r
Nosalty Logó

Mákoska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
krisztaaa
Mákoska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 8015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    952.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 666 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.1 g

Zsír

  • Összesen
    373.4 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11427.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    5183 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    1227 mg
  • Foszfor
    3883 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    998 g
  • Cukor
    482 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    439 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2085 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    643 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2046 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 8015 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    225 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez a mákot összekeverjük a tejjel, a cukorral, a citromhéjjal, a fahéjjal, a mézzel, a mazsoláva és a rummal. Felfőzzük az egészet, míg el nem olvad a cukor, hűlni hagyjuk.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük, és hozzáadjuk a mákhoz.
  3. A tésztához langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis kanál cukorral, a lisztet elkeverjük a sütőporral, a kétféle cukorral, belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgáját, annyi tejfölt adunk hozzá, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  4. Alaposan kidolgozzuk, majd 3 részre osztjuk, és kinyújtjuk.
  5. Öszzeállítás: Egy sütőformát kivajazunk, az első laput belehelyezzük, megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a máktöltelék felét. Erre ismét tészta kerül, majd egy adag lekvár ésa maradék töltelék. Az utolsó tésztalappal befedjük.
  6. A tetejét megkenjük a tojással, és megszurkáljuk.
  7. Addig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12760
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
krisztaaa 12 recept

A mák nem csak egészséges, hanem finom is. Ez a sütemény kaphatná a mákos zserbó nevet is egy kis csokoládéval a tetején, hiszen a recept hasonlít egy zserbó recepjtéhez.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...