r
Nosalty Logó

Marcipános-túrós stollen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Marcipános-túrós stollen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

Összesen 1430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

Összesen 7150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

Összesen 386 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1202.4 g
  • Cink
    132 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    103 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    485 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    351 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    323 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    326 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.9 g

Zsír

  • Összesen
    347.8 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6011.9 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    515 mg
  • Magnézium
    627 mg
  • Foszfor
    2423 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    29 mg
  • Mangán
    29 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    875 g
  • Cukor
    478 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    404.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1756 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    1632 micro
  • β-crypt
    98 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    478 micro
Összesen 7150 kcal
  • 8% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.8 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 386 kcal

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A mazsolát a vörösborral meglocsoljuk, néhány órára állni hagyjuk.
  2. A töltelékhez a marcipánmasszát a mandulával és a margarinnal jól összedolgozzuk. Hűtőbe rakjuk, hogy formázható legyen.
  3. A tésztához a lisztet a sütőporral, a tojással, a margarinnal, a porcukorral, a túróval, a vaníliás cukorral és a szegfűszeggel, az ánizzsal (el is hagyható) összekeverjük. Majd hozzáadjuk az apróra kockázott aszalt gyümölcsöket, a lecsepegtetett mazsolát, a darabolt diót és a apróra vágott gumicukrot vagy zselés szaloncukit, és jól összedolgozzuk.
  4. A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt kb. 35 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kissé kinyújtjuk őket, hogy a szintén kettéosztott és hengerré formázott marcipánrudat a közepébe tudjuk tenni. A tészta két szélét felhajtjuk a marcipánra, és jól összenyomjuk, nehogy szétjöjjön sütés közben.
  5. Sütőben megsütjük.
  6. A még forró kalácsot margarinnal megkenjük,sütőrácson hagyjuk kihűlni.
  7. A mázhoz a porcukrot elkeverjük a vörösborral úgy, hogy sima sűrű mázat kapjunk, majd a mázzal bevonjuk a kalácsok tetejét és oldalát.
  8. Szórócukorral megszórhatjuk. Majd a máz dermedése után lehet szeletelni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3531
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra sütöttem, de bármikorra megsüthető finomság.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...