r
Nosalty Logó

Leveles tésztába göngyölt sajtos virsli, 3 féle mártogatóssal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Leveles tésztába göngyölt sajtos virsli, 3 féle mártogatóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A leveles tésztába göngyölt sajtos virslihez

A paradicsomos szószhoz

A fokhagymás szószhoz

A mustáros szószhoz

Összesen 861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A leveles tésztába göngyölt sajtos virslihez

A paradicsomos szószhoz

A fokhagymás szószhoz

A mustáros szószhoz

Összesen 3443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A leveles tésztába göngyölt sajtos virslihez

A paradicsomos szószhoz

A fokhagymás szószhoz

A mustáros szószhoz

Összesen 241 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2190.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    346 mg
  • Nátrium
    1244 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    243 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 861 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.8 g

Zsír

  • Összesen
    279.5 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    634 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8762.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    2056 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    4978 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    710.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1144 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    971 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2056 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    27790 micro
  • Lut-zea
    825 micro
Összesen 3443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1931 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 241 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A leveles tésztába göngyölt sajtos virslihez

A paradicsomos szószhoz

A fokhagymás szószhoz

A mustáros szószhoz

Elkészítés

A leveles tésztába göngyölt sajtos virslihez

  1. A leveles tésztát enyhén kinyújtjuk, majd hosszában félbevágjuk, és egyenletes háromszögekre osztjuk.
  2. A virsliket negyedeljük, és beletekerjük a vékony csíkokra vágott sajtba.
  3. A háromszögek aljára helyezzük a sajtos virsliket, majd óvatosan feltekerjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, megkenjük egy felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük 15-20 perc alatt.
  5. Közben elkészítjük a szószokat!

A paradicsomos szószhoz

  1. Egy kisebb edényben, kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd belenyomunk két gerezd foghagymát. További 1-2 percig pirítjuk-pároljuk, majd hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot.
  2. Fűszerezzük sóval-borssal-bazsalikommal és majorannával, majd elkeverjük, és alacsony lángon főzzük 5 percig.

A fokhagymás szószhoz

  1. A simára kevert tejfölbe nyomunk két gerezd fokhagymát, hozzáadjuk a felaprított újhagyma zöldjét, sózzuk-borsozzuk, és jól elkeverjük.

A mustáros szószhoz

  1. Egy tálba nyomjuk a majonézt, mustárt, jöhet az apró kockákra vágott csemegeuborka, végül a fűszerpaprika.
  2. Simára keverjük, és készen is vagyunk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 790
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 41082
  • Feltöltés dátuma: 2019. november 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindenki kedvenc partifalatkája, a leveles tésztába göngyölt virsli, most sok-sok sajttal és 3 ellenállhatatlan mártogatóssal tálalva.  Vigyázat, 5 perc alatt eltűnhet az egész tepsi, szóval érdemes duplázni az alapanyagokat! ;)

Hozzávalók

A leveles tésztába göngyölt sajtos virslihez

A paradicsomos szószhoz

A fokhagymás szószhoz

A mustáros szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...