r
Nosalty Logó

Lasagne házi készítésű tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Julcsy
Lasagne házi készítésű tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

raguhoz

sajtmártáshoz

tésztához

összeállításhoz

Összesen 1317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

raguhoz

sajtmártáshoz

tésztához

összeállításhoz

Összesen 3947 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír

raguhoz

sajtmártáshoz

tésztához

összeállításhoz

Összesen 171 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3564.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    672 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    1745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    504 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2244 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8437 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1317 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239.3 g

Zsír

  • Összesen
    189.8 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10692.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    275 mg
  • Kálcium
    2017 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    2804 mg
  • Nátrium
    5234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    302 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1176.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1513 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    849 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6732 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25312 micro
  • Lut-zea
    459 micro
Összesen 3947 kcal
  • 13% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    225 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    106 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1087 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

raguhoz

sajtmártáshoz

tésztához

összeállításhoz

  • 15 dkg sajt (ízlés szerint)

Elkészítés

raguhoz

  1. A hagymát felaprítjuk, a répát és a zellert lereszeljük.
  2. A hagymát megdinszteljük az olajon, majd hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket, adunk hozzá pici vizet, és puhára pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, ha kifehéredett, hozzáöntjük a paradicsomlevet és a ketchupot, majd a fűszereket. Lassú tűzön készre pároljuk.

sajtmártáshoz

  1. A vajat felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, simára keverjük.
  2. Felöntjük 3 dl tejjel, sűrűsödésig keverjük, hozzáadjuk a sajtot.
  3. Lassan felöntjük a maradék tejjel, fűszerezzük.

tésztához

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy rugalmas, nem ragadós, könnyen kezelhető tésztát kapjunk.
  2. 3 felé osztjuk a tésztát, egyenként kinyújtjuk akkorára, mint a sütőtál mérete. Folyamatosan lisztezzük, nem ragadhat.

összeállításhoz

  1. A sütőtál aljára tesszük az egyik tésztalapot, arra a ragu 1/3-át, majd a sajtmártás 1/3-át. Ezt még kétszer megismételjük, ha elfogyott az alapanyag, megszórjuk sajttal. Én felesben tettem rá nagy lyukút és füstölt trappistát.
  2. 40 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 30X20X6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1794
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne házi készítésű tésztával
Julcsy 3 recept

Ezt a receptet én kísérleteztem ki egy youtube videó után. Sz is finom volt, de így a tuti :)

Hozzávalók

raguhoz

sajtmártáshoz

tésztához

összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...