Maccheroni vörösboros tejszínes laskagombával
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Hobbychef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
83g tészta309 kcal
-
67g laskagomba20 kcal
-
60g vöröshagyma22 kcal
-
61g újhagyma12 kcal
-
4g fokhagyma5 kcal
-
4 kcal
-
0g chili0 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
15g petrezselyem5 kcal
-
5g rozmaring6 kcal
-
4g kakukkfű4 kcal
-
4g bazsalikom1 kcal
-
12g zöld olajbogyó14 kcal
-
10g fekete olajbogyó12 kcal
-
2g kapribogyó0 kcal
-
17g főzőtejszín22 kcal
-
33g vörösbor28 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
11g olívaolaj94 kcal
-
17g parmezán sajt65 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
635
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
250g tészta928 kcal
-
200g laskagomba59 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
184g újhagyma35 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
12 kcal
-
0g chili0 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
12g kakukkfű12 kcal
-
12g bazsalikom3 kcal
-
36g zöld olajbogyó42 kcal
-
30g fekete olajbogyó35 kcal
-
5g kapribogyó1 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
32g olívaolaj283 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
1909
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
17.1g tészta63 kcal
-
13.6g laskagomba4 kcal
-
12.3g vöröshagyma4 kcal
-
12.6g újhagyma2 kcal
-
0.8g fokhagyma1 kcal
-
3.7g hegyes erős paprika1 kcal
-
0g chili0 kcal
-
13.6g paradicsom2 kcal
-
3.1g petrezselyem1 kcal
-
1g rozmaring1 kcal
-
0.8g kakukkfű1 kcal
-
0.8g bazsalikom0 kcal
-
2.5g zöld olajbogyó3 kcal
-
2 kcal
-
0.3g kapribogyó0 kcal
-
3.4g főzőtejszín4 kcal
-
6.8g vörösbor6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
2.2g olívaolaj19 kcal
-
3.4g parmezán sajt13 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
Összesen
127
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 22.8 g
Zsír
-
Összesen 21.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1447.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 114 mg
-
Foszfor 443 mg
-
Nátrium 448 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 84.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 310.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 195 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 62 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 354 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 303 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 49 micro
-
α-karotin 73 micro
-
β-karotin 1622 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 1693 micro
Összesen
635
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 68.5 g
Zsír
-
Összesen 64.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 52 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4343.4 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 180 mg
-
Kálcium 1111 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 1328 mg
-
Nátrium 1344 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 254.2 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 931.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 584 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 186 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 1061 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 909 micro
-
Kolin: 197 mg
-
Retinol - A vitamin: 148 micro
-
α-karotin 219 micro
-
β-karotin 4867 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 5078 micro
Összesen
1909
kcal
- 5% Fehérje
- 19% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 4.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 92 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 62 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 332 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 351 micro
-
Lut-zea 346 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
25 dkg tészta
-
20 dkg laskagomba
-
2 db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 db hegyes erős paprika
-
3 db chili
-
2 db paradicsom
-
1 csokor petrezselyem
-
2 szál rozmaring
-
4 szál kakukkfű
-
1 marék bazsalikom
-
12 db zöld olajbogyó
-
10 db fekete olajbogyó
-
1 teáskanál kapribogyó
-
50 ml főzőtejszín
-
1 dl vörösbor
-
só ízlés szerint
-
1 kávéskanál fekete bors
-
1 teáskanál kakukkfű
-
1 teáskanál oregánó
-
4 ek olívaolaj
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
- A vöröshagymát, fokhagymát aprítjuk, a paprikákat és az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük. A gombát csíkokra vágjuk. A paradicsomokat nyolcadoljuk. A petrezselymet és a bazsalikomot nagyobb darabokra vágjuk, egy részét félretesszük.
- Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, rátesszük a paprikákat, a laskagomba szár részét, majd a paradicsomot, a maradék gombát és a rozmaring, valamit kakukkfű szárakat. Fűszerezzük. Kis idő után ráöntjük a főzőtejszínt, majd a vörösbort, hozzáadjuk a petrezselyem, az újhagyma szárának és a bazsalikom felét, az olíva és a kapribogyókat.
- Közben sós vízben, néhány csepp olajjal al dente megfőzzük a tésztát.
- A sajtot lereszeljük.
- A tésztát a gombaraguhoz szedjük, kevés főzővizet is adunk hozzá, összekeverjük, majd tálaljuk.
- A tésztából szedünk egy tányérra, szórunk rá petrezselymet, bazsalikomot, újhagyma zöldjét, s sajtot. A közepére teszünk egy bazsalikom csúcsot.
- Receptkönyvben: 13
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 736
- Feltöltés dátuma: 2015. december 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Hobbychef
738 recept
Szeretem a tésztát, a gombát és az olasz ízeket. Ebben az ételben mind a három megtalálható. Fenséges. Bár én húsevő vagyok, de időnként jól esik zöldséges ételeket is enni. Vegáknak is csak ajánlani tudom.