Lasagne ahogy kittna készíti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
83g lasagne tészta309 kcal
-
83g darált sertéshús152 kcal
-
30g paradicsom5 kcal
-
33g paradicsom ivólé6 kcal
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
12 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
17g sajt59 kcal
A mártáshoz
-
8g vaj60 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
67g tej37 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
662
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
500g lasagne tészta1855 kcal
-
500g darált sertéshús910 kcal
-
180g paradicsom32 kcal
-
200g paradicsom ivólé34 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
100g sajt352 kcal
A mártáshoz
-
50g vaj359 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
400g tej224 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
3970
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
A tésztához
-
23.4g lasagne tészta87 kcal
-
23.4g darált sertéshús43 kcal
-
8.4g paradicsom2 kcal
-
9.4g paradicsom ivólé2 kcal
-
8g vöröshagyma3 kcal
-
0.6g fokhagyma1 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g oregánó0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
4.7g sajt16 kcal
A mártáshoz
-
2.3g vaj17 kcal
-
0.7g finomliszt3 kcal
-
18.7g tej10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
Összesen
187
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35 g
Zsír
-
Összesen 24.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 91 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1007.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 73 mg
-
Kálcium 230 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 426 mg
-
Nátrium 195 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 158.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 134 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 243 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 3784 micro
-
Lut-zea 74 micro
Összesen
662
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 210 g
Zsír
-
Összesen 146.8 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 546 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6046 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 438 mg
-
Kálcium 1378 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 453 mg
-
Foszfor 2556 mg
-
Nátrium 1172 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.5 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 950.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 804 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 180 mg
-
D vitamin: 111 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1305 micro
-
Kolin: 487 mg
-
Retinol - A vitamin: 674 micro
-
α-karotin 182 micro
-
β-karotin 1458 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 22705 micro
-
Lut-zea 442 micro
Összesen
3970
kcal
- 12% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 6.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 65 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 120 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.3 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 61 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 68 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1063 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
187
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
50 dkg lasagne tészta
-
50 dkg darált sertéshús
-
1 nagy db paradicsom
-
2 dl paradicsom ivólé
-
1 nagy db vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
oregánó ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
1 csipet cukor
-
ételízesítő ízlés szerint
-
10 dkg sajt
A mártáshoz
-
5 dkg vaj
-
1 evőkanál finomliszt
-
4 dl tej
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
szerecsendió ízlés szerint
Elkészítés
A tésztához
- A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, azután kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk.
- Ezután hozzáadjuk a húst és a darabolt paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk.
- Ha a hús már megpuhult, akkor hozzáöntjük a paradicsomlevet, majd hozzáadjuk a cukrot és a zöldfűszereket.Jól összefőzzük.
- Miközben főzzük a szószt, elkészítjük a besamelmártást.
- A vajat felolvasztjuk, ha már kicsit gyöngyözik a mártás. Majd hozzáadjuk a lisztet és jól elkavarjuk.
- Sűrű kavargatás mellett, ha már kicsit elszíneződik, felöntjük apránként tejjel.
- Csomómentesre keverjük, majd fűszerezzük és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
- Hőálló, lapos porcelán tálba öntünk egy kicsit a szószból, azután egyenletesen kirakjuk a tésztával.
- Ezután rétegesen elkészítjük: szósz, besamelmártás, tészta.
- A tetejére besamelmártás kerüljön, melyet egyenletesen reszelt sajttal megszórunk.
- Végül kb. 30-40 perc sütés következik, közepesen meleg hőfokon.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 145
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 25787
- Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 25.
Ajánló
Lasange tésztát én a lebbencsleves tésztájából szoktam csinálni, mert az olcsóbb és ugyanolyan finom lesz a végeredmény. Csak arra kell ügyelni, hogy ne legyen nagyon apróra tördelt a tészta, mert azzal macerásabb kirakni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Én kipróbáltam egyszer, hogy a szószba raktam egy pici ketchupot és egy marék reszelt sajtot. Nagyon finom lett! Azóta mindig így csinálom. :)