r
Nosalty Logó

Lasagne al forno Sütőtöktől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Sütőtök89
Lasagne al forno Sütőtöktől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 909 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 5463 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A lasagne-hoz

A besamelhez

Összesen 167 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2374.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    632 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    190.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    854 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    330 micro
  • α-karotin
    2073 micro
  • β-karotin
    5255 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9589 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 909 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    320.7 g

Zsír

  • Összesen
    243.2 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1036 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14247.4 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    459 mg
  • Kálcium
    4866 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    598 mg
  • Foszfor
    3794 mg
  • Nátrium
    4466 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.5 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5124 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    145 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1210 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1982 micro
  • α-karotin
    12436 micro
  • β-karotin
    31531 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    57532 micro
  • Lut-zea
    997 micro
Összesen 5463 kcal
  • 15% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    383 micro
  • β-karotin
    970 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1770 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamelhez

Elkészítés

A lasagne-hoz

  1. A besamelhez a vajból és a lisztből világos rántást készítünk úgy, hogy ha a lábasban felforrósodik a vaj, lehúzzuk a tűzről, és kézi habverővel gyorsan keverve hozzáadagoljuk a lisztet.
  2. Ezt felöntjük annyi tejjel, amennyit felvesz a jó krémes állaghoz. Ne legyen túl folyós, de sűrű se! Befűszerezzük, és félretesszük. Néha megkavarjuk, mert a teteje hűlés közben bebőrösödik.
  3. A raguhoz a vajon/olajon megdinszteljük a darált hagymát és a darált répát, majd a szalonnát. Rátesszük a darált húst, és barnulásig forgatjuk.
  4. A húst minél apróbbra szétnyomkodjuk, hogy ne legyenek benne nagy gumók. Ezután befűszerezzük. Ráteszünk először 1 paradicsompürét, majd ha igényli, a másodikat is. Ezt felöntjük a tejjel, és 20-30 perc alatt összefőzzük.
  5. Egy kiolajozott tepsibe rétegezzük az összetevőket annyiszor, míg el nem fogynak. A sorrend a következő: tészta, besamel bőségesen, ragu, kicsi reszelt sajt. A tésztát mindig tegyük úgy, hogy inkább legyen köztük átfedés, de hézag semmiképp!
  6. A tetejét vastag sajtréteggel zárjuk.
  7. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8030
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sütőtök89 66 recept

Imádjuk az olaszos kajákat, és fanatikus tésztások vagyunk. :) Szerencsére sok helyen, több országban is ehettünk már lasagnét, volt köztük ehetetlen és csodálatos is. Nálunk a "soktésztás" verzió a nyerő, nem szeretjük, ha tolakodóan sok a ragu, vagy megsavanyítja a tömény paradicsom, és "vadászni" kell az ázott tésztácskákat a tányérban... A mi szájízünk szerinti siker titka (a sok tészta mellett) a bőséges besamel és sajt, valamint hogy viszonylag nagy arányban van répa a raguban, amit észrevenni nem lehet evés közben, de nagyon jól feloldja a hús és a paradicsom töménységét.

Hozzávalók

A lasagne-hoz

A besamelhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...