Lakkozott bőrös malac zöldségkörettel
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pecsenyéhez
-
333g süldő malac384 kcal
-
4 kcal
-
1g kakukkfű1 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2g rozmaring3 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
20g fokhagyma27 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5g szójaszósz3 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
4g olívaolaj35 kcal
A lakkozáshoz
-
17g barna cukor63 kcal
-
17g vörösbor14 kcal
-
83g alaplé6 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g chili0 kcal
A körethez
Összesen
721
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pecsenyéhez
-
2000g süldő malac2301 kcal
-
108g hegyes erős paprika24 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
14g rozmaring18 kcal
-
270g vöröshagyma98 kcal
-
120g fokhagyma161 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
30g szójaszósz18 kcal
-
300g fehérbor246 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
A lakkozáshoz
-
100g barna cukor380 kcal
-
100g vörösbor85 kcal
-
500g alaplé35 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g chili0 kcal
A körethez
Összesen
4332
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A pecsenyéhez
-
39.9g süldő malac46 kcal
-
2.2g hegyes erős paprika0 kcal
-
0.1g kakukkfű0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
0.3g rozmaring0 kcal
-
5.4g vöröshagyma2 kcal
-
2.4g fokhagyma3 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.6g szójaszósz0 kcal
-
6g fehérbor5 kcal
-
0.5g olívaolaj4 kcal
A lakkozáshoz
-
2g barna cukor8 kcal
-
2g vörösbor2 kcal
-
10g alaplé1 kcal
-
0g csillagánizs0 kcal
-
0g szegfűszeg0 kcal
-
0g chili0 kcal
A körethez
Összesen
87
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.2 g
Zsír
-
Összesen 33.1 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1158.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 166 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 156 mg
-
Nátrium 759 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 418.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 202 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 29 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1037 micro
-
β-karotin 3103 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1800 micro
Összesen
721
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 289.4 g
Zsír
-
Összesen 198.8 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6953 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 995 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 407 mg
-
Foszfor 936 mg
-
Nátrium 4554 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 250.8 g
-
Cukor 143 mg
-
Élelmi rost 38 mg
VÍZ
-
Összesen 2508.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1831 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 15 mg
-
C vitamin: 286 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1211 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 657 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6224 micro
-
β-karotin 18619 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 10803 micro
Összesen
4332
kcal
- 9% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 138.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 91 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 124 micro
-
β-karotin 372 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 216 micro
Összesen
87
kcal
Hozzávalók
A pecsenyéhez
-
3 db vöröshagyma
-
2 db fokhagyma
-
1 kávéskanál római kömény
-
0.5 kávéskanál cayenne paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
3 ek szójaszósz
-
3 ek olívaolaj
A lakkozáshoz
-
10 dkg barna cukor
-
1 dl vörösbor
-
1 db csillagánizs
-
6 db szegfűszeg
A körethez
Elkészítés
A pecsenyéhez
- Legalább két nappal a sütés előtt egy minimum kétkilós bőrös malachúst sóval, borssal, római köménnyel, majoránnával és cayenne borssal bedörzsöljük, a bőrét ne érje só! A bőrét beirdaljuk, ügyelve arra, hogy a zsírjába már ne vágjunk bele. Így tegyük a hűtőbe, a fűszereknek elég ideje lesz átjárni az egész húst.
- A karaj közepébe éles késsel lyukat fúrunk, s ebbe a következő töltelék kerül: 1 fej hagymát és az egyik csípős paprikát egészen apróra vágjuk, kb. 8 gerezd fokhagymát a kés élével szétnyomunk, majd tovább aprítjuk, ehhez jön a római kömény, bors és a szójaszósz. A nyílást egy gerezd fokhagymával zárjuk le.
- A megmaradt paprikát és a friss fűszernövényeket a meghámozott és gerezdekre vágott hagymával és fokhagyma társaságában egy tepsibe tesszük, erre jön a keverékkel már megtöltött malachús, s aláöntjük az olajat és a fehérbort. Alufóliával letakarva egy órán át pároljuk.
- A malachúst kivesszük a tepsiből, és sütőrácson még 45 percen át (ill. amíg szép piros nem lesz a bőre) pirítjuk, közben gyakran megkenjük sütőecsetet használva a lakkal. Ha kész, szépen felszeleteljük, szedünk rá a pecsenyeléből, és a zöldségekkel körítve tálaljuk.
A lakkozáshoz
- Amíg a malac húsa puhul, dobjuk össze a lakkot! A cukrot egy fazékban enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vörösbort, az alaplevet, a chilit, a szegfűszeget és némi borsot, majd folyamatosan keverve, kis lángon forraljuk, amíg besűrűsödik.
A körethez
- A köret elkészítéséhez a cukkínit és a sárgarépát vágjuk ujjnyi szeletekre, az újhagymát karikákra, a gyömbért reszeljük le és olajban egy kicsit süssük át, majd adjuk hozzá a cukkínit, a répát és az újhagymát, 2-3 percig pirítsuk. Ezután jöhet hozzá a szójaszósz és a bor, majd a mogyoró.
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 38564
- Feltöltés dátuma: 2008. április 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Hosszadalmas elkészíteni, de megéri, mivel a már megszokott sült malacot a fűszeres töltésnek és a különleges köretnek köszönhetően egy egészen új oldaláról ismerhetjük meg. A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/