Ludas pite
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
az édesburgonya püréhez
-
83g édesburgonya52 kcal
-
3g olívaolaj24 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
17g feta sajt44 kcal
-
10g joghurt6 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
1g só0 kcal
a húsos réteghez
-
5g libazsír45 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
13g sárgarépa5 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g fodros kel0 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
8g zöldborsó7 kcal
-
7 kcal
-
8g brokkoli2 kcal
-
67g libahús107 kcal
a tetejére
-
17g ementáli sajt66 kcal
Összesen
413
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
az édesburgonya püréhez
-
500g édesburgonya310 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
60g joghurt37 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
3g só0 kcal
a húsos réteghez
-
30g libazsír270 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
80g sárgarépa29 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
150g fodros kel0 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
50g zöldborsó41 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
50g brokkoli10 kcal
-
400g libahús644 kcal
a tetejére
-
100g ementáli sajt393 kcal
Összesen
2472
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
az édesburgonya püréhez
-
27.8g édesburgonya17 kcal
-
0.9g olívaolaj8 kcal
-
1.7g vaj12 kcal
-
5.6g feta sajt15 kcal
-
3.3g joghurt2 kcal
-
0 kcal
-
0 kcal
-
0.2g só0 kcal
a húsos réteghez
-
1.7g libazsír15 kcal
-
9.4g vöröshagyma3 kcal
-
4.4g sárgarépa2 kcal
-
0.5g fokhagyma1 kcal
-
8.3g fodros kel0 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g kakukkfű0 kcal
-
2.8g zöldborsó2 kcal
-
2.8g csemegekukorica2 kcal
-
2.8g brokkoli1 kcal
-
22.2g libahús36 kcal
a tetejére
-
5.6g ementáli sajt22 kcal
Összesen
138
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 24.7 g
Zsír
-
Összesen 25.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 103 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1516.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 718 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 168.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 644 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 421 micro
-
β-karotin 6168 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 364 micro
Összesen
413
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 148.2 g
Zsír
-
Összesen 154.8 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 57 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 620 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9096.8 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 120 mg
-
Kálcium 1726 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 313 mg
-
Foszfor 2593 mg
-
Nátrium 4305 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.1 g
-
Cukor 34 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1012.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3862 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 107 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 327 micro
-
Kolin: 137 mg
-
Retinol - A vitamin: 674 micro
-
α-karotin 2528 micro
-
β-karotin 37006 micro
-
β-crypt 60 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 2186 micro
Összesen
2472
kcal
- 10% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 8.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 505.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 239 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 140 micro
-
β-karotin 2055 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 121 micro
Összesen
138
kcal
Hozzávalók
az édesburgonya püréhez
-
50 dkg édesburgonya
-
2 ek olívaolaj
-
3 dkg vaj
-
10 dkg feta sajt
-
4 ek joghurt
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
0.5 teáskanál só
a húsos réteghez
-
2 ek libazsír
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
1 közepes db sárgarépa
-
3 gerezd fokhagyma
-
0.5 teáskanál só
-
0.5 teáskanál kakukkfű
a tetejére
-
10 dkg ementáli sajt
Elkészítés
az édesburgonya püréhez
- A sütőt begyújtjuk. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, hasábokra vágjuk. Sütőlemezre rakjuk, meglocsoljuk az olajjal, összeforgatjuk.
- Forró sütőbe rakva puhára sütjük (230 C-on 20 perc).
- A vajat egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a forró burgonyát, krumplitörővel pürésítjük. Belerakjuk a villával megtört fetát, a joghurtot, a paprikát, a cayenne borsot meg a sót, és jól kikeverjük.
a húsos réteghez
- Amíg a krumpli sül, elkészítjük a zöldségeket. A libazsíron pár percig pároljuk a kockára vágott hagymát, sárgarépát, meg a finomra vágott fokhagymát.
- Rakjuk bele a felaprított fodros kelt, sózzuk, hintsük rá a kakukkfüvet. Pici vízzel felöntve (0,5 dl) lefedve 8-10 percig pároljuk. Adjuk hozzá a zöldborsót, kukoricát meg a brokkolit, és pároljuk további 5 percig.
- A falatnyira vágott libasülttel csak összemelegítjük.
a tetejére
- A krumplipüré 1/3-át egy mély pités tál aljába simítjuk, rákanalazzuk a húsos-zöldséges keveréket, majd a maradék pürével bevonjuk a tetejét. Megszórjuk a reszelt sajttal.
- Forró sütőbe tolva megsütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Tepsi mérete: 26x5
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 7109
- Feltöltés dátuma: 2015. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Évek óta szemeztem ehhez hasonló pásztorpitékkel, amik édesburgonyával készülnek, de mind olyan furcsán hangzott. Aztán volt itthon egyszerre feta sajt meg édesburgonya, és kipróbáltam, milyen a két íz kombinálva. Szerintem nagyon hasonlít a hagyományos burgonyapüréhez. Így már bele mertem vágni a maradékmentő pitébe is.