1 kcal
-
3.9g víz0 kcal
-
0.8g ribizlidzsem2 kcal
-
0.1g narancshéj0 kcal
-
0 kcal
Összesen
127
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 116.3 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 422 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4850.7 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 85 mg
-
Kálcium 158 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 1606 mg
-
Nátrium 2828 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 517 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 182 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 804 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 24 micro
-
Lut-zea 395 micro
Összesen
982
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1162.8 g
Zsír
-
Összesen 428.8 g
-
Telített zsírsav 157 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 123 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 64 g
-
Koleszterin 4221 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 48507.2 g
-
Cink 121 mg
-
Szelén 850 mg
-
Kálcium 1576 mg
-
Vas 141 mg
-
Magnézium 1457 mg
-
Foszfor 16064 mg
-
Nátrium 28278 mg
-
Réz 16 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 219 g
-
Cukor 149 mg
-
Élelmi rost 31 mg
VÍZ
-
Összesen 5169.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1304 micro
-
B6 vitamin: 35 mg
-
B12 Vitamin: 25 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 1068 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 462 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 20 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 220 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1816 micro
-
Kolin: 240 mg
-
Retinol - A vitamin: 600 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8041 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 240 micro
-
Lut-zea 3951 micro
Összesen
9825
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.2 g
Zsír
-
Összesen 5.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 633 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 210 mg
-
Nátrium 369 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
A libához
-
5 kg libahús
-
1.5 ek sertészsír
-
5 ek só
-
bors ízlés szerint
-
2 teáskanál majoranna
-
3 szál rozmaring
-
2 dl tej
-
2 dl fehérbor
A káposztához
-
1 közepes fej vöröskáposzta
-
3 púpozott ek cukor
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
0.5 ek só
-
1 dl fehérbor
-
3 dl víz
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Elkészítés
A libához
- A libát jól megmossuk. Konyhai papírtörlővel szárazra törölgetjük. Kívül-belül megsózzuk, borsozzuk, majorannázzuk. A sertészsírral lekenjük a mellét, combjait. Végül ráöntjük a tejet, hogy ne legyen vad íze. A hasüregébe betesszük a rozmaringszálakat, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap sütés előtt 1-2 órával kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, majd 180 fokon, előmelegített sütőben alufóliával letakarva betesszük sülni. Majd fél óra elteltével kezdjük locsolgatni a kisült pecsenyelevével.
- Az össz. sütési idő alatt kétszer megfordítjuk a libát. Ha sok a zsírja, merőkanállal leszedjük a zsírt egy fazékba, de hagyunk a tepsi alján is. A sütési idő vége felé 220 fokra emeljük a sütési hőfokot, levesszük a fóliát a libáról, és meglocsoljuk az újborral.
- Pirosra sütjük.
- A káposzta külső leveleit leszedjük, és káposztafejet félbevágjuk, és vékony csíkokra szeljük. Szűrőtálba tesszük, megmossuk. Lecsepegtetjük.
- Egy nagyobb fazékban mérsékelt hőmérsékleten karamellizáljuk a cukrot, majd ha már folyós, hozzáöntjük az olajat, és megdinszteljük rajta a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, örült fűszerköményezzük, és felöntjük a vízzel. Fedő alatt mérsékelt lángon időnkénti keveréssel készre főzzük kb 50 perc alatt. A végén hozzáöntjük a bort, a piros ribizlilekvárt és a narancs reszelt héját összekeverjük, és fedő nélkül elpárologtatjuk alóla a maradék levet nagyobb lángon.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 6100
- Feltöltés dátuma: 2014. november 20.
Ajánló
Tejes-vajas krumplikásával ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Smaragd konyha
149 recept
A libát előző este kell befűszerezni, hogy jó íze legyen.