r
Nosalty Logó

Lasagne marhahússal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Lasagne marhahússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 770 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 770 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    236.8 g

Zsír

  • Összesen
    186.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7582.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    520 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    1634 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1218.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2434 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1352 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 4615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    416 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált marhahúst, a fűszereket, és lereszelve a répát és a zellert. Addig pirítjuk, míg a hús meg nem "szürkül".
  2. Ezután ráöntjük a paradicsomot, amit fakanállal kissé szétnyomkodunk, majd fedő alatt megfőzünk.
  3. A vajat felolvasztjuk, rászórunk 2-3 kanál lisztet, pirítjuk fél percig, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük a tejjel és együtt forraljuk, míg be nem sűrűsödik kb. joghurt sűrűségűre, - tehát besamelt készítünk.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd rétegezzük a hozzávalókat. Először a tésztát, aztán azt betakarjuk besamel mártással, végül a raguval és így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok.
  5. Alufóliával letakarva előmelegített sütőben sütjük negyed órát. Ezt követően levesszük a fóliát, és a tészta tetejére szórjuk a reszelt sajtot, majd készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7057
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne marhahússal
Évi néni 1830 recept

Mindig csirkemellből szoktam készíteni ezt az ételt. A marha adott volt. Először muszakán gondolkodtam ebédre készíteni, de végül ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...