r
Nosalty Logó

Marokkói jellegű töltött tök

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Marokkói jellegű töltött tök
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött tökhöz

A marokkói jellegű fűszerkeverékhez

Összesen 572 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött tökhöz

A marokkói jellegű fűszerkeverékhez

Összesen 2295 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A töltött tökhöz

A marokkói jellegű fűszerkeverékhez

Összesen 104 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    896 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    359.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2452 micro
  • β-karotin
    12774 micro
  • β-crypt
    10205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 572 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.2 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3583.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    1233 mg
  • Nátrium
    869 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    364.2 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1436.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6372 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    266 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9808 micro
  • β-karotin
    51096 micro
  • β-crypt
    40820 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 2295 kcal
  • 2% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • β-crypt
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    449 micro
  • β-karotin
    2337 micro
  • β-crypt
    1867 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

A töltött tökhöz

A marokkói jellegű fűszerkeverékhez

Elkészítés

A töltött tökhöz

  1. A tököket megmossuk, félbevágjuk, a magvas belsejüket kikaparjuk. Éles késsel kereszt alakban bevagdossuk, olívolajjal bedörzsöljük, majd előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 percet sütjük, illetve amíg majdnem megpuhul.
  2. Miközben sül a tök, felforrósítjuk a kókuszzsírt, és megpirítjuk benne a hagymát. Ha már jó illata van, és áttetszővé vált, hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszerkeveréket. Tovább pirítjuk, most már kis lángon. Ezután hozzáadjuk a kuszkuszt és a zöldségleves vizeét, alaposan összekeverjük. Amint elkezd forrni, levesszük a tűzhelyről. Hagyjuk állni, hogy a kuszkusz magába szívja a vizet.
  3. Hozzákeverjük a felaprított sárgabarackot, a mazsolát, a fenyőmagot és a petrezselymet. Ha megsült a tök, kicsit kitágítjuk az üregét úgy, hogy kanállal kikaparunk egy kevés tökhúst. Ezt apróra vágjuk, a kuszkuszhoz keverjük, majd a töltelékkel együtt visszatöltjük a tökökbe. Csipetnyi frissen őrölt borssal díszítjük, majd 10 perc alatt megpirítjük a tetejét a sütőben.
  4. A marokkói fűszerkeverék elvileg egy készen kapható ízesítő lenne, maltodextrinnel és egyebekkel (Nekem egyrészt nem is volt itthon, másrészt inkább csak természetes módon szerettem volna ízesíteni), amit magunk is elkészíthetünk. Keverjünk össze az alábbiakat:1/2 tkőrölt római kömény,1/2 tk őrölt koriander,negyed citrom lereszelt héja,1/4 tk pirospaprika,1/4 tk cayenne bors vagy chili por.Ebből kb. két teáskanálnyira lesz sükségünk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9721
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 13.

Ajánló

Könnyű ebéd vagy vacsora. Én nem szeretem a korianderlevelet, de ehhez illik, így ha valaki szereti, ezzel is lehet ízesíteni. Ha nem akarjuk vegánra, akkor kókuszszír helyett jó a vaj is, illetve egy evőkanálnyi morzsolt feta vagy kecskesajt kellőképpen megbolondítaná szerintem a tölteléket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sarki szupermarket ingyenes receptújságjában találtam, és nem tudtam ellenállni a narancssárgán vigyorgó tök fotójának.

Hozzávalók

A töltött tökhöz

A marokkói jellegű fűszerkeverékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...