r
Nosalty Logó

Maccheroni vörösboros tejszínes laskagombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Maccheroni vörösboros tejszínes laskagombával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1447.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    443 mg
  • Nátrium
    448 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    310.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    354 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    1622 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    1693 micro
Összesen 635 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    68.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4343.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1111 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    1061 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    909 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    4867 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5078 micro
Összesen 1909 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    351 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát, fokhagymát aprítjuk, a paprikákat és az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük. A gombát csíkokra vágjuk. A paradicsomokat nyolcadoljuk. A petrezselymet és a bazsalikomot nagyobb darabokra vágjuk, egy részét félretesszük.
  2. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, rátesszük a paprikákat, a laskagomba szár részét, majd a paradicsomot, a maradék gombát és a rozmaring, valamit kakukkfű szárakat. Fűszerezzük. Kis idő után ráöntjük a főzőtejszínt, majd a vörösbort, hozzáadjuk a petrezselyem, az újhagyma szárának és a bazsalikom felét, az olíva és a kapribogyókat.
  3. Közben sós vízben, néhány csepp olajjal al dente megfőzzük a tésztát.
  4. A sajtot lereszeljük.
  5. A tésztát a gombaraguhoz szedjük, kevés főzővizet is adunk hozzá, összekeverjük, majd tálaljuk.
  6. A tésztából szedünk egy tányérra, szórunk rá petrezselymet, bazsalikomot, újhagyma zöldjét, s sajtot. A közepére teszünk egy bazsalikom csúcsot.
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 734
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Szeretem a tésztát, a gombát és az olasz ízeket. Ebben az ételben mind a három megtalálható. Fenséges. Bár én húsevő vagyok, de időnként jól esik zöldséges ételeket is enni. Vegáknak is csak ajánlani tudom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...