r
Nosalty Logó

Lasagne marhahússal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Lasagne marhahússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 770 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1263.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    326 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    406 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    225 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2177 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 770 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    236.8 g

Zsír

  • Összesen
    186.8 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    705 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7582.7 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    520 mg
  • Kálcium
    1957 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2874 mg
  • Nátrium
    1634 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    478.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1218.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2434 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1352 micro
  • Kolin:
    617 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1141 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13061 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 4615 kcal
  • 11% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    416 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált marhahúst, a fűszereket, és lereszelve a répát és a zellert. Addig pirítjuk, míg a hús meg nem "szürkül".
  2. Ezután ráöntjük a paradicsomot, amit fakanállal kissé szétnyomkodunk, majd fedő alatt megfőzünk.
  3. A vajat felolvasztjuk, rászórunk 2-3 kanál lisztet, pirítjuk fél percig, sózzuk, borsozzuk, majd felengedjük a tejjel és együtt forraljuk, míg be nem sűrűsödik kb. joghurt sűrűségűre, - tehát besamelt készítünk.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, majd rétegezzük a hozzávalókat. Először a tésztát, aztán azt betakarjuk besamel mártással, végül a raguval és így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok.
  5. Alufóliával letakarva előmelegített sütőben sütjük negyed órát. Ezt követően levesszük a fóliát, és a tészta tetejére szórjuk a reszelt sajtot, majd készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x20x6
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 7036
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne marhahússal
Évi néni 1830 recept

Mindig csirkemellből szoktam készíteni ezt az ételt. A marha adott volt. Először muszakán gondolkodtam ebédre készíteni, de végül ez lett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk