r
Nosalty Logó

Marokkói töltött padlizsán korianderes öntettel

Durcsó
Marokkói töltött padlizsán korianderes öntettel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A padlizsánhoz

A korianderes öntethez

335
Kalória
10.2g
Fehérje
50.7g
Szénhidrát
12.4g
Zsír
231.2g
Víz
-
Koleszterin
10.5g
Élelmi rost
18.2g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A korianderes öntethez

Összesen 335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A korianderes öntethez

Összesen 1343 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A padlizsánhoz

A korianderes öntethez

Összesen 80 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    231.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    4131 micro
  • Lut-zea
    701 micro
Összesen 335 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2010.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    202.8 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    925 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    456 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2961 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    16525 micro
  • Lut-zea
    2803 micro
Összesen 1343 kcal
  • 3% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    992 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

A padlizsánhoz

  1. A padlizsánokat hosszában szárastul félbevágjuk, éles késsel mélyen bevagdossuk, hogy "rácsos" legyen, majd fél órára besózzuk.
  2. Mikor keserű levét kidobja, lemossuk a zöldségeket. Az olívaolajat és a citromlevet (4 tk kivételével) összekeverjük, megkenjük vele a padlizsánok belső felét, s megszórjuk frissen őrölt borssal.
  3. Belső felükkel felfelé tepsire fektetjük, és 25-30 perc alatt megsütjük őket, míg a padlizsán húsa megpuhul.
  4. Közben a kuszkuszt megfőzzük az alaplében, az aszalt paradicsomot és barackot apróra vágjuk (ha mazsolát használunk, azt nem kell), az újhagymákat felkarikázzuk, a fenyőmagot pedig szárazon, serpenyőben megpirítjuk.
  5. A padlizsán puha belsejét kivájjuk, apróra vágjuk, és minden egyébbel együtt a kuszkuszhoz keverjük. A keveréket sóval és fahéjjal ízesítjük.
  6. További 10-15 percre visszatesszük a sütőbe, és átsütjük a tölteléket is.
  7. Ezalatt elkészítjük az öntetet. A koriandert apróra vágjuk, és a citromlével, reszelt (vagy őrölt) gyömbérrel és nyomott fokhagymával együtt a joghurtba keverjük.
  8. A töltött padlizsánt az öntettel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Mióta oly vehemensen kiálltam egyik kedvenc zöldségem, a padlizsán mellett, házigazda apukám gyakran vesz nekem, hogy bizonyíthassam, mennyire remek dolog is ez. Most is így történt, s ezúttal ezt a keleties receptet választottam a BBC GoodFood honlapjáról. Az is nagy előnye, hogy előre elkészíthető, tálalás előtt már csak 10 perc alatt át kell melegíteni.

További receptek

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...