r
Nosalty Logó

Ludas pite

witch
Ludas pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

az édesburgonya püréhez

a húsos réteghez

a tetejére

413
Kalória
24.7g
Fehérje
20.5g
Szénhidrát
25.8g
Zsír
168.7g
Víz
103.4g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
5.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

az édesburgonya püréhez

a húsos réteghez

a tetejére

Összesen 413 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

az édesburgonya püréhez

a húsos réteghez

a tetejére

Összesen 2472 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír

az édesburgonya püréhez

a húsos réteghez

a tetejére

Összesen 138 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1516.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    718 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    168.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    644 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    421 micro
  • β-karotin
    6168 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 413 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.2 g

Zsír

  • Összesen
    154.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9096.8 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1726 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2593 mg
  • Nátrium
    4305 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    1012.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3862 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    107 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    674 micro
  • α-karotin
    2528 micro
  • β-karotin
    37006 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2186 micro
Összesen 2472 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    140 micro
  • β-karotin
    2055 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 138 kcal

Elkészítés

az édesburgonya püréhez

  1. A sütőt begyújtjuk. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, hasábokra vágjuk. Sütőlemezre rakjuk, meglocsoljuk az olajjal, összeforgatjuk.
  2. Forró sütőbe rakva puhára sütjük (230 C-on 20 perc).
  3. A vajat egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a forró burgonyát, krumplitörővel pürésítjük. Belerakjuk a villával megtört fetát, a joghurtot, a paprikát, a cayenne borsot meg a sót, és jól kikeverjük.

a húsos réteghez

  1. Amíg a krumpli sül, elkészítjük a zöldségeket. A libazsíron pár percig pároljuk a kockára vágott hagymát, sárgarépát, meg a finomra vágott fokhagymát.
  2. Rakjuk bele a felaprított fodros kelt, sózzuk, hintsük rá a kakukkfüvet. Pici vízzel felöntve (0,5 dl) lefedve 8-10 percig pároljuk. Adjuk hozzá a zöldborsót, kukoricát meg a brokkolit, és pároljuk további 5 percig.
  3. A falatnyira vágott libasülttel csak összemelegítjük.

a tetejére

  1. A krumplipüré 1/3-át egy mély pités tál aljába simítjuk, rákanalazzuk a húsos-zöldséges keveréket, majd a maradék pürével bevonjuk a tetejét. Megszórjuk a reszelt sajttal.
  2. Forró sütőbe tolva megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 22 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26x5

Évek óta szemeztem ehhez hasonló pásztorpitékkel, amik édesburgonyával készülnek, de mind olyan furcsán hangzott. Aztán volt itthon egyszerre feta sajt meg édesburgonya, és kipróbáltam, milyen a két íz kombinálva. Szerintem nagyon hasonlít a hagyományos burgonyapüréhez. Így már bele mertem vágni a maradékmentő pitébe is.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Osztrák krumplisaláta

Ha Bécsben járok, mindenképpen ennem KELL Wiener Schnitzel-t (bécsi szeletet)! Sokszor volt már szerencsénk egymáshoz, de talán legutóbb adták hozzá a legfinomabb krumplisalátát. Ezt ...