Lasagne stílusú puliszka rakottas
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
a puliszkához
-
33g kukoricadara121 kcal
-
208g víz0 kcal
-
1g só0 kcal
a szószhoz
-
1g olívaolaj12 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
7g sárgarépa2 kcal
-
2 kcal
-
12 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
1g petrezselyem0 kcal
a káposztás réteghez
-
3g olívaolaj24 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
7g sárgarépa2 kcal
-
42g fodros kel0 kcal
a lerakáshoz
Összesen
311
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
a puliszkához
-
200g kukoricadara724 kcal
-
1250g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
a szószhoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
13 kcal
-
450g konzerv paradicsom72 kcal
-
3g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
6g petrezselyem2 kcal
a káposztás réteghez
-
16g olívaolaj141 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
250g fodros kel0 kcal
a lerakáshoz
-
8g olívaolaj71 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
50g fekete olajbogyó58 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
50g sajt176 kcal
Összesen
1863
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
a puliszkához
-
7.6g kukoricadara27 kcal
-
47.3g víz0 kcal
-
0.2g só0 kcal
a szószhoz
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
1.5g sárgarépa1 kcal
-
0.6g sűrített paradicsom0 kcal
-
3 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0.2g petrezselyem0 kcal
a káposztás réteghez
-
0.6g olívaolaj5 kcal
-
1.7g vöröshagyma1 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
1.5g sárgarépa1 kcal
-
9.5g fodros kel0 kcal
a lerakáshoz
-
0.3g olívaolaj3 kcal
-
3.8g feta sajt10 kcal
-
1.9g fekete olajbogyó2 kcal
-
1.9g parmezán sajt7 kcal
-
1.9g sajt7 kcal
Összesen
71
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1633.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 288 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 66 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 1014 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.1 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 331 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 64 micro
-
α-karotin 434 micro
-
β-karotin 1314 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2826 micro
-
Lut-zea 645 micro
Összesen
311
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.1 g
Zsír
-
Összesen 94.3 g
-
Telített zsírsav 36 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9803.3 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 1726 mg
-
Vas 15 mg
-
Magnézium 395 mg
-
Foszfor 1502 mg
-
Nátrium 6081 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 198.7 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 1986.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1147 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 148 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 171 micro
-
Kolin: 131 mg
-
Retinol - A vitamin: 382 micro
-
α-karotin 2606 micro
-
β-karotin 7884 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 16955 micro
-
Lut-zea 3868 micro
Összesen
1863
kcal
- 3% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.5 g
Zsír
-
Összesen 3.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 371.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 57 mg
-
Nátrium 230 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 75.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 14 micro
-
α-karotin 99 micro
-
β-karotin 298 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 642 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
71
kcal
Hozzávalók
a puliszkához
-
1 bögre kukoricadara
-
1 teáskanál só
a szószhoz
-
1 ek olívaolaj
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
0.5 közepes db sárgarépa
-
1 ek sűrített paradicsom
-
0.5 teáskanál só
-
0.5 teáskanál bazsalikom
-
0.5 teáskanál oregánó
-
2 ek petrezselyem
a káposztás réteghez
-
2 ek olívaolaj
-
0.5 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
0.5 közepes db sárgarépa
a lerakáshoz
-
1 ek olívaolaj
-
10 dkg feta sajt
-
5 dkg fekete olajbogyó
-
5 dkg parmezán sajt
Elkészítés
a puliszkához
- A vizet feltesszük főni, amikor forr, sózzuk, és állandó keverés mellett vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát.
- Rögtön takarékra vesszük a lángot és sebesen kavargatjuk a puliszkát, mert, ha csomós lesz, akkor még nem mehetünk férjhez. :o)
- Lefedve 5 percig főzzük, közben többször megkeverjük, hogy ne süljön le az alja. Nagyon vigyázzunk, mert a dara, ahogy fortyog, kicsaphat a kezünkre.
- Amikor az 5 perc letelt, rögtön egy nagy tepsibe simítjuk, jó vékonyra. A tepsi mérete: 42 cm X 26 cm x 2cm.
- Rakjuk félre.
a szószhoz
- Amíg a puliszka hűl, elkészítjük a szószt. A közepes lángon, felhevített olajon a finomra vágott hagymát, fokhagymát meg a finomra reszelt sárgarépát pár percig pároljuk.
- A sűrített paradicsomot belerakjuk, jól elkavarjuk, kicsit sütjük vele, hogy elveszítse a nyers ízét.
- Felöntjük a paradicsom konzervvel, sózzuk, ízesítjük a fűszerekkel. Pici vizet öntünk hozzá, amivel a konzervdobozt kiöblítettük. Alacsony lángon, 15 percig főzzük, néha megkeverve.
a káposztás réteghez
- Amíg a szósz fő, elkészítjük a zöldség réteget. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat közepes lángon. A finomra vágott hagymát megpirítjuk a felaprított rozmaringgal. Rakjuk bele a finomra vágott fokhagymát, meg a vékonyra felszeletelt sárgarépát, pároljuk pár percig.
- Adjuk hozzá a felaprított káposztát, lefedve pároljuk addig, amíg a káposzta megpuhul (8-10 perc).
a lerakáshoz
- Gyújtsuk be a sütőt. Egy közepes méretű tepsit olajozzunk ki.
- A kihűlt puliszkát vágjuk fel kisebb kockákra, rakjunk le egy réteget a tepsibe. Öntsük rá a szósz felét, morzsoljuk rá a feta sajtot, hintsük meg az olajbogyóval, amit előzőleg finomra vágtunk. A káposztás réteg a következő, amit befedünk a maradék puliszkával. Öntsük nyakon a szósz másik felével, végül reszeljük rá a sajtokat.
- Mehet a forró sütőbe, és, ha nem akarna a sajt megpirulni, az utolsó 5 percben állítsuk grillező fokozatra a sütőt.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Tepsi mérete: 28x22x7
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 171
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 14897
- Feltöltés dátuma: 2015. március 23.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Korábban írtam már arról, hogy gyakran nézelődök angol receptes oldalakon, mert sok olyan étellel találkozom ott, amiről eddig még nem is hallottam. Na, akkor erre a receptre (is) gondoltam.