r
Nosalty Logó

Márton napi liba ribizlilekváros dinsztelt káposztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Smaragd konyha
Márton napi liba ribizlilekváros dinsztelt káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A libához

A káposztához

Összesen 982 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A libához

A káposztához

Összesen 9825 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A libához

A káposztához

Összesen 127 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4850.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1606 mg
  • Nátrium
    2828 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    517 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    804 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    395 micro
Összesen 982 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1162.8 g

Zsír

  • Összesen
    428.8 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    4221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    48507.2 g
  • Cink
    121 mg
  • Szelén
    850 mg
  • Kálcium
    1576 mg
  • Vas
    141 mg
  • Magnézium
    1457 mg
  • Foszfor
    16064 mg
  • Nátrium
    28278 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    219 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    5169.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1304 micro
  • B6 vitamin:
    35 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1068 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    462 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    220 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1816 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8041 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    3951 micro
Összesen 9825 kcal
  • 17% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

A libához

A káposztához

Elkészítés

A libához

  1. A libát jól megmossuk. Konyhai papírtörlővel szárazra törölgetjük. Kívül-belül megsózzuk, borsozzuk, majorannázzuk. A sertészsírral lekenjük a mellét, combjait. Végül ráöntjük a tejet, hogy ne legyen vad íze. A hasüregébe betesszük a rozmaringszálakat, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap sütés előtt 1-2 órával kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, majd 180 fokon, előmelegített sütőben alufóliával letakarva betesszük sülni. Majd fél óra elteltével kezdjük locsolgatni a kisült pecsenyelevével.
  3. Az össz. sütési idő alatt kétszer megfordítjuk a libát. Ha sok a zsírja, merőkanállal leszedjük a zsírt egy fazékba, de hagyunk a tepsi alján is. A sütési idő vége felé 220 fokra emeljük a sütési hőfokot, levesszük a fóliát a libáról, és meglocsoljuk az újborral.
  4. Pirosra sütjük.
  5. A káposzta külső leveleit leszedjük, és káposztafejet félbevágjuk, és vékony csíkokra szeljük. Szűrőtálba tesszük, megmossuk. Lecsepegtetjük.
  6. Egy nagyobb fazékban mérsékelt hőmérsékleten karamellizáljuk a cukrot, majd ha már folyós, hozzáöntjük az olajat, és megdinszteljük rajta a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, örült fűszerköményezzük, és felöntjük a vízzel. Fedő alatt mérsékelt lángon időnkénti keveréssel készre főzzük kb 50 perc alatt. A végén hozzáöntjük a bort, a piros ribizlilekvárt és a narancs reszelt héját összekeverjük, és fedő nélkül elpárologtatjuk alóla a maradék levet nagyobb lángon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6100
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 20.

Ajánló

Tejes-vajas krumplikásával ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Márton napi liba ribizlilekváros dinsztelt káposztával
Smaragd konyha 149 recept

A libát előző este kell befűszerezni, hogy jó íze legyen.

Hozzávalók

A libához

A káposztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...