r
Nosalty Logó

Mákos aprósütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Mákos aprósütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 4046 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A mákos töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 393 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 337 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    210 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6295.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    2725 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    758 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.1 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1308 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    428 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1891 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    489 micro
Összesen 4046 kcal
  • 9% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    610.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 393 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókból sima tésztát gyúrunk, és fóliába csomagolva 2 órát a hűtőben pihentetjük.
  2. A barackot apróra vágjuk és a mazsolával együtt egy edénybe tesszük, meglocsoljuk a rummal. A tejet felfőzzük a cukorral, hozzáadjuk a mákot, a gyümölcsöket és a citromhéjat, gyenge tűzön kb. 5 percig főzzük.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, munkalapon 15x30 cm nagyságú négyszögekké nyújtunk.
  4. A mákos tölteléket elosztjuk a négyszögekre, a szélein 2-2 cm-et szabadon hagyunk. A tésztát a hosszabbik oldalától fogva a közepéig feltekerjük úgy, hogy a közepén összeérjenek.
  5. A rudakat megkenjük a tejszínnel elkavart tojássárgával, megszórjuk a mandulapehellyel, és 2 cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  6. 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 25 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3877
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebből az adagból kb. 30 db aprósütemény lesz.

Hozzávalók

A tésztához

A mákos töltelékhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...