Marcipános-túrós stollen
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
A töltelékhez
A tésztához
-
20g mazsola60 kcal
-
8g vörösbor7 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
8 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g ánizs0 kcal
-
50g tehéntúró74 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
48 kcal
-
8 kcal
-
20g dió131 kcal
-
10g gumicukor34 kcal
A mázhoz
-
10g margarin72 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
4g vörösbor3 kcal
-
2g cukorgyöngy8 kcal
Összesen
1430
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
A töltelékhez
A tésztához
-
100g mazsola299 kcal
-
40g vörösbor34 kcal
-
400g finomliszt1456 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g ánizs0 kcal
-
250g tehéntúró368 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g aszalt gyümölcsök240 kcal
-
39 kcal
-
100g dió654 kcal
-
50g gumicukor171 kcal
A mázhoz
-
50g margarin359 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
20g vörösbor17 kcal
-
10g cukorgyöngy39 kcal
Összesen
7150
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
A töltelékhez
A tésztához
-
5.4g mazsola16 kcal
-
2.2g vörösbor2 kcal
-
21.6g finomliszt79 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
5.4g porcukor21 kcal
-
5.4g margarin39 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g ánizs0 kcal
-
13.5g tehéntúró20 kcal
-
3g tojás4 kcal
-
5.4g aszalt gyümölcsök13 kcal
-
2 kcal
-
5.4g dió35 kcal
-
2.7g gumicukor9 kcal
A mázhoz
-
2.7g margarin19 kcal
-
5.4g porcukor21 kcal
-
1.1g vörösbor1 kcal
-
0.5g cukorgyöngy2 kcal
Összesen
386
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.4 g
Zsír
-
Összesen 69.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 22 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1202.4 g
-
Cink 132 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 103 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 485 mg
-
Nátrium 106 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 175 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 80.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 351 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 13 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 60 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 323 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 326 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 96 micro
Összesen
1430
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 146.9 g
Zsír
-
Összesen 347.8 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 122 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 111 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6011.9 g
-
Cink 660 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 1036 mg
-
Vas 515 mg
-
Magnézium 627 mg
-
Foszfor 2423 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 29 mg
-
Mangán 29 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 875 g
-
Cukor 478 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 404.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1756 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 44 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 253 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 64 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 302 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 285 micro
-
Kolin: 325 mg
-
Retinol - A vitamin: 1613 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 1632 micro
-
β-crypt 98 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 478 micro
Összesen
7150
kcal
- 8% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 23% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 18.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.8 g
-
Cink 36 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.3 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 21.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 95 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 16 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 88 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 26 micro
Összesen
386
kcal
Hozzávalók
A töltelékhez
A tésztához
-
100 g mazsola
-
40 ml vörösbor
-
400 g finomliszt
-
2 tk sütőpor
-
100 g porcukor
-
100 g margarin
-
1 csomag vaníliás cukor
-
250 g tehéntúró
-
1 db tojás
-
10 dkg aszalt gyümölcsök
A mázhoz
Elkészítés
A töltelékhez
- A mazsolát a vörösborral meglocsoljuk, néhány órára állni hagyjuk.
- A töltelékhez a marcipánmasszát a mandulával és a margarinnal jól összedolgozzuk. Hűtőbe rakjuk, hogy formázható legyen.
- A tésztához a lisztet a sütőporral, a tojással, a margarinnal, a porcukorral, a túróval, a vaníliás cukorral és a szegfűszeggel, az ánizzsal (el is hagyható) összekeverjük. Majd hozzáadjuk az apróra kockázott aszalt gyümölcsöket, a lecsepegtetett mazsolát, a darabolt diót és a apróra vágott gumicukrot vagy zselés szaloncukit, és jól összedolgozzuk.
- A tésztát két részre osztjuk, mindkettőt kb. 35 cm hosszú hengerré formázzuk, majd kissé kinyújtjuk őket, hogy a szintén kettéosztott és hengerré formázott marcipánrudat a közepébe tudjuk tenni. A tészta két szélét felhajtjuk a marcipánra, és jól összenyomjuk, nehogy szétjöjjön sütés közben.
- Sütőben megsütjük.
- A még forró kalácsot margarinnal megkenjük,sütőrácson hagyjuk kihűlni.
- A mázhoz a porcukrot elkeverjük a vörösborral úgy, hogy sima sűrű mázat kapjunk, majd a mázzal bevonjuk a kalácsok tetejét és oldalát.
- Szórócukorral megszórhatjuk. Majd a máz dermedése után lehet szeletelni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 3525
- Feltöltés dátuma: 2012. január 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Karácsonyra sütöttem, de bármikorra megsüthető finomság.