A legfinomabb zöldséges lasagne
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
A paradicsomos raguhoz
-
3g olívaolaj24 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
7g sárgarépa2 kcal
-
1 kcal
-
8g vöröslencse30 kcal
-
25g száraz vörösbor21 kcal
-
20 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A szószhoz
-
1g olívaolaj12 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
17g spenót3 kcal
-
67g cottage cheese65 kcal
-
33 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Az összeállításhoz
-
50g lasagne tészta186 kcal
-
25g mozzarella75 kcal
Összesen
502
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
A paradicsomos raguhoz
-
16g olívaolaj141 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
5 kcal
-
50g vöröslencse179 kcal
-
150g száraz vörösbor123 kcal
-
120 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A szószhoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g spenót17 kcal
-
400g cottage cheese392 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Az összeállításhoz
-
300g lasagne tészta1113 kcal
-
150g mozzarella449 kcal
Összesen
3004
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
A paradicsomos raguhoz
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
4.5g vöröshagyma2 kcal
-
2g sárgarépa1 kcal
-
0 kcal
-
2.5g vöröslencse9 kcal
-
7.5g száraz vörösbor6 kcal
-
24.8g passzírozott paradicsom6 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A szószhoz
-
0.4g olívaolaj4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
5g spenót1 kcal
-
19.9g cottage cheese19 kcal
-
2.5g parmezán sajt10 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Az összeállításhoz
-
14.9g lasagne tészta55 kcal
-
7.5g mozzarella22 kcal
Összesen
150
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 28.2 g
Zsír
-
Összesen 17.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1779 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 441 mg
-
Nátrium 870 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.7 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 218.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 238 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 66 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 190 micro
-
Kolin: 85 mg
-
Retinol - A vitamin: 110 micro
-
α-karotin 206 micro
-
β-karotin 1429 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 11579 micro
-
Lut-zea 1607 micro
Összesen
502
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 169 g
Zsír
-
Összesen 103.8 g
-
Telített zsírsav 43 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 581 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10674.3 g
-
Cink 16 mg
-
Szelén 300 mg
-
Kálcium 2024 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 434 mg
-
Foszfor 2647 mg
-
Nátrium 5221 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 322.4 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 1312.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1429 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 68 mg
-
D vitamin: 125 micro
-
K vitamin: 397 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1141 micro
-
Kolin: 510 mg
-
Retinol - A vitamin: 660 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 8577 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 69475 micro
-
Lut-zea 9640 micro
Összesen
3004
kcal
- 9% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Likopin
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 5.2 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 29 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 530.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 259 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 71 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 61 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 3451 micro
-
Lut-zea 479 micro
Összesen
150
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A paradicsomos raguhoz
-
2 ek olívaolaj
-
1 db vöröshagyma
-
1 kis db sárgarépa
-
1 közepes szár halványító zeller
-
50 g vöröslencse
-
1.5 dl száraz vörösbor
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
A szószhoz
-
1 ek olívaolaj
-
3 gerezd fokhagyma
-
100 g spenót
-
400 g cottage cheese
-
50 g parmezán sajt
-
2 db tojás
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Az összeállításhoz
-
150 g mozzarella
Elkészítés
A paradicsomos raguhoz
- Egy nagy méretű serpenyőben kevés olívaolajon lepirítjuk a felaprított vöröshagymát, reszelt sárgarépát és angolzellert. Hozzáadjuk a vörös lencsét, majd további 1-2 percig pirítjuk.
- Jöhet a vörösbor bele, néhány perc főzés, majd a passzírozott paradicsom és a fűszerek. Elkeverjük, és alacsony lángon 20-25 percig főzzük. Szükség esetén kevés vízzel felöntjük.
- Jöhet a cottage cheese-zes szósz.
A szószhoz
- Egy serpenyőben némi olívaolajon megpároljuk a reszelt fokhagymát, majd hozzáadjuk a bébispenótot, és néhány perc alatt összefonnyasztjuk.
- Egy tálba halmozzuk a cottage cheese-t, a reszelt parmezánt, két tojást, a fokhagymás bébispenótot és a fűszereket, majd jól elkeverjük.
Az összeállításhoz
- A tepsi alját megkenjük egy kevés paradicsomos szósszal, majd befedjük 3 lasagne lappal.
- Erre jön egy merőkanálnyi paradicsomos ragu, majd egy merőkanálnyi cottage cheese-zes szósz, végül egy fél marék reszelt mozzarella.
- Ezt újból 3 lasagne lap követi, majd egy réteg paradicsomos ragu, cottage cheese-zes szósz és egy újabb fél marék mozzarella.
- Ezt a sorrendet kétszer megismételjük, a maradék reszelt mozzarellával zárjuk a sort, majd lefedve, 180 fokon 40 percig sütjük.
- A sütőből kivéve fólia nélkül további 10-15 percig sütjük, utána pihentetjük egy kicsit, és már fogyaszthatjuk is!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 20x30
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 333
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 78
- Össznézettség: 49317
- Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Nosalty
1495 recept
A darált húst vöröslencsére, a besamelt cottage cheese-zes szószra cseréltük, megszórtuk sok-sok sajttal és bébispenóttal, majd pillanatok alatt el is fogyott az egész tepsi. Ez a mi zöldséges lasagne-nk!