r
Nosalty Logó

Lasagne stílusú puliszka rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
witch
Lasagne stílusú puliszka rakottas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

a puliszkához

a szószhoz

a káposztás réteghez

a lerakáshoz

Összesen 311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

a puliszkához

a szószhoz

a káposztás réteghez

a lerakáshoz

Összesen 1863 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

a puliszkához

a szószhoz

a káposztás réteghez

a lerakáshoz

Összesen 71 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1633.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    288 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    1014 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    331 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    434 micro
  • β-karotin
    1314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2826 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 311 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9803.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    1726 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    395 mg
  • Foszfor
    1502 mg
  • Nátrium
    6081 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1986.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    2606 micro
  • β-karotin
    7884 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    16955 micro
  • Lut-zea
    3868 micro
Összesen 1863 kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    99 micro
  • β-karotin
    298 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    642 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 71 kcal

Hozzávalók

a puliszkához

a szószhoz

a káposztás réteghez

a lerakáshoz

Elkészítés

a puliszkához

  1. A vizet feltesszük főni, amikor forr, sózzuk, és állandó keverés mellett vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát.
  2. Rögtön takarékra vesszük a lángot és sebesen kavargatjuk a puliszkát, mert, ha csomós lesz, akkor még nem mehetünk férjhez. :o)
  3. Lefedve 5 percig főzzük, közben többször megkeverjük, hogy ne süljön le az alja. Nagyon vigyázzunk, mert a dara, ahogy fortyog, kicsaphat a kezünkre.
  4. Amikor az 5 perc letelt, rögtön egy nagy tepsibe simítjuk, jó vékonyra. A tepsi mérete: 42 cm X 26 cm x 2cm.
  5. Rakjuk félre.

a szószhoz

  1. Amíg a puliszka hűl, elkészítjük a szószt. A közepes lángon, felhevített olajon a finomra vágott hagymát, fokhagymát meg a finomra reszelt sárgarépát pár percig pároljuk.
  2. A sűrített paradicsomot belerakjuk, jól elkavarjuk, kicsit sütjük vele, hogy elveszítse a nyers ízét.
  3. Felöntjük a paradicsom konzervvel, sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Pici vizet öntünk hozzá, amivel a konzervdobozt kiöblítettük. Alacsony lángon, 15 percig főzzük, néha megkeverve.

a káposztás réteghez

  1. Amíg a szósz fő, elkészítjük a zöldség réteget. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat közepes lángon. A finomra vágott hagymát megpirítjuk a felaprított rozmaringgal. Rakjuk bele a finomra vágott fokhagymát, meg a vékonyra felszeletelt sárgarépát, pároljuk pár percig.
  2. Adjuk hozzá a felaprított káposztát, lefedve pároljuk addig, amíg a káposzta megpuhul (8-10 perc).

a lerakáshoz

  1. Gyújtsuk be a sütőt. Egy közepes méretű tepsit olajozzunk ki.
  2. A kihűlt puliszkát vágjuk fel kisebb kockákra, rakjunk le egy réteget a tepsibe. Öntsük rá a szósz felét, morzsoljuk rá a feta sajtot, hintsük meg az olajbogyóval, amit előzőleg finomra vágtunk. A káposztás réteg a következő, amit befedünk a maradék puliszkával. Öntsük nyakon a szósz másik felével, végül reszeljük rá a sajtokat.
  3. Mehet a forró sütőbe, és, ha nem akarna a sajt megpirulni, az utolsó 5 percben állítsuk grillező fokozatra a sütőt.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 28x22x7
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 171
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 14878
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Korábban írtam már arról, hogy gyakran nézelődök angol receptes oldalakon, mert sok olyan étellel találkozom ott, amiről eddig még nem is hallottam. Na, akkor erre a receptre (is) gondoltam. 

Hozzávalók

a puliszkához

a szószhoz

a káposztás réteghez

a lerakáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...