r
Nosalty Logó

A legfinomabb zöldséges lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
A legfinomabb zöldséges lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paradicsomos raguhoz

A szószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paradicsomos raguhoz

A szószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 3004 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paradicsomos raguhoz

A szószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1779 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1429 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    1607 micro
Összesen 502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10674.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    2024 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    2647 mg
  • Nátrium
    5221 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1429 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1141 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    8577 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    9640 micro
Összesen 3004 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3451 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 150 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A paradicsomos raguhoz

A szószhoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A paradicsomos raguhoz

  1. Egy nagy méretű serpenyőben kevés olívaolajon lepirítjuk a felaprított vöröshagymát, reszelt sárgarépát és angolzellert. Hozzáadjuk a vörös lencsét, majd további 1-2 percig pirítjuk.
  2. Jöhet a vörösbor bele, néhány perc főzés, majd a passzírozott paradicsom és a fűszerek. Elkeverjük, és alacsony lángon 20-25 percig főzzük. Szükség esetén kevés vízzel felöntjük.
  3. Jöhet a cottage cheese-zes szósz.

A szószhoz

  1. Egy serpenyőben némi olívaolajon megpároljuk a reszelt fokhagymát, majd hozzáadjuk a bébispenótot, és néhány perc alatt összefonnyasztjuk.
  2. Egy tálba halmozzuk a cottage cheese-t, a reszelt parmezánt, két tojást, a fokhagymás bébispenótot és a fűszereket, majd jól elkeverjük.

Az összeállításhoz

  1. A tepsi alját megkenjük egy kevés paradicsomos szósszal, majd befedjük 3 lasagne lappal.
  2. Erre jön egy merőkanálnyi paradicsomos ragu, majd egy merőkanálnyi cottage cheese-zes szósz, végül egy fél marék reszelt mozzarella.
  3. Ezt újból 3 lasagne lap követi, majd egy réteg paradicsomos ragu, cottage cheese-zes szósz és egy újabb fél marék mozzarella.
  4. Ezt a sorrendet kétszer megismételjük, a maradék reszelt mozzarellával zárjuk a sort, majd lefedve, 180 fokon 40 percig sütjük.
  5. A sütőből kivéve fólia nélkül további 10-15 percig sütjük, utána pihentetjük egy kicsit, és már fogyaszthatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 333
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 49082
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A darált húst vöröslencsére, a besamelt cottage cheese-zes szószra cseréltük, megszórtuk sok-sok sajttal és bébispenóttal, majd pillanatok alatt el is fogyott az egész tepsi. Ez a mi zöldséges lasagne-nk!

Hozzávalók

A paradicsomos raguhoz

A szószhoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek