r
Nosalty Logó

Loco enchilada

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Loco enchilada
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1038 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2458.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    903 mg
  • Nátrium
    763 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    403.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    362 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    6749 micro
  • Lut-zea
    590 micro
Összesen 1038 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.4 g

Zsír

  • Összesen
    172.7 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    788 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9832.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2112 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    749 mg
  • Foszfor
    3614 mg
  • Nátrium
    3052 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    405.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    1612.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1217 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    285 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1449 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1034 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    2034 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    26997 micro
  • Lut-zea
    2360 micro
Összesen 4153 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1060 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük (sült húsokhoz való fűszerkeverékkel is jó), majd kb. 20 percig állni hagyjuk.
  2. A babot és a kukoricát lecsöpögtetjük, a lilahagymát és a paprikát vékony csíkokra, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a vöröshagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet. Addig sütjük, amíg pirulni nem kezd.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet és a sűrítményt. Közepes lángon addig főzzük, míg szétfőnek benne a paradicsomdarabok. Ilyenkor még utána kell sózni, borsozni (én szoktam beletenni 1 teáskanál cukrot, hogy ne legyen savanyú a paradicsomtól).
  5. Beletesszük a chilipelyhet és az őrölt chilit, oregánóval, kakukkfűvel, fokhagymával ízesítjük, de tehetünk bele ízlés szerint bármilyen zöldfűszert. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a felcsíkozott lilahagymát, a kukorcát, babotés a paprikát. Akkor jó, ha a paprika még kicsit roppanós marad.
  6. Az elkészült ragut a tortilla lapokra kanalazzuk, feltekerjük, és olajjal vékonyan kikent tűzálló tálba tesszük. A tetejét meglocsoljuk a tejföllel, majd megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben a sajt pirulásáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x25x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16177
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 13.

Ajánló

Darált húsból is elkészíthető, meg lehet bolondítani vékony csíkokra szeletelt füstölt sonkával/szalonnával, a tejföl a tetején pedig jó fokhagymásan is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Valami mexikóit akartunk enni, végignéztem vagy 10 receptet, és ez lett belőle.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...