r
Nosalty Logó

Lasagne ahogy kittna készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lasagne ahogy kittna készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 662 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 3970 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A mártáshoz

Összesen 187 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1007.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    426 mg
  • Nátrium
    195 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3784 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 662 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    210 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    546 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6046 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    438 mg
  • Kálcium
    1378 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    453 mg
  • Foszfor
    2556 mg
  • Nátrium
    1172 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    950.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1305 micro
  • Kolin:
    487 mg
  • Retinol - A vitamin:
    674 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1458 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    22705 micro
  • Lut-zea
    442 micro
Összesen 3970 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1063 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 187 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, azután kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk.
  2. Ezután hozzáadjuk a húst és a darabolt paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha a hús már megpuhult, akkor hozzáöntjük a paradicsomlevet, majd hozzáadjuk a cukrot és a zöldfűszereket.Jól összefőzzük.
  4. Miközben főzzük a szószt, elkészítjük a besamelmártást.
  5. A vajat felolvasztjuk, ha már kicsit gyöngyözik a mártás. Majd hozzáadjuk a lisztet és jól elkavarjuk.
  6. Sűrű kavargatás mellett, ha már kicsit elszíneződik, felöntjük apránként tejjel.
  7. Csomómentesre keverjük, majd fűszerezzük és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
  8. Hőálló, lapos porcelán tálba öntünk egy kicsit a szószból, azután egyenletesen kirakjuk a tésztával.
  9. Ezután rétegesen elkészítjük: szósz, besamelmártás, tészta.
  10. A tetejére besamelmártás kerüljön, melyet egyenletesen reszelt sajttal megszórunk.
  11. Végül kb. 30-40 perc sütés következik, közepesen meleg hőfokon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 25792
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 25.

Ajánló

Lasange tésztát én a lebbencsleves tésztájából szoktam csinálni, mert az olcsóbb és ugyanolyan finom lesz a végeredmény. Csak arra kell ügyelni, hogy ne legyen nagyon apróra tördelt a tészta, mert azzal macerásabb kirakni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én kipróbáltam egyszer, hogy a szószba raktam egy pici ketchupot és egy marék reszelt sajtot. Nagyon finom lett! Azóta mindig így csinálom. :)

Hozzávalók

A tésztához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...