r
Nosalty Logó

A legfinomabb zöldséges lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
A legfinomabb zöldséges lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paradicsomos raguhoz

A szószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paradicsomos raguhoz

A szószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 3004 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A paradicsomos raguhoz

A szószhoz

Az összeállításhoz

Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1779 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    870 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    1429 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11579 micro
  • Lut-zea
    1607 micro
Összesen 502 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    169 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10674.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    300 mg
  • Kálcium
    2024 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    2647 mg
  • Nátrium
    5221 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1312.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1429 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    397 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1141 micro
  • Kolin:
    510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    8577 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    9640 micro
Összesen 3004 kcal
  • 9% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    426 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3451 micro
  • Lut-zea
    479 micro
Összesen 150 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A paradicsomos raguhoz

A szószhoz

Az összeállításhoz

Elkészítés

A paradicsomos raguhoz

  1. Egy nagy méretű serpenyőben kevés olívaolajon lepirítjuk a felaprított vöröshagymát, reszelt sárgarépát és angolzellert. Hozzáadjuk a vörös lencsét, majd további 1-2 percig pirítjuk.
  2. Jöhet a vörösbor bele, néhány perc főzés, majd a passzírozott paradicsom és a fűszerek. Elkeverjük, és alacsony lángon 20-25 percig főzzük. Szükség esetén kevés vízzel felöntjük.
  3. Jöhet a cottage cheese-zes szósz.

A szószhoz

  1. Egy serpenyőben némi olívaolajon megpároljuk a reszelt fokhagymát, majd hozzáadjuk a bébispenótot, és néhány perc alatt összefonnyasztjuk.
  2. Egy tálba halmozzuk a cottage cheese-t, a reszelt parmezánt, két tojást, a fokhagymás bébispenótot és a fűszereket, majd jól elkeverjük.

Az összeállításhoz

  1. A tepsi alját megkenjük egy kevés paradicsomos szósszal, majd befedjük 3 lasagne lappal.
  2. Erre jön egy merőkanálnyi paradicsomos ragu, majd egy merőkanálnyi cottage cheese-zes szósz, végül egy fél marék reszelt mozzarella.
  3. Ezt újból 3 lasagne lap követi, majd egy réteg paradicsomos ragu, cottage cheese-zes szósz és egy újabb fél marék mozzarella.
  4. Ezt a sorrendet kétszer megismételjük, a maradék reszelt mozzarellával zárjuk a sort, majd lefedve, 180 fokon 40 percig sütjük.
  5. A sütőből kivéve fólia nélkül további 10-15 percig sütjük, utána pihentetjük egy kicsit, és már fogyaszthatjuk is!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 333
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 78
  • Össznézettség: 49317
  • Feltöltés dátuma: 2020. augusztus 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A darált húst vöröslencsére, a besamelt cottage cheese-zes szószra cseréltük, megszórtuk sok-sok sajttal és bébispenóttal, majd pillanatok alatt el is fogyott az egész tepsi. Ez a mi zöldséges lasagne-nk!

Hozzávalók

A paradicsomos raguhoz

A szószhoz

Az összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...