Mandulás-meggyzselés túrótorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bokine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
3g mandula20 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
0g mandulaaroma0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
2g porcukor9 kcal
-
0g só0 kcal
A vajkrémhez
A túrókrémhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
-
13 kcal
A meggyzseléhez
-
42g meggybefőtt30 kcal
-
50g víz0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
2g zselatinfix2 kcal
A díszítéshez
-
25 kcal
Összesen
351
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
40g mandula236 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
2g mandulaaroma0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
28g porcukor108 kcal
-
0g só0 kcal
A vajkrémhez
A túrókrémhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
400g tejföl792 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
-
40g vaníliás cukor155 kcal
A meggyzseléhez
-
500g meggybefőtt360 kcal
-
600g víz0 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
20g zselatinfix26 kcal
A díszítéshez
-
50g mandulapehely295 kcal
Összesen
4207
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
8.3g tojás10 kcal
-
1.5g mandula9 kcal
-
1.1g finomliszt4 kcal
-
0.1g mandulaaroma0 kcal
-
0.1g sütőpor0 kcal
-
1.1g porcukor4 kcal
-
0g só0 kcal
A vajkrémhez
A túrókrémhez
-
18.8g tehéntúró28 kcal
-
15g tejföl30 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
-
1.5g vaníliás cukor6 kcal
A meggyzseléhez
-
18.8g meggybefőtt14 kcal
-
22.5g víz0 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
0.1g citromhéj0 kcal
-
0.8g zselatinfix1 kcal
A díszítéshez
-
1.9g mandulapehely11 kcal
Összesen
159
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 12.5 g
Zsír
-
Összesen 21.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 601.6 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 84 mg
-
Magnézium 29 mg
-
Foszfor 195 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 119.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 124 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 122 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 83 micro
Összesen
351
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.9 g
Zsír
-
Összesen 259.5 g
-
Telített zsírsav 121 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 1171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7219.7 g
-
Cink 1307 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 1333 mg
-
Vas 1007 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 2337 mg
-
Nátrium 702 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 42 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 324.5 g
-
Cukor 196 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 1432.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1490 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 27 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 125 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 173 micro
-
Kolin: 716 mg
-
Retinol - A vitamin: 1465 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 262 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 999 micro
Összesen
4207
kcal
- 7% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Cink
-
Vas
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 44 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 271.1 g
-
Cink 49 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 26 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 23 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 55 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
4 dkg mandula
-
2 evőkanál finomliszt
-
2 ml mandulaaroma
-
1 kk sütőpor
-
4 ek porcukor
-
1 csipet só
A vajkrémhez
A túrókrémhez
-
50 dkg tehéntúró
-
40 dkg tejföl
-
1 citromból nyert citromhéj
-
4 ek cukor
-
1 csomag zselatinfix
-
4 csomag vaníliás cukor
A meggyzseléhez
-
50 dkg meggybefőtt
-
4 ek cukor
-
0.5 citromból nyert citromhéj
A díszítéshez
-
5 dkg mandulapehely
Elkészítés
A piskótához
- A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. Sárgáját kikeverjük a mandula aromával. (Nem lesz zöld, nem kell félni.)
- A száraz hozzávalókat - mandulaörleményt, lisztet, sütőport és porcukrot összekeverjük, és hozzáadjuk a tojássárgájához. Alaposan összedolgozzuk.
- A fehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan az előző masszához keverjük.
- Papírral bélelt formába öntjük, megsütjük előmelegített sütőben. Tűpróba!
- A túrókrémhez a tejfölt összekeverjük a cukorral, reszelt citrom héjával, és felmelegítjük, belekeverjük a zselatint is. Óvatósan, folytonos keverés mellett melegítjük, hogy a zselatin teljesen felolvadjon benne. Nem szabad forralni! Lehűtjük.
- Ha kihűlt, hozzákeverjük az áttört túrót, ízesítjük vaníliás cukorral.
- A meggyzseléhez kompótot főzünk, jelen esetben a kész befőtt levét felmelegítjük, hozzáadunk cukrot, citromhéjat ízesítésnek, a zselatint belekeverjük, és kis lángon, folytonos keverés mellett melegítjük a zselatin felolvadásáig. Ekkor beleborítjuk a meggyet is. Összekeverjük. Hűtjük!
- A vajkrém hozzávalóit alaposan összekeverjük.
- Elkészítjük a tortát: A piskótát nagyon vékonyan megkenjük - a tetejét és oldalát is - vajkrémmel. Körbefóliázzuk dupla, magas fóliával, mintha sütőforma lenne. A vajkrémtől tökéletesen hozzátapad a fólia. Beleöntjük a túrókrémet, nem kell félni, hogy híg, mert keményre dermed. Hűtőbe rakjuk minimum 2 órára. (Én ez idő alatt készítem el a zselét.)
- Ha megdermedt, ráöntjük a zselét, és további 1 órára visszatesszük a hűtőbe. Ha kész, leszedjük a fóliát és az oldalát megszórjuk mandulaforgáccsal.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 27
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4666
- Feltöltés dátuma: 2011. július 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
bokine
76 recept
Fél évszázados lettem, így hát készítettem egy saját magam által kigondolt tortát. Azt tudtam, hogy túrótorta lesz, de hogy milyen, az csak menet közben alakult ki. A mandula, meggy és túró párosítás tökéletes lett. Mivel egyszer már megjártam a zseléfixxel, így a főzendő zselatint választottam. Jó döntés volt, tökéletesen kemény lett a torta:).