r
Nosalty Logó

Mandulás-meggyzselés túrótorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Mandulás-meggyzselés túrótorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A vajkrémhez

A túrókrémhez

A meggyzseléhez

A díszítéshez

Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A vajkrémhez

A túrókrémhez

A meggyzseléhez

A díszítéshez

Összesen 4207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A vajkrémhez

A túrókrémhez

A meggyzseléhez

A díszítéshez

Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    601.6 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.9 g

Zsír

  • Összesen
    259.5 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7219.7 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1333 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2337 mg
  • Nátrium
    702 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    324.5 g
  • Cukor
    196 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1432.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1490 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    173 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 4207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.1 g
  • Cink
    49 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A vajkrémhez

A túrókrémhez

A meggyzseléhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját kikeverjük a mandula aromával. (Nem lesz zöld, nem kell félni.)
  2. A száraz hozzávalókat - mandulaörleményt, lisztet, sütőport és porcukrot összekeverjük, és hozzáadjuk a tojássárgájához. Alaposan összedolgozzuk.
  3. A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan az előző masszához keverjük.
  4. Papírral bélelt formába öntjük, megsütjük előmelegített sütőben. Tűpróba!
  5. A túrókrémhez a tejfölt összekeverjük a cukorral, reszelt citrom héjával, és felmelegítjük, belekeverjük a zselatint is. Óvatósan, folytonos keverés mellett melegítjük, hogy a zselatin teljesen felolvadjon benne. Nem szabad forralni! Lehűtjük.
  6. Ha kihűlt, hozzákeverjük az áttört túrót, ízesítjük vaníliás cukorral.
  7. A meggyzseléhez kompótot főzünk, jelen esetben a kész befőtt levét felmelegítjük, hozzáadunk cukrot, citromhéjat ízesítésnek, a zselatint belekeverjük, és kis lángon, folytonos keverés mellett melegítjük a zselatin felolvadásáig. Ekkor beleborítjuk a meggyet is. Összekeverjük. Hűtjük!
  8. A vajkrém hozzávalóit alaposan összekeverjük.
  9. Elkészítjük a tortát: A piskótát nagyon vékonyan megkenjük - a tetejét és oldalát is - vajkrémmel. Körbefóliázzuk dupla, magas fóliával, mintha sütőforma lenne. A vajkrémtől tökéletesen hozzátapad a fólia. Beleöntjük a túrókrémet, nem kell félni, hogy híg, mert keményre dermed. Hűtőbe rakjuk minimum 2 órára. (Én ez idő alatt készítem el a zselét.)
  10. Ha megdermedt, ráöntjük a zselét, és további 1 órára visszatesszük a hűtőbe. Ha kész, leszedjük a fóliát és az oldalát megszórjuk mandulaforgáccsal.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4665
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fél évszázados lettem, így hát készítettem egy saját magam által kigondolt tortát. Azt tudtam, hogy túrótorta lesz, de hogy milyen, az csak menet közben alakult ki. A mandula, meggy és túró párosítás tökéletes lett. Mivel egyszer már megjártam a zseléfixxel, így a főzendő zselatint választottam. Jó döntés volt, tökéletesen kemény lett a torta:).

Hozzávalók

A piskótához

A vajkrémhez

A túrókrémhez

A meggyzseléhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...