r
Nosalty Logó

Lakkozott bőrös malac zöldségkörettel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Lakkozott bőrös malac zöldségkörettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pecsenyéhez

A lakkozáshoz

A körethez

Összesen 721 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pecsenyéhez

A lakkozáshoz

A körethez

Összesen 4332 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pecsenyéhez

A lakkozáshoz

A körethez

Összesen 87 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    759 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    418.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1037 micro
  • β-karotin
    3103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1800 micro
Összesen 721 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    289.4 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6953 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    995 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    407 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    4554 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.8 g
  • Cukor
    143 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    2508.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1831 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6224 micro
  • β-karotin
    18619 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    10803 micro
Összesen 4332 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

A pecsenyéhez

A lakkozáshoz

A körethez

Elkészítés

A pecsenyéhez

  1. Legalább két nappal a sütés előtt egy minimum kétkilós bőrös malachúst sóval, borssal, római köménnyel, majoránnával és cayenne borssal bedörzsöljük, a bőrét ne érje só! A bőrét beirdaljuk, ügyelve arra, hogy a zsírjába már ne vágjunk bele. Így tegyük a hűtőbe, a fűszereknek elég ideje lesz átjárni az egész húst.
  2. A karaj közepébe éles késsel lyukat fúrunk, s ebbe a következő töltelék kerül: 1 fej hagymát és az egyik csípős paprikát egészen apróra vágjuk, kb. 8 gerezd fokhagymát a kés élével szétnyomunk, majd tovább aprítjuk, ehhez jön a római kömény, bors és a szójaszósz. A nyílást egy gerezd fokhagymával zárjuk le.
  3. A megmaradt paprikát és a friss fűszernövényeket a meghámozott és gerezdekre vágott hagymával és fokhagyma társaságában egy tepsibe tesszük, erre jön a keverékkel már megtöltött malachús, s aláöntjük az olajat és a fehérbort. Alufóliával letakarva egy órán át pároljuk.
  4. A malachúst kivesszük a tepsiből, és sütőrácson még 45 percen át (ill. amíg szép piros nem lesz a bőre) pirítjuk, közben gyakran megkenjük sütőecsetet használva a lakkal. Ha kész, szépen felszeleteljük, szedünk rá a pecsenyeléből, és a zöldségekkel körítve tálaljuk.

A lakkozáshoz

  1. Amíg a malac húsa puhul, dobjuk össze a lakkot! A cukrot egy fazékban enyhén megpirítjuk, majd hozzáadjuk a vörösbort, az alaplevet, a chilit, a szegfűszeget és némi borsot, majd folyamatosan keverve, kis lángon forraljuk, amíg besűrűsödik.

A körethez

  1. A köret elkészítéséhez a cukkínit és a sárgarépát vágjuk ujjnyi szeletekre, az újhagymát karikákra, a gyömbért reszeljük le és olajban egy kicsit süssük át, majd adjuk hozzá a cukkínit, a répát és az újhagymát, 2-3 percig pirítsuk. Ezután jöhet hozzá a szójaszósz és a bor, majd a mogyoró.
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 38564
  • Feltöltés dátuma: 2008. április 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hosszadalmas elkészíteni, de megéri, mivel a már megszokott sült malacot a fűszeres töltésnek és a különleges köretnek köszönhetően egy egészen új oldaláról ismerhetjük meg.   A recept forrása és további izgalmas ételek: http://husosfazek.blog.hu/

Hozzávalók

A pecsenyéhez

A lakkozáshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...