Máglyarakás 4. - extra
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
Az alma előkészítéséhez
-
125g alma59 kcal
-
6g margarin45 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A kiflik előkészítéséhez
-
63g kifli174 kcal
-
88g tej49 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
3g vaníliaaroma0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
3g cukor10 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
2g vaj13 kcal
-
6g zsemlemorzsa25 kcal
A máglyarakás töltelékéhez
A tojásfehérje kalaphoz
-
13g cukor48 kcal
-
13g víz0 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
Összesen
617
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
Az alma előkészítéséhez
-
1000g alma468 kcal
-
50g margarin359 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A kiflik előkészítéséhez
-
500g kifli1395 kcal
-
700g tej392 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
20g vaníliaaroma0 kcal
-
80g tojássárgája258 kcal
-
20g cukor77 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
50g zsemlemorzsa198 kcal
A máglyarakás töltelékéhez
A tojásfehérje kalaphoz
-
100g cukor387 kcal
-
100g víz0 kcal
-
160g tojásfehérje83 kcal
Összesen
4931
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
Az alma előkészítéséhez
-
33g alma15 kcal
-
1.7g margarin12 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0g édesítőszer0 kcal
A kiflik előkészítéséhez
-
16.5g kifli46 kcal
-
23.1g tej13 kcal
-
0g narancshéj0 kcal
-
0.7g vaníliaaroma0 kcal
-
2.6g tojássárgája9 kcal
-
0.7g cukor3 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
0.5g vaj3 kcal
-
1.7g zsemlemorzsa7 kcal
A máglyarakás töltelékéhez
A tojásfehérje kalaphoz
-
3.3g cukor13 kcal
-
3.3g víz0 kcal
-
5.3g tojásfehérje3 kcal
Összesen
164
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 26.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 976.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 29 mg
-
Kálcium 245 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 57 mg
-
Foszfor 198 mg
-
Nátrium 442 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 80.3 g
-
Cukor 41 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 158.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 123 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 104 micro
-
Kolin: 106 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 147 micro
Összesen
617
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133 g
Zsír
-
Összesen 208.9 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 97 g
-
Koleszterin 898 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7814.4 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 235 mg
-
Kálcium 1960 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 1580 mg
-
Nátrium 3535 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 642.6 g
-
Cukor 330 mg
-
Élelmi rost 45 mg
VÍZ
-
Összesen 1265.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 984 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 56 mg
-
D vitamin: 174 micro
-
K vitamin: 100 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 829 micro
-
Kolin: 845 mg
-
Retinol - A vitamin: 920 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 694 micro
-
β-crypt 125 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1180 micro
Összesen
4931
kcal
- 6% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 56% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 117 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.2 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 30 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
164
kcal
Hozzávalók
Az alma előkészítéséhez
A kiflik előkészítéséhez
-
10 db kifli
-
7 dl tej
-
20 ml vaníliaaroma
-
4 db tojássárgája
-
2 ek cukor
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
5 dkg zsemlemorzsa
A máglyarakás töltelékéhez
-
3 ek sárgabaracklekvár
A tojásfehérje kalaphoz
-
10 dkg cukor
-
4 db tojásfehérje
Elkészítés
Az alma előkészítéséhez
- Az almákat megpucoljuk, és vékony lapokra felszeleteljük. Belerakjuk egy lábosba a margarint, az almát egy kis reszelt citromhéjat, fahéjat, édesítőt, és megpároljuk kb. 15 perc alatt.
- Amíg párolódik, felkarikázzuk a kifliket. Felmelegítjük a tejet, majd egy kevés narancshéjjal és vanília aromával átmixeljük. Kikeverjük a tojássárgáját cukorral, és hozzáöntjük a narancshéjas tejet, amit ráöntünk a kiflikre.
- Fogunk egy tepsit, kivajazzukés beszórjuk zsemlemorzsával. Belefektetjük az áztatott kiflik felével, megkenjük egy kis baracklekvárralés megszórjuk durvára darált diós mazsolával (a diót egyben szoktam darálni a mazsolával).
- Erre ráborítjuk a kifli másik felét, majd betakarjuk a megpárolt almaszeletekkel.
- Betesszük a sütőbe 20 percre, kb. 150 fokon elősütjük.
- Közben felverjük a tojások fehérjét, amit forró cukorsziruppal is kikavarunk (a Tiramisu receptjénél hasonló módon).
- 20 perc után kivesszük a sütőből a tepsit, és az alma tetejére kenünk még egy kis sárgabaracklekvárt, amire rásimítjuk a felvert cukros fehérjét, és visszatoljuk a sütőbe még kb. 10-15 percre. Addig sütjük, amíg a tojáshab el kezd barnulni.
- Hűlés után lehet szeletelni és tálalni.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40x5
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 148
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 28278
- Feltöltés dátuma: 2011. március 27.
Ajánló
Mindenkinek, aki szereti a hasát. Mivel édesítőt előszeretettel használok, fogyaszthatnák cukorbetegek is, de a tetején lévő tojáshabot még nem csináltam cukor nélkül, és nem tudom lehet-e diétásan, ezért nem merem nekik és a diétázóknak ajánlani. Azért meg lehet próbálni! :-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Gyerekkorom óta imádom ezt az egyszerű finomságot, és ha már elkészítem, kinyitom a fantáziám ajtaját, és megpróbálok minden (ehetőt) belerakni. :-)